Šta je novo?

Quantum LM ??

xSeptimus

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poena
1,045
Je li neko imao iskustva sa HD Quantum Fireball LM 20.5? Imao sam loshe iskustvo sa Quantum Fireball 6.4 (mislim da je bio isto LM !?) koji se pregrejao i crkao... I ovaj mi se neshto greje pa se tripujem...

mislim da je to jedna od najboljih serija ikad napravljenih od strane Quantum-a. licno imam isti model ali manjeg kapaciteta LM 15.

pozdrav

Taj od 6.4 nije sigurno bio LM. Quantum je od 3,5" i kapaciteta 6.4GB pravio sledece serije: CR, CX, EX, KA, SE i ST.

Ovaj LM mora da ti se greje, zato sto je serija koja radi na 7200rpm, za razliku od tog tvog starog. Kod poslednjih serija diskova svih proizvodjaca na 7200rpm, temperatura je malo regulisana. Kod takvog kao sto je tvoj, preporucuje se dodatno hladjenje, mada zvanicno nije receno da je neophodno.

septimus je napisao(la):
Je li neko imao iskustva sa HD Quantum Fireball LM 20.5? Imao sam loshe iskustvo sa Quantum Fireball 6.4 (mislim da je bio isto LM !?) koji se pregrejao i crkao... I ovaj mi se neshto greje pa se tripujem...

Disk se definitvno greje...
Video sam primerke koji savrseno rade vec par godina, bez dodatnog hladjanja, ali znam za tri primerka koji su crkli (jedan moj)...

Inace disk je OK - nema neki transfer (normalno za "godinu proizvodnje") ali ima izuzetno mala vremana pretrazivanja ("seek time") - sto i nije cudno posto je radjen po ugledu na Quantum SCSI diskove...

Nazad
Vrh Dno