Šta je novo?

Quantum AS 40GB problem

Ufretin

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2000
Poena
619
Da li neko popravlja harddiskove ili moze nekako da pomogne, posto jedino u biosu pokazuje disk, posle u dos-u i windows-u ga nema.

Pomoglo bi kad bi nam reko' koja je ploca u pitanju... svejedno, najbolje bi bilo da odneses kod nekoga taj hard i vidis da li ce ga detektovati i u win-u!

Pozdrav:)

Re: Re: Quantum AS 40GB problem

omnik je napisao(la):
Pomoglo bi kad bi nam reko' koja je ploca u pitanju... svejedno, najbolje bi bilo da odneses kod nekoga taj hard i vidis da li ce ga detektovati i u win-u!

Pozdrav:)
Pa probao sam i na drugim masinama i svugde isto! Samo u biosu se vidi i nigde drugde se ne moze detektovati.

Imao sam sličan problem sa jednim maxtorom.Taj je crko. Probaj sa specijalizovanim programima tipa npr. powermax da dijagnostikuješ kvar.

Da li je taj hdd formatiran ili ne ???

ako nije formatiran najverovatnije je crkao... vrlo je moguce zato sto sam imao takvo iskusvo, ispao mi je hard na mermernu podlogu (tj u hodniku zgrade)

odnesi ga u servis ako imas garanciju, treba da ti ga zamene

A sta ako je taj disk ok, ali mu je neko pobrisao particije?
Ili mozda ima neke particije koje DOS/win ne vidi?

Udri mu fdisk iz dosa i pogledaj da li ga on prepoznaje i ako da kako stoje stvari sa particijama.

Nema ga ni kao hardware, nije problem u formatiranju i particijama, nego verovatno sa elektronikom nesto nije u redu i to me interesuje da li neko popravlja tako nesto, ili ako se bavi time mozda ima neki sa bad sektorima pa da se zameni elektronika ili tako nesto.
Nadam se da je sad vec jasno sta me interesuje, posto je nesto ocigledno crklo na njemu, ali mozda je u pitanju neka sitnica...

Nazad
Vrh Dno