Šta je novo?

Quake 4 Preview @ PC Zone mag

Mare

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2002
Poena
865
http://www.ggmania.com/?smsid=16867

quake410.jpg

Najava Q4...

:D
Instead of scaring you, were going all out to deliver a fast-paced adrenalin rush of combat" Rick Johnson lead programmer..."we've drawn on sci-fi and horror novels, comics, anime and films to create a really horrific world" Kevin long lead artist...

"Some of the classic weapons of quake 2 are coming back. Weapons like the blaster(with flashlight). shotgun, machine gun and even the nail gun. We've even gone through each weapon to make sure its been updated and polished to be just right. But we've also added some new firepower for you to take into battle" Eric Biessman. "Lets just say were staying true to the quake series and making sure the weapons really shine"

"You can read in the screenshots some hints of what this could mean: squads of marines fighting waves of hideous gladiators, dogfights in the skies over Stroggos... A proper, bloody war of the worlds. Its a bit early to tell for sure but Raven could well be attempting to marry the intensity of a Call of duty with the scale and vehicles of a halo. Which is a winner in anyone's books"
:D

Ja sam apsolutni kralj... :)

Pre tačno 10 dana sam ovo rekao na bench chatu:

(01:28) <Bane_R> e ljudi
(01:28) <Bane_R> posto je doom3 izasao
(01:28) <Bane_R> sad bi mogli da najave novo lozenje narod
(01:28) <Bane_R> naroda
(01:28) <Bane_R> na primer
(01:28) <Bane_R> QUAKE 4iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
...
(01:28) <Bane_R> doom3 jos nisu ni skupili ekipu da ga prave, samo su ga najavili i vec ste poceli da se lozite
(01:28) <Bane_R> mazi i ekipa
...
(01:30) <Bane_R> aj u neke pare da ce u naredna 3 dana da se pojavi neki q4 topic
(01:30) <Bane_R> garant
(01:30) <Bane_R> nedjo ili filipenko
...
01:30) <MSi5900SP-ViVo_ForSale> pa bio je vec
(01:30) <Ser_Zile> zakasnio si bane
...
(01:30) <Bane_R> jesam li
...
(01:31) <MSi5900SP-ViVo_ForSale> "Doom3 bazirane igrice" :))) by Nedjo

Dobro, omašio sam za 7 dana :D...

Dakle naredne 3 godine na miru možemo o Q4 da pričamo dok ne izađe... :)

Poslednja izmena:
Pa, odavno se znalo da ce posle D3 izaci i Quake 4...

Da li je Quake 4 pravio IDSoftware? Vidim ovde se pominje neki Raven Software. Ne bih zeleo da od legende ispadne neki Unreal Tournament :)

@Bane
Bravo Bane, nisu ni u 70 intervjua do sada rekli da odmah posle D3 rade Q4 u D3 endzinu i paralelno jos jednu potpuno novu igru o kojoj se za sada nista ne zna :d :)

@Boyce
Q4 naravno pravi ID, Raven je samo izdavac ID-jevih igara i to vec poduze vremena. Ne boj se :)

OptiPlex je napisao(la):
@Bane
Bravo Bane, nisu ni u 70 intervjua do sada rekli da odmah posle D3 rade Q4 u D3 endzinu i paralelno jos jednu potpuno novu igru o kojoj se za sada nista ne zna :d :)
Ja ni jedan jedini čuo ni video nisam. Alli nije u tome poenta, poenta je u tome da bre stalno na nešto morate da se ložite :)... Kako niko nije spominjao Q4 pre Dooma3, a sad smo uzeli doom3, videli koja je glupost, e hajde sad da tražimo neke imaginarne ideale u nepostojećem Q4 :)...

Poslednja izmena:
OptiPlex je napisao(la):
Q4 naravno pravi ID, Raven je samo izdavac ID-jevih igara i to vec poduze vremena. Ne boj se :)

Ne, upravo ce ga raditi Raven, kao sto je radio nastavke za q2. ID ce mozda raditi sa njima kao podrska, ali igru razvija Raven sto je i dobro.

@Bane: Zasto ne bi smo komentarisali o tome ili bilo cemu slicnom?? Seti se tebe i auto ekipe kako penite na sve sto se kotrlja pa mi onda dodji ovde i mudruj. (ili treba da trazim logove?)
Uostalom ranije i nije bilo sta da se prica, Q4 je samo bio u najavi i jedini shot je bila *******cija nekih likova koji su snimili flasu viskija ispred kamere :D

Poslednja izmena:
BaneR, iskuliraj - postoji soba za diskusije o igrama - mozemo da pricamo i o Doom-u IV ako hocemo. Kako je igra nepostojeca kada ima toliko shotova nivoa ;) vec su 3-4 napravili :)

neznam zasto je dobro da Raven radi Quake4. Cini mi se da IDSoftware ima sluha za te Deathmach igrice i tu atmosferu. Nadam se da ce to uspesno prebaciti i na Raven.

samo da ne razocaraju i da igra bude brza i luda sa DM, a dotle nam preostaje da igramo i dalje Q3 jer je sve ostalo truba...

Mene samo zanima u kojoj meri ce biti otvorenog prostora!
Nadam se da D3 masina ima dovoljno potencijala za tweakovanje, pa da za jedno dve godine vidimo igrice ala MOH: Pacific Assoult, koja pretstavlja vrhunac frizirane Q3 masine!

Pogledajte slike, ima grupnih borbi, ima i otvorenog prostora, navodno ovo bi trebalo da bude fuzija Call of Duty & Doom 3 & SS (znaci opet nista inovativno). Mnogi su primetili da je slicnost sa Doom 3 cak i prevelika, kao i da je kvalitet prikaza cak nesto losiji sto je i normalno ipak ce ovde biti mnogo vise neprijatelja isl.

He he, vec zamisljam zlocince Strogose kako beze od mog besvetog Rocket Launchera i blagoslovenog Railgun-a :d

Ljudi, ja zaista nisam u toku, jel se ovde stvarno igraju samo igre koje donose ogromne inovacije na svim poljima ? :)

Ajde da se opkladimo da ce svake nedelje osvanuti po jedan thread na temu Quake 4 sledece 3godine

Sta vam je bre ljudi, pa nije Raven od juce u FPS igrama...
Jel su radili Heretic? Jesu! Jel vam se svideo? Jeste! :)

kontam da ce igra da bude smor i da ubije quake serijal samo tako, no ima mnogo da prodje dok se ne pojavi pa mozda neki info i promeni moje misljenje (daj boze)...

Pa o quake4 i treba da bude mnogo tredova, ali na nekom multiplejer forumu, jer ce q4 biti multiplejer igra.Ok, mozda ce kao q1 i q2 imati neku prichu, ali poenta q serijala je u multiplejeru, quakeconu, obrtanju para, zadovoljstvu pri igranju umesto brojanja poligona. Naravno i u vizuelnoj evoluciji, bas kao i svaki quake pre toga.
U svakom slucaju ja se iskreno nadam da nece biti vozila, tenkica, avioncica koji se voze i ostalih *****luka vec pun i cistokrvni multiplejer adrenalin :)
Otvorene mape imate u bf fransizi, q serijal treba da ostane q. Sve ostalo ce dovesti do propasti, bas kao sto su vozila, velike mape i slicne detinjarije unistile UT.
P.S Oko UT...ovaj novi UT sa novim engineom sto se najavljuje...SIGURNO ce izgledati fenomenalno, otvorene mape i brodici/avioncici...i SIGURNO ce ga igrati jos manje ljudi nego sto sad igra UT2k4

igor2 je napisao(la):
Pa o quake4 i treba da bude mnogo tredova, ali na nekom multiplejer forumu, jer ce q4 biti multiplejer igra.Ok, mozda ce kao q1 i q2 imati neku prichu, ali poenta q serijala je u multiplejeru, quakeconu, obrtanju para, zadovoljstvu pri igranju umesto brojanja poligona. Naravno i u vizuelnoj evoluciji, bas kao i svaki quake pre toga.
U svakom slucaju ja se iskreno nadam da nece biti vozila, tenkica, avioncica koji se voze i ostalih *****luka vec pun i cistokrvni multiplejer adrenalin :)
Otvorene mape imate u bf fransizi, q serijal treba da ostane q. Sve ostalo ce dovesti do propasti, bas kao sto su vozila, velike mape i slicne detinjarije unistile UT.
P.S Oko UT...ovaj novi UT sa novim engineom sto se najavljuje...SIGURNO ce izgledati fenomenalno, otvorene mape i brodici/avioncici...i SIGURNO ce ga igrati jos manje ljudi nego sto sad igra UT2k4

tako je! nama treba dobro MP krljanje i nista vise od toga :d

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Sta vam je bre ljudi, pa nije Raven od juce u FPS igrama...
Jel su radili Heretic? Jesu! Jel vam se svideo? Jeste! :)
ajde to Heretic,moze da prodje......ono po cemu su oni upamceni je
Soldier of Fortune serijal (medju najboljim pucacinama ikad) kao i Jedi Outcast......

A najbolje onda da ga radi EIDOS ili jos bolje looking glass studios.
Opet...q je iskljucivo multiplejer...ne zaplet, ne frp/rpg elementi, vec strafejump :)
Ne treba mu zaplet,inteligentna prica.
Trebaju mu dobre mape i fizika.

Sto se mene tice bilo bi najbolje da ga radi Bethesda Softworks ali to ce malo morgen :D

BEthesda je dobra firma,ali skoro svaka njihova igra radi kako valja tek posle 5-6 patcheva

E, a ostale su savrsene vec u 1.0

Strasno je koliko je postalo normalno da skidas patch posle izlaska igre, ali sta cemo kad je danas sve u terminima i rokovima :wall:

http://www.forum-3dcenter.org/vbulletin/showthread.php?t=169330

Evo jos jednog linka kome treba, posto su na prethodno datom pobrisani postovi

Poslednja izmena:
Ok je SoF bio bre, i drugi deo (multiplayer pogotovu), sad, sto ga ljudi nisu igrali, ne znachi da nije bilo dobro da se proba. Chak kad malo bolje razmislim, meni su npr. 1v1 i 2v2 najzanimljiviji trenuci bili upravo u SoF serijalu ne u kvejku ili ne znam chemu mada nisam neki igrach zaludjen.
Jedi Academy isto best-ever (MP sucks :D)

Nego ovi shotovi...Mnogo je ruzno ovih 200 poligona bre :D, texture sjajno izgledaju, lica takodje, al ovu glavu s 20 poligona ne mogu nikako da svarim.

Pravo je pitanje ima li Q4 ikakve sanse, jer ovo ipak nije isto kao 97-99 kada nista drugo nije postojalo, u medjuvremenu je toliko razgrabljeno (ali i razmazeno) trziste da je pravo pitanje sta Q4 moze da prigrabi?

Sigurno ce opet biti uguran na CPL (mada i to je neizvesno?)....

Poslednja izmena:
Novih par detaljcica mozete procitati ovde

Smenjivanje klasicnog fpsa i masivnih bitaka, mirise mi na CoD fazon, moglo bi biti mnogo dobro ako potrefe atmosferu.
Inace potvrdjena je upotreba vozila :smash: kao i da se radnja odvija par trenutaka posle zavrsetka dvojke (kad smo onako ponosno izdigli ruku u znak pobede izlazeci iz razvaljenog satla :) )

damirbaj je napisao(la):
ajde to Heretic,moze da prodje......ono po cemu su oni upamceni je
Soldier of Fortune serijal (medju najboljim pucacinama ikad) kao i Jedi Outcast......

heretic je svojevremeno bio popularniji od sof-a i jedija zajedno....

q4? samo da ne uvedu vozila... to je totalan krsh... hocu i ja dobar stari deathmach :)

btw kakva bre bethesda? oni znaju samo da prave plitke kvazi rpg-ove u fp izvodjenju :d ;)

Vrh Dno