Šta je novo?

Quadro kartice...?

Jova

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2005
Poena
309
Gde kod nas mogu da se kupe nVidia Quadro profesionalne kartice ?
I da li mogu uopšte da se kupe?

Novcem se sve moze kupiti :)

Sticajem okolnosti sam jednom (za firmu) pokusao da pronadjem quadro...zavrsilo se otuzno....
Kod nas ces takve kartice tesko da nadjes,tako da ti toplo savetujem da pogledas negde preko...

Cenim da problem moze,bar otprilike,da se resi softmod-om neke kartice u quatro...
Vec je bilo reci o takvim modovima,i kolike su razlike izmedju modovane i org. pa searchuj malo na tu temu...

Jeste srchuj malo
Za sta ti treba Quadro? Za CAD\CAM ili DCC Quadro?
Ako ti treba za CAD\CAM modovanje ti daje do 85% prave Quadro kartice (pos uslovom da imas drivere koji ti trebaju za doticni program, mactreme,powerdraft...)
Najbolje ti je da modujes Ti4200 u 780XGL, ako vec nisi vlasnik Ti4600/4800
a ako imas 5900xt onda si na konju, tj imaces FX3000 Quadro
A kao sto rece Twix, dobavljaci za ovakav hardwer uglavnom zaludjuju i nikad ne bude nista na kraju od toga (npr. pokusao sam da nadjem Athlon MP koji su cak imali u cenovniku i ...malo sutra)
a za razliku izmedju 5900xt i FX3000 moci ces da kupis 250hiljada giga rama, ovo stvarno, jer cak i softverski modovane quado kartice pucaju sa 512rama, 1GB ti je minimum za OK rad
Obidji malo i Tomovhardwer pa pronadji testove takvih kartica i uporedi iste sa softmodom (NE gledaj SPECViewer, on je sinteticki test, vec samo SPEcops za MAX 5/6)
Eto...

Pazite ovako.
Potrebno je da bude pravi quadro, jer treba priključiti stereoskopske naočari, a to, koliko znam, ne mogu imati modovane kartice. To je poseban priključak na kartici.
Stvarno je neobično da nemamo dilera, recimo, PNY, koji pravi te kartice.

Jova je napisao(la):
Pazite ovako.
Potrebno je da bude pravi quadro, jer treba priključiti stereoskopske naočari, a to, koliko znam, ne mogu imati modovane kartice. To je poseban priključak na kartici.
Stvarno je neobično da nemamo dilera, recimo, PNY, koji pravi te kartice.

neobicno je sto ne nemamo ni drzavu...koji crni Quadro kod nas, pa prodalo bi se 3 jednu bi uzeo PINK, a drufe 2 BK, iz inata

okmijun je napisao(la):
neobicno je sto ne nemamo ni drzavu...koji crni Quadro kod nas, pa prodalo bi se 3 jednu bi uzeo PINK, a drufe 2 BK, iz inata

Majstore...!!!... :D

Nazad
Vrh Dno