Šta je novo?

Quadpixel i Vertex jedinice?

nesrulz

Slavan
Učlanjen(a)
04.11.2004
Poena
319
Hi,

Zna li neko kako da se preko programa RivaTuner 15.2 otkljucaju Quadpixel i Vertex jedinice?
Imam nVidia FX5200 128 bit 128 mb, mada to i nije toliko bitno. Postupak je isti za svaku nVidia karticu?

Ako neko zna neki koristan link gde ima dobro objasljenje ili ako neko moze da okaci par slicica koje pokazuju gde su te opcije koje ukljucuju ove mogucnosti na grafickoj.

Neznam ni kako to treba da ide... 12 ili 16 pixel ili 4 ili 5 pipeline.
Kako da se ukljuci Quadpixel i Vertex pipeline? Koliko treba da ih popalim? 🙂

POZDRAV!!!

Ja imam jedan GF2MX, kako da otkljucam makar 10 pipelineova i 2 vertexa.
Mozda i da kloknem karticu na 600/1100 recimo ili nesto nize ?

Jel da instaliram ForceWare ili Catalyst drivere ?
Da je vozimu DirectX 9 ili OpenGL 2.0 ?

Kako bi mi najbolje radio Half Life 2 i Doom3, sada nesto nece da rade.

😀

Poslednja izmena:
da bi preko riva tuner-a ukljucivao pixel pajpove moras prvo da prodas tu tvoju graficku,pa da kupis neku iz serije 6800(LE) koja kosta 250+€......hahaha

Sasa je napisao(la):

😀

😀 😀 😀 😀

al ste brezobrazni, živite od tih stvari, a sprdate se sa ljudima koji ne znaju 🙂

mada, da je uključio malo mozak skontao bi da kartica od 40 evra ne može da radi isto kao i ona od 300, al' ajde, da naučimo nešto novo...

FX5200 nema tu mogućnost da se otključavaju pipeline-ovi, za to ti treba neka jeftinija verzija skupih kartica, čiji čipovi nisu prošli test kvaliteta, pa se nalaze, oslabljeni klokom i pipeline-ovima u jeftinijim modelima. Npr Radeon 9800SE.

😉

nidza je napisao(la):
al ste brezobrazni, živite od tih stvari, a sprdate se sa ljudima koji ne znaju 🙂

mada, da je uključio malo mozak skontao bi da kartica od 40 evra ne može da radi isto kao i ona od 300, al' ajde, da naučimo nešto novo...

Kada neko pita stvar koja je deset do pedeset puta pomenuta na forumu, ja jednostavno ne mogu da ponovim to isto pedeset prvi put.

Search opcija je uradjena maestralno na ovom forumu, a ima i topica cija imena jasno sugerisu da se u njima prica o otkljucavanju 6800(LE) kartica.

Trece i konacno, sumnjam da je iko ko se razume napisao da je otkljucao FX5200 ili da to na njoj moze, jer naravno ne moze.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):

😀

Pazi... na GF2MX mislim da mozes da otkljucas samo 8 pipelineova ali zato mozes 4 vertexa...

Sto se tice klokovanja, imao sam jednu na 620/1150, ali nije bila bas stabilna u Far Cry...

A tek sa Catalystima sto je radila... razne boje, strafte itd... divota...

😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Sasa je napisao(la):
Kada neko pita stvar koja je deset do pedeset puta pomenuta na forumu, ja jednostavno ne mogu da ponovim to isto pedeset prvi put.

Search opcija je uradjena maestralno na ovom forumu, a ima i topica cija imena jasno sugerisu da se u njima prica o otkljucavanju 6800(LE) kartica.

Trece i konacno, sumnjam da je iko ko se razume napisao da je otkljucao FX5200 ili da to na njoj moze, jer naravno ne moze.

Pozdrav!
Mozda je neko nov na ovom forumu, pa nije citao o tome, uostalom forum sluzi da se pita.

Taj neko ko je nov, mozda ne zna ni search da koristi.

I na kraju, ako je post suvisan, tu je moderator da ga zakljuca ili obrise. Suvisno je *****avati ljude po forumu, koji mozda nemaju pojma, a ocigledno neko ko pita da li moze da se 'otkljuca' FX5200 je neupucen.

Procitao delic Sveta Kompjutera pa hoce od moskvicha da napravi bembaru :trust:
Pa hoce li neko da coveku objasni proceduru?! Hteo bi i ja da probam :d

ja hocu da modujem atija 9000, sa aktivinim hladjenjem u 9800xt, molim detaljan opis postupka... da li mi trebaju softmod drajveri ili dovoljno da flashujem bios?

Obrisite thread...

Zasto da brisu thread? Bolje da brisu ove *******tske odgovore....

Nazad
Vrh Dno