Šta je novo?

Quad-SLI?!?

audiofreak

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.07.2003
Poena
410
Enter Asus with its brand new Extreme GeForce 7800 GT Dual. This monster of a graphics chip sports two 7800 GT chips running in parallel. We'd like to note a few things that are special about this card. First, only 2000 samples of this my-card-is-faster-than-your-card graphics board exist, worldwide. Second, the THG lab received two of them. Third, although the cards lack the usual SLI connectors, two of these monsters can nonetheless be combined via SLI. That means we can now achieve Quad SLI with four GeForce 7800 GT chips and a total of 1 GB of video memory.

http://www.tomshardware.com/2005/12/14/sneak_preview_of_the_nvidia_quad_gpu_setup/

front-and-back-asus-cards.jpg

Cini mi se da je malo matora tema.Bio je topic u video karte i monitori cini mi se...
Anyhow,ispade to kulj stvar za nekoga sa bankom u vlasnistvu :d mada cpu koji ce da kjuka tu zver kako Bog zapoveda jos nije ugledao svetlost dana.

Poz

Ne samo to nego nije ni podrzano kako treba (stari drajveri), srce struju ko ludo (dva externa napajanja, a racunar ide do 370W!), itd. Sve u svemu i nije nesto narocito, dobro je da su napravili samo 2,000 komada.

Paper press launch 😉

ivanbo2003 je napisao(la):
Paper press launch 😉
Nije to paper launch! Sav taj hardver zaista postoji i zaista dobro radi. Ne idealno dobro kako bi se dalo pomisliti, jer mu je ocajan odnos cena/performanse (kada se sa sintetike predje na "realne" testove), ali postoje ljudi kojima e ovo fenomenlna stvar za njihov posao! Nema ih mnogo, ali ionako je ASUS napravio samo 2000 ovih kartica 😉

1900 ide u prodaju, a prvih 100 su za review. Prvih 10 je imalo premium red PCB i mogućnost otključavanja pajpova na 24 !!! Karta je fenomenalna za ljude koji sad žele da imaju snagu naredne generacije ili , ako zbudže dve, snagu SLI-a naredne generacije. Dobro je za radnu stanicu, igranje, razvijanje igara...

Зар quad SLI не мора да буде омогућен у драјверима? Тојест, уместо да се слика дели на 2 дела, треба да се дели на 4...
А оно са гигабајтом меморије је чист маркетинг - све картице у меморији треба да држе мање - више исте текстуре, зар не?

3MaJ je napisao(la):
Зар quad SLI не мора да буде омогућен у драјверима? Тојест, уместо да се слика дели на 2 дела, треба да се дели на 4...
А оно са гигабајтом меморије је чист маркетинг - све картице у меморији треба да држе мање - више исте текстуре, зар не?
ima tu jos dosta toa da se uradi da bi se dobio pravi napredak u performansama a tek sa Series 90 drajverima, Nvdia treba da stavi stvari na svoje mesto po pitanju tih zweri. Ovo je isuvise sirovo. ALi je dobar koncept. A to sa gga memorije je nonsens!

1GB nije nonsense samo ako moze da se iskoristi da drzi razlicite stvari. Setite se kako se ATI hvalio da podrzava adresiranje 1GB RAM-a? A onda ih nV "poklopi" sa "nije to nista nasi cipovi mogu 2GB". Naravno, sve to ima smisla za radne stanice, render farme ili sve vise za GPGPU kojim se ja bavim po malo vec neko vreme, a sada cu jos intenzivnije kad imam ovo cudo iz potpisa.

audiofreak je napisao(la):
1GB nije nonsense samo ako moze da se iskoristi da drzi razlicite stvari. Setite se kako se ATI hvalio da podrzava adresiranje 1GB RAM-a? A onda ih nV "poklopi" sa "nije to nista nasi cipovi mogu 2GB". Naravno, sve to ima smisla za radne stanice, render farme ili sve vise za GPGPU kojim se ja bavim po malo vec neko vreme, a sada cu jos intenzivnije kad imam ovo cudo iz potpisa.
Mozda se nismo razumeli. Rekao sam da je 1 GB nonsens u kontextu ovog QuadSLI-a. Nema potrebe tebi da objasnjavam da je u sutini rec o sitemu sa 256 MB memorije, jer GPU-ovi medjusobno ne mogu da dele instalirani GDDR...
Naravno da 1GB na jednoj kartici nije nonsens i on za specificne upotrebe itekko ima smisla. Za jedno dve godine ce imati i za igrace.

To isto imaš i na benchmarku, ne mora da se ide do ananda 🙂

filipenko je napisao(la):
To isto imaš i na benchmarku, ne mora da se ide do ananda 🙂

Ne volim da citam prevode, niti ikad dolazim na prvu stranu, samo na forum.

Malo bolesno,zar ne? :eyebrows:

Prilozi

• 3.jpg
    3.jpg
    135.7 KB · Pregleda: 112
Kako se hlade ove 4 kartice?

Pa nista drugo ni ne moze da stavi jer ionako nema mesta...

Alienware hladi vodeno te kartice. Elem, trebace mi quad SLI sistem uskoro za posao i ne mogu da nadjem ni jedan sa Intelom!

genijalcin@23 je napisao(la):

Dell = kanta, nemaju 7900 GTX 512, a da im ne bi uzeo 7800 sada kad ima brze bolje i jeftinije. Problem je sto nvidia i partneri prodaju samo sistem builderima a takvih kod nas nesto nema, dok svi ovi napolju prave samo gaming masine sa AMD procesorima bez mogucnosti zamene ploce/CPUa, znaci totalno su neozbiljni.
Sad smo dosli u situaciju da prodaju AMD exclusive deals umesto Intel exclusive i nikom nista. 😡

audiofreak je napisao(la):
Alienware hladi vodeno te kartice. Elem, trebace mi quad SLI sistem uskoro za posao i ne mogu da nadjem ni jedan sa Intelom!
A sto ga ne bi sklopio?
Imas onu GA QSLI plocu! Uzmse 4x7900GT i vozi!!

Nedjo je napisao(la):
A sto ga ne bi sklopio?
Imas onu GA QSLI plocu! Uzmse 4x7900GT i vozi!!

Nama treba 2x dual 7900 GTX 512 odnosno nvidia zvanicno resenje a ne hakeraj.

Ali avaj, nestasica, nema kartica ni za lek, a i kad ima prodaju se iskljucivo system builderima.

Sto se tice Intel .vs. AMD, logicno je da AMD bude za gaming rig, ali zasto, zasto nema opcije u konfiguratoru da se zameni ploca i procesor?!?

a jel bi ti odgovaralo resenje 2x 7900GTX2?!
To bi bilo dobavljivo. Jeste da bi bilo ~1500€, ali bi bilo dobavljivo!

Poslednja izmena:
Nedjo je napisao(la):
a jel bi ti odgovaralo resenje 2x 7900GTX2?!
To bi bilo dobavljivo. Jeste da bi bilo ~1500€, ali bi bilo dobavljivo!

Mislis samo dve 512MB karte u SLI (vrlo je bitno da budu 512MB)? Mozda, ali zaboravih da ti kazem da bi hteli EVGA.

Poslednja izmena:
Mislim na dve GTX2 karte! Dakle dual GTX-ovi u formi jedne karte... pa tako jos jednom 🙂
EVGA kazes, h, pa cenim da kontas da je potpis na kutiji kod GTX2-ki totalno beznacajan!? Sve su to identicne, referentne kartice! No dobro... kako 'oces... ako si zaista ozbiljno zainteresovan, ja ti mogu pomoci oko Gainwarda!

@Nedjo:
Jel taj Gainward isti kao referentni nVidia dizajn za dual karte odnosno da li je "sendvic" od dve kartice ili je nesto tipa onih prvobitnih "macica" iz Gigabyte i Asus-a sa po dva cipa na jednoj stampi?
Kako bi isla nabavka? Cash ili racun? Koliko brzo je dobavljivo, i imas li mozda i neko 850W napajanje da preporucis kao i neku dobru LGA775 plocu sa 2x elektricnim x16 PCI-e?

Placanje bi bilo kako tebi odgovara. Moja uloga u citavoj prici je da ubedim coveka da uveze samo dve kartice. naravno da pricamo o sendvichu. Mislim da je ASUS-ova SLi x16 najbolje resenje! Sto se napajanja tice, trenutno nemam ideju za 850W! Uvek mozemo da probamo jednog Anteka od 550W...

Nazad
Vrh Dno