Šta je novo?

Quad-SLI?!?

Nedjo je napisao(la):
Placanje bi bilo kako tebi odgovara. Moja uloga u citavoj prici je da ubedim coveka da uveze samo dve kartice. naravno da pricamo o sendvichu. Mislim da je ASUS-ova SLi x16 najbolje resenje! Sto se napajanja tice, trenutno nemam ideju za 850W! Uvek mozemo da probamo jednog Anteka od 550W...

Pazi, dolazi nam covek iz Amerike u petak i moze da donese kartice, problem je samo gde da ih kupi. Mogu i ja da narucim da mi ortak uveze ali je stvar hitna. Sto se tice ASUS-a verujem da si u pravu, a sto se tice napajanja koliko cujem 600W je knap (FragBox -- pitanje koje su ostale komponente), a ako se ide sa Intelom sto je nama neophodno onda je 850W minimum na koji bi ja isao.

@audiofreak:
Jal mozes da napises koju recenicu o tome sta codiras? Iz tvojih postova znam da koristis GPU za krckanje brojeva, pa me interesuje kako mislis da iskoristis Quad SLI za to? Znas za one AFR i SFR modove rada? Verovatno znas da render-to-texture nije akcelerisan na sva 4 gpu-a.

yooyo

yooyo je napisao(la):
@audiofreak:
Jal mozes da napises koju recenicu o tome sta codiras? Iz tvojih postova znam da koristis GPU za krckanje brojeva, pa me interesuje kako mislis da iskoristis Quad SLI za to? Znas za one AFR i SFR modove rada? Verovatno znas da render-to-texture nije akcelerisan na sva 4 gpu-a.

yooyo

Jos uvek ne znam mnogo detalja oko Quad SLI implementacije, ali pretpostavljam sledece -- ako imas dva GPU-a imas i dva screena (0 i 1), ako na screen0 otvoris prozor i dodelis mu OpenGL rendering context, trebalo bi da to isto mozes da uradis i sa screen1 zar ne? Mislim da uopste ne moram ni da koristim SLI modove, jedino ako nvidia drajver ne zeli da uposli drugi GPU?
Inace nabavka opreme je odobrena za research tako da... 🙂

Kartice bi morale da imaju eksterna napajanja, kao ASUS 7800GT Dual. A onda nema potrebe za nekim posebno jakim napajanjem, zar ne?

@ByMax:
Koliko sam video prave se kartice koje imaju samo interno napajanje, i to cak svaki daughterboard ima svoj 6-pinski PCI-e konektor.
Potrosnja je 8.5A po kartici odnosno 150W za master i 100W za slave kartice pa puta 2.

A je l' može jedno "Quad SLI ready" napajanje od 1 KW? :d

Turbo-Cool 1KW-Quad SLI

TC1KW4E_photo_03.jpg

Edit:

audiofreak je napisao(la):
Mislis samo dve 512MB karte u SLI (vrlo je bitno da budu 512MB)? Mozda, ali zaboravih da ti kazem da bi hteli EVGA.

Misliš na ove ovde?

512MB EVGA e-GeForce 7900 GTX DDR3 256bit 2xDVI HDTV PCIe Retail

Egva eVGA 512MB GeForce 7900GTX Superclocked GDDR3 2xDVI PCIe (512-P2-N575-AX)

Egva eVGA 512MB GeForce7900GTX CO Superclocked GDDR3 2x DVI PCIe (512-P2-E576-AX)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno