Šta je novo?

Qtek 9100

Mellow

Čuven
Učlanjen(a)
02.05.2002
Poena
619
E pa ovako,

sto zbog posla, sto zbog same upotrebljivosti razmisljam da uzmem ovaj telefon, pa me interesuje da li neko od vas ima ovaj aparat i kakvi su utisci.

Pozdrav

Mene zanima gde u BG/NS ima da se uzme i posto?

drugar je uzeo qtek 9100 pre nekih mesec dana u nemackoj.
ne znam sta te konkretno zanima. licno mi se veoma svidja, najvise zbog velicine i
kvaliteta izrade. u beogradu ga ima u pc impulsu za nekih 600-700€ ako se dobro secam.

Kvalitet izrade je očajan, ali mislim da je to jedino što mogu da mu zamerim, posle nekoliko dana korišćenja...

ovaj primerak koji sam imao prilike da probam je sasvim ok. tj. nisam naisao na lose uklopljenu plastiku, skripanje i uleganje i sl. deluje sasvim ok. mozda posle nekog vremena pokazuje svoje mane ali to za sada ne znam. bio koriscen svega par dana. ako nesto znaci uzet je pod imenom xda mini s, za o2 mrezu.

Bane,

sta podrazumevas pod ocajnom izradom, jer sam po netu video da svi hvale izradu.

Da li si ga licno koristio, ili si to negde procitao.

Pozdrav

Zapravo, loše sam se izrazio, izrada je dobra, ali je kvalitet materijala (plastike) kriminalan. Qtek je previše mek i previše šupalj za svoje pare, a to jednostavno ne podnosim...

Pa dobro, da li bi ti onda pre uzeo I mate tj S110 koji je aluminijumski, ali ima win 2003.
I opet, da li si ga ti koristio duze vremena, ili si se samo igrao sa njim krace vremena.

Pazi, sve informacije su mi vrlo bitne, s obzirom da planiram da ga uzimam, tako da ako imas jos nekih utisaka, samo reci.

Pozdarv

Taj aluminijumski nisam probao. Qtek imam na korišćenju nekoliko dana, svaku preporuku od mene ima, ako si pažljiv sa tehnikom. Da li postoji nešto bolje - ne znam - slabo je tržište ovih igračaka kod nas...

Ali po tvom misljenju, da li je 9100 bolji recimo od nokie N70 ili SE 990 ili 910i.
A sto se handlovanja tice, zene kazu da imam laku ruku hahahahahah

Pozdarv

Mellow je napisao(la):
da li je 9100 bolji recimo od nokie N70 ili SE 990 ili 910i.
Bez dileme...

Osim što ćeš Qtek kasnije mnogo teže prodati nego spomenute telefone...

ako mozes uzmi 9100. meni se jako svidja ali ne verujem da cu moci bas toliko da se ispruzim. verovatno ce pasti s110. za win03 mi nije toliko krivo, vise mi je zao wifi mogucnosti i tastature.

sto se tice poredjenja sa n70, se9xx i sl. to se ne moze uporedjivati. drugacija je filozofija u pitanju. ;)

Mene odbija spor procesor, ostalo bi još i pasovalo...

Pazi ovako, sto se proca tice kazu da ukoliko nema mnogo multitaskinga fino radi, spominje se i novi rom koji drasticno ubrzava rad, tako da....
Cekam do petka, tada stize nova posiljka pa cemo onda da vidimo

Konkretno, da li bi radio na njemu Skype for PPC? To mi je jako bitno, a po specifikacijama (TI na 195MHz) je dosta knap. A ni puštanje filmova nije za bacanje...

pa kako kazu po forumima radi ok, ako se ne radi jos nesto uz njega. Ali kako sam rekao sa novim romom sve radi daleko bolje

Ovde ima dosta merenja i testova, nekako mi je previše pri dnu tabele... :trust:

ja ga imam evo dva meseca i prezadovoljan sam. procesor jeste 200 ali zato baterija izgura i tri dana. skoro svi programi/igre rade ok. za skype treba 'podici' procesor sa programom omapclock. filmovi rade ok. kvalitet plastike nije najbolji.

Test je postavljen danas na Bench Marketu...

test je ok sa primedbom da je testirana verzija sa starijom verzijom os-a (nazalost na slikama se ne vidi i koja). novije verzija softvera sadrze wm5 aku2 update koji sadrzi push-to-mail i stereo bluetooth, kao i vecu stabilnost i brzinu.

Možda ipak sledeći Qtek 9600 (HTC Hermes). Vrlo sličan Qtek 9100 (HTC Wizard) uz dodatke: CPU Samsung 300MHz, WiFi 802.11b/g (54Mbps), BT 2.0, 2.1Mpx kamera (ima i macro) plus dodatna kamera spreda za video, 3G UMTS/HDSPA podrška, push mail... i točkić za motanje kao Blackberry. Ostalo kao Wizard.

Mašinski prevod sa italijanskog ima ovde.

Mada, možda ja ipak sačekam ove super male Windows tablete :d, Windows je ipak Windows, ne mogu bez svojih programa.

ja isto chekam hermes-a, ali me ova origami chuda takodje kopkaju :)

Nazad
Vrh Dno