Šta je novo?

qtec 9110 problem

phantomq

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2005
Poena
320
Problem je u sledecem posto sam dobio tel iz francuske ceo win je na farancuskom
jel zna neko jel moze da se prebaci na engleski i kako???
Hvala

na qtek-ovom sajtu ne postoji model 9110
http://www.qtek.ch/IndexEN.htm
tako da kad nam kazes dal imash 9000 ili 9100 (verovatnije), onda cemo moci da ti pomognemo :)

ustvari nasao sam ja nacin kako da resim problem treba da instaliram novi rom
ali se javilo novi problem kad probam da instaliram najnoviji rom na engleskom javlja mi country id error

Ovaj nacin zamene jezika radi na vecini IPaq Pocket PC uredjaja. Promenu jezika radite na svoju odgovornost, autor ovog teksta nije odgovoran ako dodje do kvara uredjaja.

ROM update program radi tako sto flashuje PPC BIOS "*nbf" fajlom, ali pre toga proveri dali je Pocket PC na istom jeziku kao opdate ROM, Ovaj nacin koji ce biti opisan svodi se na to da pokrenete instalaciju na svom originalnom jeziku sacekate da se izvrsi provera jezika i pre nego sto pritisnete "UPDATE" , prevarite instalaciju tako sto mu podmetnete drugi "*.nbf" fajl jezika u koji hocete da flashujete Pocket PC , procitaj detaljno uputstvo:

Skinite ROM update za jezik koji se vec nalazi na vasem uredjaju, npr. Nemacki , i skinite ROM update na jeziku u kojem hocete da promenite vas Pocet PC. npr Engleski
Pokrenite instalaciju ROM-a onog jezika u koji hocete da izvrsite zamenu, u ovom primeru Engleski, i kad dodje do dela kada kaze da je jezik pogresan klikni te na "Cancel". Instalacija je napravila privremen folder npr: "c:\iPAQSP29835 for English" ili nesto slicno.
Sada pokrenite instalaciju ROM-a na vasem originalnom jeziku npr. Nemackom. Instalacija ce proveriti jezik (i provera ce proci OK) , ALI NE PRITISKAJTE DUGME START UPDATE jos uvek.I ova instalacija je takodje napravila privremen folder npr: "c:\iPAQSP29835 for German" ili slicno.
Ne zatvarajuci instalaciju, idite u privremen folder originalnog jezika u ovom slucaju "c:\iPAQSP29835 for German" i nadjite fajl sa ekstenzijom *.nbf ,zapamtite njegovo ime (zapisite ga negde) a onda ga obrisite ga. ili mu promenite ime. u *_bak.nbf.
Sada idite u privremen folder jezika u koji vrsite izmenu , ovom slucaju "c:\iPAQSP29835 for English" , nadjite fajl sa ekstenzijom *.nbf i iskopirajte ga u folder gde ste obrisali prvi *.nbf fajl t.j. "c:\iPAQSP29835 for German", a zatim mu promenite ime u ono koje ste zapisali u prethodnom koraku.
Vratite se instalaciji i pritisni te 'Update" dugme

StormLogiX

jel neko zna bar neki servis gde bih mogao da se raspitam?

Connect
Srpskih vladara 15
Tel : 011/33-44-479

EuroTech
Svetogorska 30
Tel : 011/32-32-258

Handy Land
Prizrenska 2
Tel : 011/2688-672

Mob Trend
TC Zeleni venac
Tel : 011/2637-311

Mobi House
Čumićevo sokače
Tel : 011/32-34-785

Mobi Max
Plato Zeleni venac
Tel : 011/262-77-92

Mobicom Plus
TC Balkanska 35
Tel : 011/36-19-039

Mobil Commerc
Balkanska 24
Tel : 011/3620-846

Mobil Land
Balkanska 35
Tel : 011/268-28-06

SMS Mobil Shop
Carice Milice 5
Tel : 011/26-20-635

Telekom+
Masarikova 5
Tel : 063/444-446

Telekom+ Bulevar
TC Fontana Royal
Tel : 011/34-44-175

(c/p sa www.phone.co.yu)

Poslednja izmena:
Skines ROM koji hoces da instaliras,raspakujes ga,u taj isti folder ubacis MaUpgradeUt_noID.exe fajl i startujes njega,nediraj nista prilikom instalacije,cekaj da se sve zavrsi.Ako ti pri prvom startovanju ovog programa izbaci Country error samo ponovo pokreni isti program i to je sve.Ovako se radi za Qtek 9090,mislim da je isto i za 9100 samo poskidaj prave romove.
:wave:

izgleda da sam napravio zesce ****** :(
koristio sam program awizard
pokusao write os rom to divice
i sad sam zaglavljen log on screen-u "qtek keep the world in one"
i nece ni da mrdne nece ni da digne win mobile
niti ce da se poveze sa kompom
probao sam hard reset ne pomaze
ako neko ima jos neku ideju bio bih zahvalan
ovako cu izgleda morati da jurim da ga posaljem negde u inostranstvo ako mogu posto ovde kod nas nema servisa

ocu_ppc je napisao(la):
mani servise. telefon ti je CID zakljucan. sve sto ti treba ima na http://xda-developers.com. samo dvaput procitaj, da ga ne pretvoris u "ciglu".

rekoh ti da citas...podigni uredjaj u boot modu (drzi camera dugme dok resetujes), povezi na komp i uradi kao sto je rekao enigma66.

ocu_ppc je napisao(la):
rekoh ti da citas...podigni uredjaj u boot modu (drzi camera dugme dok resetujes), povezi na komp i uradi kao sto je rekao enigma66.
kad podignem uredjaju u boot meniju
kad ga povezem sa pc nikako ne mogu da nateram da proradi active sync da bi ubacio novi rom

podigni uredjaj u boot mod, povezi na pc i pokreni instalaciju, s'ce ti active sync.

ocu_ppc je napisao(la):
podigni uredjaj u boot mod, povezi na pc i pokreni instalaciju, s'ce ti active sync.
pa kolko sam provalio svi rom-ovi idu preko active sync-a
koji god sam pokrenuo svi mi kazu greska u konekciji

ja imam potrebu da mijenjam jezik na qtek-u s110 (sa njemackog na engleski),nesto se plasim da baratam sa romovima,jer sam neiskusan,pa da ga ne pretvorim u "ciglu".postoji li neko bezbolnije rjesenje za zamjenu jezika,npr samo instalacija nekog.cab fajla ili tako nesto ili neko jednostavnije (slikovitije) uputstvo,jer sam (priznajem) jos uvijek duduk za sve ovo...
hvala

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno