Šta je novo?

Q9550

LeeiF

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2008
Poena
304
Uzeo sam prije par dana ovaj kuler, uz njega je doshao onaj bezvezni box kuler. Mene zanima koji je po vama najbolji kuler za ovaj procesor, i do koliko ga maximalno mogu dizati na vazduh (ja sam ishao do 3.5 ghz) ?
Konfiguracija je iz potpisa.

TRUE, Prolimatech Megahalems, vrhunski hladnjaci za quad core cpu. btw nisi rekao koliko bi maksimum novca izdvojio za kuler

Od jeftinijih (reda 25-30e), stara dobra OCZ Vendetta2... Vidi samo kako drži QC na 4GHz. 51-55C jezgra, dakle još punih 45C to Tjmax. Ne treba ti ništa skuplje, naročito ako ti je E0 jezgro pa dostiže viši klok sa nižim naponima (u odnosu na C1)...

Prilozi

• temperature.jpg
    temperature.jpg
    131.3 KB · Pregleda: 101
Poslednja izmena:
Pa eto izdvojio bih nekih 30-40 eura, samo da nije na BOX kuleru :)
Revizija je E0, i najvishe sa ovim box kulerom sam ga dizao na 3.6, neshto mi bila frka da ga dizhem preko....
Znachi Vendetta2, i Prolimatech Megahalems (samo koja je cijena ovog shto si naveo me zanima) dolaze u obzir za sada....

vendetta 2 2600 rsd
megahalems 4700 rsd

dodaj za megahalems jos para za ventilator recimo ovaj vent 740din

Da dodam samo da je i Vendetta2 nečujna u zatvorenom kućištu... ;)

Super momci, hvala. I do koliko bi smio ici ovaj procesor na Vendettu2 ?

Uzmi Megahalems i ventilator Enermax Magma ili Scythe S-Flex i zavrsi pricu za sva vremena. Ako je dobar primerak mozhe da ide 4.0 ghz za svaki dan. Aj zdravo.

Da ne otvaram novu temu:
Imam E8400@4GHz na Zalman Fatal1ty kuleru.

Posto bih da uradim upgrade na q9550 da li je ovaj kuler(Zalman Fatal1ty ) dovoljan a ako ne ima li ko iskustva sa Xigmatek Achilles coolerom?

...

Imam Q9550 i Vendettu 2, CPU drzim na 3.6Ghz. Stabilnost testirana sa Linx. CPU moze i vise ali dolazi na kriticnu granicu 72 stepen za CPU(3.8Ghz), ako hoces vise kupi skuplji kuler.
Nemoj testirati sa prime95 ne opterecuje dovoljno CPU.

Pozdrav

Vrh Dno