Šta je novo?

Q9550 koju verziju steppinga uzeti C1 ili E0?

zexoni70

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2007
Poena
475
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 9700X & DeepCool AK620 ZERO DARK ZORIA
Matična ploča
Gigabyte X870E AORUS PRO
RAM
Kingston FURY KF568C34BBEK2-32GB DDR5-6800 CL34
GPU
Gigabyte RTX 4060 Ti WINDFORCE OC 16G
Storage
Samsung 990 PRO PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD 1TB i WDC WD4005FZBX 4TB
Zvuk
On board Realtek ALC1220 HD Audio, Altec Lansing 5100, Denon AVC-X6700H
PSU
CORSAIR RMx Series RM850x Fully Modular Power Supply ATX 3.1 & PCIe 5.1 (CP-9020270-EU)
Kućište
NZXT H7 Flow Black
Monitor
Dell UltraSharp U2724D
Miš & tastatura
Logitech G502 SE Hero, Gigabyte FORCE K83
Ostale periferije
EPSON EcoTank L6290
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A54 5G 8 GB/256 GB
Pristup internetu
  1. Optički internet
Nesto se razmisljam da uzmem Q9550,ali na INTELOVOM saitu vidim da ima dve verzije steppinga ovog procesora(C1 i E0).Zanima koje su bitne razlike u verzijama i koja je novija i (eventualno) bolja?Znam da je kod Q6600 i verzije G0 to imalo veze sa grejanjem,tj manje se grejala i bolje se klokovala!

http://processorfinder.intel.com/List.aspx?ProcFam=2774&sSpec=&OrdCode=

Poslednja izmena:
OK,trazicu E0 stepping!Samo me jos nesto zaniima jel za svakodnevnu upotrebu(igrice,filmovi po neko ripovanje DVD-a u divx)bolje uzeti Q9550 ili E8600?Sta je brze?

Zvao sam sve zivo ali nigde u gradu nema E0 steppinga u box varijanti!Kazu postoji najava za oko nedelju/dve da bi trebalo da stigne nova tura pa cu sacekati da vidim sta ce biti od toga.

Re: Q9550 E0 ili C1

Ako uzimaš a da ne možeš da ga probaš, onda naravno E0. Ako možeš da probaš, vidi koji se bolje klokuje ili barem koji ima niži VID, pa njega uzmi. Nije nemoguće da i u E0 ima neki šugav primerak sa ivice vafera, a da C1 dobiješ vrhunski...

Mislim i gotovo sam siguran da ne moze da se proba box varijanta.To je sve lutrija kada se kupuje u radnji,ali ne verujem da Intel moze da ima tolike razlike izmedju dva ista procesora?Ne mislim ja to nesto puno da klokujem,mene zanima proc na defoltu!;)

Poslednja izmena:
Na defaultu svi garantovano rade kako valja (ako ne, onda su neispravni i podležu reklamaciji).

Razlike između najgoreg i najboljeg primerka su maksimum reda 10% u OC kloku pri istom naponu, ne više od toga, tako da ne brini mnogo.

Jel postoji neka oznaka po kojoj se unapred zna koji je VID procesora, ili samo kad se proba?

Nažalost, kao Dekara reče, samo kada se proba.

Inače, na xtremesystems-u su zaključili da nema garancije da će CPU sa nižim VID-jem uvek bolje da se klokuje od onog sa višim. U većini slučajeva jeste tako, ali opet bilo je više slučajeva da je onaj sa višim VID-om bio bolji kloker...

Ako već "na blef" moraš da biraš, tj. nemaš vremena za detaljno ispitivanje, već samo da ga ubodeš i vidiš VID, naravno uzmi onaj sa nižim, svakako su veće šanse da će biti bolji kloker...

Poslednja izmena:
Izvinjavam se Spacemaster-u jer mojim neznanjem i iznerviranoscu nisam ni predpostavio da mi je tema prebacena.Jos jednom Spacemaster sorry!!!!!

Poslednja izmena:
Vrh Dno