Šta je novo?

Q9550 E0 4GHz pri naponu od 1.215v

vlada_o

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2003
Poena
620
Izgleda da se ovi novi batchevi klokuju mnogo bolje nego prve serije procesora(misli se na e0 reviziju). Trenutno testiram 833b i temperature su stvarno niske. Temperatura 1 jezgra je malo visa ali to je zbog nekalibrisanog senzora istog. Vise o tome na
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=3278887#post3278887

Obecao sam Spacemasteru da cu postovati rezultate i evo ih tu su.
Hvala na dobrom primerku procesora:d

Prilozi

• q9550.JPG
    q9550.JPG
    324.3 KB · Pregleda: 330
Poslednja izmena:
Primerak jeste odlican, ali je 15min prajma u najmanju ruku smesno...
Ako vec zelis kratak, a efikasan test provrti Intel Burn Test :wave:

Ako imas vremena,provrti prime95 malo duze ( CAR bi rekao bar 12 sati) ili Intel Burn Test.Zaista izuzetan primerak proca.

Provrteo sam prime oko 14 sati. Trenutno je na 4.25GHz pri naponu 1.25v, videcu koliko moze ovih dana pa cu da postujem rezultate.

pa dovoljno da si rekao da ti je spejsi obezbedio procesor i nema sumnje da je vrhunski primerak ;)

:wave:

Svaka čast procesoru, ali bogami i ploči, koja za tih 4.25GHz mora da izgura 500MHz FSB!!!

Ajd' navedi malo koje napone za NB, FSB i ostale zezancije koristiš za stabilnih 500MHz?

Poslednja izmena:
Svaka čast procesoru, ali bogami i ploči, koja za tih 4.25GHz mora da izgura 500MHz FSB!!!

Ajd' navedi malo koje napone za NB, FSB i ostale zezancije koristiš za stabilnih 500MHz?

Sve posle 30 nedelje bukvalo leti sa FSB-om, ne bi me iznenadilo da radi ploča sa 520MHz FSB-a. (ovo je 33 nedelja)

Tih 4.25 Ghz bi bas voleo da vidim na tom Q9550 sa tako malim naponom jer cim se priblizavas velikom FSB-u sve je veca potraznja za Vcore ...Inace baci ti Prime i 3D Mark 2006 CPU test stavi na Loop i izvrti to malo bar 6h pa ces tek onda znati koliko ti je CPU realno stabilan i pri kom naponu!Druga stvar...Kada postujes ovako nesto...Opsirnije opises kako se CPU ponasa i pod kojim uslovima kao i sa prilozenim shoot-ovima Prime (Full Load - Idle), CPU-Z zajedno sa Core Temp kao i Task Manager radi prikaza opterecenja jezgara!Sve u svemu ovde nista realno precizno nisam video osim sto CPU ima dobar potencijal...Iztestiraj to kako valja i izvesti nas sa rezultatima.

Poslednja izmena:
Super Pi , @d mark 06 i obavezno 3D Vantage.
Mislim ako je tako stabilan da menjam moj staari [email protected] ?

Tih 4.25 Ghz bi bas voleo da vidim na tom Q9550 sa tako malim naponom jer cim se priblizavas velikom FSB-u sve je veca potraznja za Vcore ...Inace baci ti Prime i 3D Mark 2006 CPU test stavi na Loop i izvrti to malo bar 6h pa ces tek onda znati koliko ti je CPU realno stabilan i pri kom naponu!Druga stvar...Kada postujes ovako nesto...Opsirnije opises kako se CPU ponasa i pod kojim uslovima kao i sa prilozenim shoot-ovima Prime (Full Load - Idle), CPU-Z zajedno sa Core Temp kao i Task Manager radi prikaza opterecenja jezgara!Sve u svemu ovde nista realno precizno nisam video osim sto CPU ima dobar potencijal...Iztestiraj to kako valja i izvesti nas sa rezultatima.

Covek kaze da je izvrteo prime 14h... Nema razloga da mu ne verujesh/mo, mada bih i ja voleo da vidim slike svega toga ... To shto neko ima bolji proc od tebe nije tako velika muka, nemoj da padash u depresiju covece :d

Covek kaze da je izvrteo prime 14h... Nema razloga da mu ne verujesh/mo, mada bih i ja voleo da vidim slike svega toga ... To shto neko ima bolji proc od tebe nije tako velika muka, nemoj da padash u depresiju covece :d

Ja sam se postavio sasvim profesionalno a ovakvu vrstu komentara-odgovora sam i ocekivao...Smesno:smoke:
Slican komentar je dao i BigJoe samo sto sam ja to opsirnije opisao kako treba da se uradi a njega nisi komentarisao!Meni se cini da si ti ovde uzbudjen a ne ja...Inace da te naucim nesto sto ne znas!Q9650 je ustvari QX9650 sa uskracenim mnoziocem i sa dobrom plocom koja gura veliki FSB ce dati iste rezultate kao i QX!Meni je mojih 4.3 Ghz sasvim dovoljno za svaki dan i ja se ne trkam nisakim niti me to inetersuje...Kad radim testove i bench to je sasvim druga stvar...

Poslednja izmena:
Ja sam se postavio sasvim profesionalno a ovakvu vrstu komentara-odgovora sam i ocekivao...Smesno:smoke:
Slican komentar je dao i BigJoe samo sto sam ja to opsirnije opisao kako treba da se uradi a njega nisi komentarisao!Meni se cini da si ti ovde uzbudjen a ne ja...Inace da te naucim nesto sto ne znas!Q9650 je ustvari QX9650 sa uskracenim mnoziocem i sa dobrom plocom koja gura veliki FSB ce dati iste rezultate kao i QX!Meni je mojih 4.3 Ghz sasvim dovoljno za svaki dan i ja se ne trkam nisakim niti me to inetersuje...Kad radim testove i bench to je sasvim druga stvar...

Surovi profesionalac;)

Poslednja izmena:
Nisam ni sumnjao da ces medju prvim da nabavis.

Ovog puta sam ga pustio da bude prvi da se malo duva...Vec mi je obecao da ce da oduva sve benchmark score-ove koje sam ja postavio a i ostali...Neka ga malo,nek se i on raduje...He-he-he...Inace cestitam mom najdrazem kolegi na opasnoj kupovini...
Moram samo reci da posle Nove Godine stize i meni Nehalem i Rampage II Extreme ...Mislim ne ide da ne idem kolegi rame uz rame...Ipak smo mi dobri prijatelji...Salu na stranu jedva cekam da vidim tu zver kod Nese i da se malo sa njom poigram,da je ukrotimo:D:smash:

Kad ti kolega planiras igranje?

Poslednja izmena:
Jos nije kod mene ali zato razne graficke karte jesu he he

Ovog puta sam ga pustio da bude prvi da se malo duva...Vec mi je obecao da ce da oduva sve benchmark score-ove koje sam ja postavio a i ostali...Neka ga malo,nek se i on raduje...He-he-he...Inace cestitam mom najdrazem kolegi na opasnoj kupovini...
Moram samo reci da posle Nove Godine stize i meni Nehalem i Rampage II Extreme ...Mislim ne ide da ne idem kolegi rame uz rame...Ipak smo mi dobri prijatelji...Salu na stranu jedva cekam da vidim tu zver kod Nese i da se malo sa njom poigram,da je ukrotimo:D:smash:

Kad ti kolega planiras igranje?

Pogledacu u Spaceov kalendar,videcu sta kaze,pa onda igranje,xexe.

Trenutno testiram 833b i temperature su stvarno niske. Temperatura 1 jezgra je malo visa ali to je zbog nekalibrisanog senzora istog.
Reklo bi se i da si malo otvarao prozor, pa onda postovao ovu sliku... :d

Ali u svakom slucaju, odlican primerak.

Ploca je DFI DK 45 T2RS+
Koristio sam setovanja kao i RGone sa DFI club foruma, samo su mi naponi mnogo manji, za VTT je 1.2v a za CPU/PLL je 1.55v. Prozor nije bio otvoren, a temperatura u sobi je 23 C.

Inace u pitanju je Windows Vista x64 i 2x2 Gb Geil evo one BD memorije. Hladjenje je IFX-14 sa dve 12-ice u pull/pull konfiguraciji.

http://csd.dficlub.org/forum/showthread.php?t=8079

Evo i slike sa 11 sati prime-a, koja je specijalno postavljena za usera PCBeast:d.

Slede slike na 4.2 GHz kada se bude imalo malo vise vremena.

Ajd u zdravlje:wave::wave:

Prilozi

• 11 sati prime.jpg
    11 sati prime.jpg
    283.9 KB · Pregleda: 183
Tajac :D
Svaka chast, odlican proc. :)

E to je vec test stabilnosti :)
Odlican "procesorcic" :wave:

Kad smo vec kod stabilnosti :D

Nije neki rez, al' je hebachki :p

Prilozi

• prajmic.JPG
    prajmic.JPG
    283.2 KB · Pregleda: 197
Extra primerak sa potencijalom i za veci stabilniji clock...Nego zasto ne uradis onako kako sam ti predlozio...Tako istetsiraj CPU i nadji najamanju mogucu vrednost koja ti je potrebna za Rock stabilnu masinu...Cudi me da ti Space nije odmah to rekao...Inace dobio si bas dobar primerak a i ne cudi me kad su vanzemaljci u pitanju:D

P.S.Sto se mene tice za mene nisi trebao nista specijalno da postavljas..Samo postuj protokol nista vise...Pozdrav.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno