Šta je novo?

Q9550 + DFI LanParty DK P45-T2RS-Turbo Overclock

lakicevic

Slavan
Učlanjen(a)
13.12.2005
Poena
320
Molio bih iskusnike korisnike da mi daju neki savet za overclock gore navedenog procesora.

Da jos napomenem da imam DDR2 2x1GB 1150MHz OCZ Flex, napajanje je Corsair HX520 W.

Koristio sam Auto Boost System za Automatski Overclock i sada procesor radi kao na donjoj slici

q9550.jpg

Pitanje je - Moze li Brzeeeeeeeeeeeeee :type:

ps - memorija je DDR2 2x1GB 1150MHz OCZ Flex, napajanje je Corsair HX520W

Unapred Zahvala

Poslednja izmena:
Bolje pretrazi malo teme...bilo ih je bar 100 sa identicnom tematikom ;)

onda nemas q9550 nego q9450

Najverovatnije mu ploca ne prepoznaje mnozilac od 0.5...vec samo okruglo....zato i ne moze da postavi mnozilac na 8.5...ili moguce da postoji mogucnost da se u biosu promeni za 0.5 ali na drugom mestu...tj.druga opcija....Max mnozliac za Q9550 je 8.5...http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLAWQ

Poslednja izmena:
koji je bios? da stavis poslednju verziju

Mislis taj si odavno skinuo ? A ne secas se kako je bilo sa fabrickim biosem ?

P.S pogledaj sta sve ima od opcija za CPU u biosu, ako je sa oba biosa tako onda ima ploca sigurno negde opciju da podesis posebno decimalni multiplier.

Poslednja izmena:
MA garant dfi nema polovicne mnozioce, pa moj prastari 965 je imao bre ;)

CPU N/2 ratio stavi na Enabled i reshio si problem.

Prilozi

• dfi.jpg
    dfi.jpg
    59.6 KB · Pregleda: 103
Poslednja izmena:
Jesi koliko testirao taj proc? Posto mislim da ti ne treba tolika voltaza za taj klok... Evo ja sam moj juce nabavio i zasad probao na 3.6ghz sa 1.25v u biosu. Radi zasad sve super.

Prilozi

• Untitled5.png
    Untitled5.png
    52.5 KB · Pregleda: 71
q9550fmf.jpg

Sljaka za sada sa obicnim BOX Coolerom, nesmem dalje dok ne stigne nesto bolje od ladjenja

Vrh Dno