Šta je novo?

Q8400 vs Q9550

face

Čuven
Učlanjen(a)
06.05.2002
Poena
650
Ploca je GA ep43 nesto u svakom slucaju podrzava quad-ove. E sad posto mi je puno para da menjam sve da bi presao na i5 il 7 zanima me sta da uzmem od ova 2 cpu. Taj racunar mi sluzi samo za igre i iskreno uzimam taj quad zbog bad company 2 jer nista drugo ni ne igram a imam laptop za posao i sve ostalo.
Dakle nista drugo ne dolazi u obzir samo me zanima da li 60e skuplji Q9550 opravdava tu razliku u igrama (koliko sam video razlika je u kesu 4 vs 12 mb i malo u taktu).

Oba su preskupa. Iako smatram q8xxx seriju losom, prevelika je razlika u ceni :)
Za iste pare mozes da uzmes neki phenom sa sve plocom...

Bolje se strpi do i5/i7 ako vec preferiras intel. Ili juri nesto polovno.

Ok razumem ja da svako ima svoje misljenje ali zato sam i naveo sta su mi opcije. dakle q8400 ili q9550 jedino pitanje je vredi li q9550 60e vise nista vise nista manje. Nista drugo ne dolazi u obzir sem eto eventualno q6600 ako naletim povoljno.

Battlefield: Bad Company 2

Ploca je GA ep43 nesto u svakom slucaju podrzava quad-ove. E sad posto mi je puno para da menjam sve da bi presao na i5 il 7 zanima me sta da uzmem od ova 2 cpu. Taj racunar mi sluzi samo za igre i iskreno uzimam taj quad zbog bad company 2 jer nista drugo ni ne igram a imam laptop za posao i sve ostalo.
Dakle nista drugo ne dolazi u obzir samo me zanima da li 60e skuplji Q9550 opravdava tu razliku u igrama (koliko sam video razlika je u kesu 4 vs 12 mb i malo u taktu).

The CPU plays a vital role in Battlefield: Bad Company 2 and it seems quad-cores are the way to go. As a simple guide of what to expect in the way of performance gains from possible upgrades we have compared eight processors using the Radeon HD 5870.

CPU.png

As you can see, the quad-core AMD processors are considerably faster than their dual-core parts in Battlefield: Bad Company 2. The Core i3 540 is also left behind by the Core i5 750 despite featuring Hyper-Threading. The Core i5 750 does very well producing a similar level of performance as that of the Core i7 920 processor, additionally the Phenom II X4 965 also does very well.

CPU Scaling – Core i7 9xx

Based on what we just saw Battlefield: Bad Company 2 is clearly a very GPU demanding game, and in every situation Crossfire Radeon HD 5870 graphics cards provided a significant performance boost over a single board. Using a pair of these graphics cards to test CPU scaling with the Core i7 920 processor, we find that between 2.96GHz and 2.22GHz there is no discernable difference in performance.

However, as we press past 3.0GHz the frame rates start to climb all of a sudden, which is a little odd. From 2.96GHz to 3.70GHz we see a massive 44% rise in the average frame rate. This rise is consistent as we tested at 3.33GHz, 3.51GHz and then finally 3.70GHz.

CPU_02.png

Update: For those that were concerned about dual vs. quad-core CPU battle, here is a little more info...

The game appears to be using all four cores when available. Here we used a standard Core i7 920 processor running at 2.66GHz. Please note HyperThreading was disabled and a single Radeon HD 5850 graphics card was used. As you can see none of the cores are working very hard.

Here is the same Core i7 920 processor with two cores disabled as well as HyperThreading. As you can see neither core is maxed out, but the CPU utilization is much higher. So again, a decent dual core processor such as a Core 2 Duo E8xxx or Phenom II X2 should be enough to get the most out of your graphics card in this game. While it is quad-core optimized, the game is not demanding enough on the CPU to warrant it based on what I have seen so far.

T2_quad.png
T2_dual.png

High_01.png

8800GTS 640 = 9600GT

Kupi novu grafičku kartu.

imam i 9550 i ep43
super se slazu.
Neznam za tu igru koju si naveo ali od kad imam ovu kombinaciju
racunar nije stucnuo.
Evo primer opterecenosti.

Prilozi

• C2D9550_8GB_XP_x64.png
    C2D9550_8GB_XP_x64.png
    238.4 KB · Pregleda: 49
Nece ljudi da citaju pa to ti je. Tx svima smislicu vec sam sta da uzmem...

Ma znam ja da to super sljaka sa q9550 :), al sam u nedoumici dal da dam 60e vise za vise L2 kesa nemam predstavu koliko to znaci u igrama.

Moj odgovor je ne. Tih 60 eura ulozi u graficku, mnogo vise ces dobiti.

Kupi novu grafičku kartu.

On kao da nije pročitao moju poruku. :D

Nije stvar sta sam ja naumio vec da zelim da kupim graficku postavio bi temu u drugi podforum il bi makar ubacio i graficku u jednacinu. Dakle to nije opcija i ne znam sto je toliko tesko fokusirati se na jako jednostavno pitanje.
Sasvim su bili dovoljni odgovori da i ne i malo obrazlozenje bez daljeg rasplinjavanja teme. Kako vi preporucite graficku moze neko i da preporuci da prodam komp i odem u kafanu, nijedno ni drugo nisu uopste tema threada. Toliko o citanju...

Nije stvar sta sam ja naumio vec da zelim da kupim graficku postavio bi temu u drugi podforum il bi makar ubacio i graficku u jednacinu. Dakle to nije opcija i ne znam sto je toliko tesko fokusirati se na jako jednostavno pitanje.
Sasvim su bili dovoljni odgovori da i ne i malo obrazlozenje bez daljeg rasplinjavanja teme. Kako vi preporucite graficku moze neko i da preporuci da prodam komp i odem u kafanu, nijedno ni drugo nisu uopste tema threada. Toliko o citanju...

Ma u startu si se za**** ta namera ti nije nikako dobra, furaj tako, pa lepo uzmi celu konfiguraciju kada budes mogao.

Izvini na mom dobronamernom savetu. Neće se ponoviti, nikada te više neću savetovati.

Ne zameri mi ni na odgovoru kome je prethodilo opširno obrazloženje.

Ni Gulftown Six-Core ne bi ti pomogao da sa vremešnom grafičkom kartom igraš igru koju voliš na željeni način.

Možda i grešim, jer kada si juče postavio temu u računaru si imao 8800GTS 640.

Danas primećujem da imaš 8800GTS 512.

Možda ćeš sutra imati noviju grafičku kartu pa ti još samo bolji procesor nedostaje.

@ Brazilko

Nemoj odma da se vredjas nisam mislio nista lose vec sam namerno napisao prvi post tako kako sam napisao. Nije da sam totalni duduk to se valjda da zakljuciti i po datumu uclanjivanja na bench vec sam samo hteo odgovor na veoma konkretno pitanje. Svakako da znam i ja da bi trebao graficku takodje da promenim ali to uopste nije poenta niti u razmatranju. Ako treba nije mi tesko opet da ponovim pitanje - dakle vredi li 8 mb L2 kesa u igrama? Nista vise nista manje...

Sto se tice graficke iskreno nisam ja bas redovan na ovom forumu potpuno sam i zaboravio da pored imena stoji konfiguracija. To sam zadnji put menjao pre 3 godine i tek posle se setih da to verovatno nekima unosi zabunu pa sam updejtovao...

@ ostali

Opet niko ne cita sta napisem i dobijem svakav odgovor samo ne na postavljeno pitanje. Menjaj grafiku, furaj tako i sl...Dakle cpu uzimam sigurno jer sam svoj e6600 vec prodao i komp mi sad bleji. Takodje uzimam sigurno quad i uzimam sigurno za 775 socket i sigurno ne uzimam graficku. Dakle to su sve fixne stvari. Jedina varijabla je dal da uzmem Q9550 ili Q8400 za gaming jer kao sto rekoh laptop mi sluzi za sve ostalo. Takodje pare jesu bitna stvar jer da nisu ne bih ni postavio temu...
Direktniji od ovog ne mogu da budem niti sam u prilici da crtam ako neko moze konstruktivno da doprinese i objasni da li je razlika u ceni opravdana ili ne super ako ne slobodno ne mora da trosi tastaturu. I molim vas ne vredjajte se tako lako :).

Koliko je tvoja prva poruka bila neodređena toliko su i naši saveti za tebe bili nepotrebni.

Ne razumem zašto u njoj nisi napisao da kupuješ novi procesor jer si stari već prodao.

Ni malo se nisam uvredio. :wave:

Ajde jos jednom da ti ponovim ono sto sam na pocetku napisao...uzmi q8400 i ne bacaj pare jel neces dobiti nista!!!!

Samo mu napišite još da ne vredi razlike u ceni jer to je ono što njega kopka. Ja lično mislim da ne vredi razlike u ceni, pogotvo ne jer je razlog 1 igra.

Nazad
Vrh Dno