Šta je novo?

Q6600 i memorija - par pitanja

Diablo

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
649
1. Ima li neke razlike izmedju starijih Q6600 sa G0 steppingom i novijih G0 "verzija" sto se OC-a tice? Tacnije, za bolji OC da li da jurim neki provereni polovnjak ili moze i nov Q6600 box varijanta iz radnje (ukoliko razlike nema)?

2. Koju memoriju preporucujete za OC Q6600:

a) 2x2gb geil bd PC800 (4-4-4-12)
b) 2x2gb geil bd evo one PC800 (4-4-4-12)
c) 2x2gb geil bd evo one PC800 (5-5-5-15)
d) 2x2gb geil bd evo one PC1066 (5-5-5-15)

Najbitnije mi je ovde u stvari da mi kazete da li se oseti razlika u fps-u u igrama kad su latencije i data transfer rate (PC800/1066...) u pitanju, tj. da li se isplati uzimati memoriju sa nizim tajminzima ili brzu memoriju.

Hvala!

:wave:

Memorija nema prakticno nikakvog uticaja u igrama, to neces primetiti uopste.
Samo mozes da osetis razilku sa vise memorije, u svakom slucaju uzmi 4GB.

Sto se mene tice taj Geil je krs, ako uzimas nesto sa tog spiska uzmi na 1066MHz.

Sto se tice procesora, pa ako hoces neku "sigurnu" varijantu ti uzmi neki polovan ali da je proveren da ide toliko i toliko sa toliko i toliko voltaze, kapiras ?

Vidi ovde na oglasima ako neko bude prodavao svoj pa da je bacio kako ga je on drzao i koliko je isao - ako razmisljas o polovnom.

Inace svaki G0 bi trebao da je slican tj. da se moze izvuci sa propisnim hladnjenjem tih nekih standardnih oko 3.6GHz na vazduhu pa i nesto vise zavisi od primerka.

Zavisi kako koji ima VID, tako da sam vidi sta ces, ali u svakom slucaju trebalo svaki da se klokuje dobro.

I da, zavisi sta je za tebe dobar clock ? tj. koliko si zahtevan ?

Poslednja izmena:
Inace svaki G0 bi trebao da je slican tj. da se moze izvuci sa propisnim hladnjenjem tih nekih standardnih oko 3.6GHz na vazduhu pa i nesto vise zavisi od primerka.

Zavisi
kako koji ima VID, tako da sam vidi sta ces, ali u svakom slucaju trebalo svaki da se klokuje dobro.

ne mora da znaci da su slicni i ne zavisi od VID-a :)
nesto su bolji primerci G0 sa Q8 u kodu u odnosu na proslogodisnje Q7...
A sto se tice memorije idi na brzu ;)...

Pa rekavsi slican misllio sam na to sto sam sl. i napisao, a to je da bi aj da ne kazem svaki, ali ~90% bi treblo da idu 3.6GHz pa samo zavisi koliko ce kome trebati za to.

Sto se tice VID-a, tu moram da priznam da sam se malo lose izrazio...
Theo sam ustvari da kazem da gleda da uzme neki koji ima sto manji VID ( jer koliko sam ja pohvatao takvi su obicno "malo bolji" ) ali sam to rekao na pogresan nacin.

P.S gde to na kodu ? mislis na batch ? zar imaju uopste batch-eve sa Q u njima ? svi su L i A ili tako nesto slicno..

VID? Mislis na cpu vcore napon? Zar nemaju sve varijante (bar sa G0 steppingom) isti default napon?

Vidim da je 3.6GHz dosta cest OC, tako da bih voleo da ga i ja dostignem. Pogotovu sto imam dobru plocu i kuler (asus rampage formula i thermalright ultra-120 extreme).

Sto je Geil krs by the way? :)

L8 batch kazete... koji je to period otprilike? Vidjao sam da je L6 npr. kraj '06 i polovina '07 (bar).

:wave:

Ne nemaju svi isti VID ( da u pravu si sta je vid )
Manji recimo VID od 1.275v znaci da on radi 100% na tom naponu na 2.4GHz
A manje voltaze = manje se greje.

Kao sto rece imas TRUE i dobru plocu 3.6GHz ne bi trebao da bude problem uopste.

To za L8 kaze Norty :)
Ja imam L7 ( nisam ga ovde uzeo ali sam ga uzeo....mislim u oktobru mesecu 2007.
L8 je verovatno od nesto skorije tipa jan-feb 08 ili tako nesto ( mada nagadjam...)

Inace moj nije nimalo los 4230MHz izvuceno na vazdugh na 965P ploci samo 1.328v za 3.6GHz ( meni stabilno tj. 2h Prime-a proso a tako ga drzim vec mesecima, doduse BigJoe, CAR-u ect...nije posto nije proso 10-tak sati ;) )

A za Geil sam flejmovo jer sam imao 2 puta lose iskustvo, inace i ne spadaju za dobre clockere i neke su cak i imale nekih trecih problema...

Ali sve jedno uzmi ti na 1066MHz to ce biti ok a i 1100MHz ce ici sigurno :)

Nazad
Vrh Dno