Šta je novo?

Q6600 i CM TX2

zeljko

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,030
Ovako zamenim CPU za Q6600 G0, temperatura na 3Ghz i vcore (1.184 cpu-z default) ide na: 84,83,77,78 i sve OK (tjunc max 100C)
ali na 3.2 isti napon za 5-6 minuta ode na 100C gde pocinje da trotluje a i prime nije stabilan jer mu treba veci napon...

kuler sam pre 2 godine smirglao (bez poliranje smirgle 400,200,100) dok sam imao 4300, tako da sam ocekivao manje temperature... jel ovaj TX2 bas toliko slabiji od 212-ke, i neko ako ga ima sa Q procesorom jel moze da postuje svoje temperature...

Mislim da si dosta grube smirgle korstio :S: I nisi valjda isao tim redosledom? Ja sam poceo sa 400 a zavrsio sa 1200.

Malo mi je to cudno da za 200mhz ode za preko 15C... Jesi li siguran da napon nije na auto? Bilo kako bilo, taj cooler nije dovoljan za tog quada na tim frekvencijama.

smirglao sam normalno na kraju sa najsitnijom al se nesecam oznaka, ima sam razne :)
voltaza je na normal ili setovana na 1.38 u Biosu da izvucem stabilan 3.2Ghz klok ali u svim slucajevima je udarao 100C na 3.2
inace na 2.4 cini mi se da je isao 60-65C
Ako je neko postigao bolje temperature sa Q6600 G0 mislim da ga skinem ponovo i opet odradim ko zna jel idealno naleze...

Uf, uf..nisi trebao da uzimas smirgle za beton :D Mnogo si mu unistio bazu, vrati stock ako imas i uzmi 1000 i 2000. I tim redosledom i smirglaj dok ne skines sve te slojeve i napravis da bude ko' staklo.

Ako je neko postigao bolje temperature sa Q6600 G0 mislim da ga skinem ponovo i opet odradim ko zna jel idealno naleze...

Onda uradi to, ako je isto. Ponovo smirglaj. Ne bi trebala jezgra na def. da odskacu mnogo od ~40c u idle.

Poslednja izmena:
ma idle je ok na 3Ghz idle je 40-46C (auto fan spusti na 1200rpm-a), nisam unistio bazu glatka je, jedino nisam polirao i radio sam vodenim smirglama
jedino sam se mucio bas jer je TX2 ocaj kad ga kupis pa mi je trebalo 3h smirglanja da skinem neravnine..
e sad za idealno mi je sigurno trebalo jos 1h ali neverujem da bi to znacilo vise od ~1C dole a meni sad treba bar 10-15C :)

Poslednja izmena:
Sada kada opet citam malo ne razumem. Ti si taj TX2 koristio na E4300 ili si koristio 212 a ovaj imao sa strane ? Ako ne, kako je bilo sa E4300 ?

100c nije u redu, sa box kulerom po ne znam kojoj vrucini ne bi trebao toliko da dostigne ako je na def. voltaza. Inace, cime si opterecivao..?

Pogledaj ponovo da namestis ako nista, sigurno mu baza nije dobra.

nesecam se tacno 4300 na 3.2Ghz isao na ~80-85 TX2 a sa boxom je isao blizu 100C
ne 212-ku nemam samo sam je napomenuo jer vidim da su neki terali Q6600
e da kuciste je otvoreno i sobna je prilicno visoka (28-30C)

e sad sam skroz zbunjen, montiram box cooler ista pasta neka srebrna... isti sistem kacenja
box na 3.2 ide 95-96C sa malo dignutim vcore stabilno
tx2 na 3.2 zakuca na 100C

jel moguce da je kuler neipsravan, neki heat pipe da je zakazao?
probacu vise paste i da rotiram

rotirao TX2 za 180 stepeni dodao jos paste i sad je 3.25Ghz na 1.28V (cpu-z) 71-75C :))

CCC, svasta. Bez uvrede. Potpuno bez potrebe.
Pogledaj moju specifikaciju i videces isto kao kod tebe.
Vec skoro 2 godine mi radi na 3.2Ghz sa smanjenim naponom. Ali, stavio sam original AS5 ( doneo mi kolega iz Usa- prodavnica Mad Dog ) , namazao je po uputstvu. Znaci, tanko razmazes ( velicina kuvanog pirinca ) . Stavis cooler i posle 200h rada ,pasta ocinje da deluje.
U idle temperature su mi oko 38C-40C zavisi kako koje jezgor. Posle Othosa max temp ne prelaze 68C.

Smirglanje je nepotrebno, pusti ti ljute overklokere koje ti kazu jednu stvar, a "slucajno" zaborave glavnu.

Poslednja izmena:
Ovde još jedan sa Q6600+TX2. Temperature imaš u overclocking sobi, lako ćeš naći, samo traži po mom username.

to je onda to.. 71C na 1.37 Bios toliko mu treba zbog pada, i dalje imam LC power 550W GP pa necu ni pokusavat vise ;)

mora da prvi put nije dobro legao kuler, slabo mi osvetljenje u sobi pa ko zna sta bi :)

Vidi kako je kod mene.

fino, jel su to idle temperature?

meni everest daje 10C manju temperaturu od coretemp-a a kad se procesor pregrevao i trotlovao zakljucio sam da je coretemp tacan jer je tacno na 90C u evrestu i 100C u coretemp-u trotlovao mnozilac

Jesu. Cisto sam ti poslao da vidis od koje temperature pocinje da radi.

Nazad
Vrh Dno