Šta je novo?

q6600 + Asus P5KC

mant3ra

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2006
Poena
319
ej moze jedno pitanje kako ce raditi ova sledeca konf.

Intel Core2Quad q6600 2.4
Asus P5KC
DDR 2x1gb Kingston 1000mhz

ostalo mi nije bitno....

pre svega za rad za graficku pirpremu, i 3d rendering.....znaci za graficki dizajn....

Video sam uzivo kako to radi i malo testirao. Radi isto kao i obican C2D sa vecinom programa osim kod onih koji su pisani da prepoznaju dodatna jezgra. Kod igrica isto, ali trebalo bi od jeseni i pojave prvih Dx10 igrica da dodju do izrazaja sva jezgra.

Q6600

Video sam uzivo kako to radi i malo testirao. Radi isto kao i obican C2D sa vecinom programa osim kod onih koji su pisani da prepoznaju dodatna jezgra. Kod igrica isto, ali trebalo bi od jeseni i pojave prvih Dx10 igrica da dodju do izrazaja sva jezgra.

kao sto rece gvlada. kada su trenutno aktuelne igrice u pitanju ponasa se isto kao E6600 ni malo brze, cak za par frejmova losije -3-5%. ima nesto manji overclock potencijal od E6600 jer se vise greje zbog dodatna dva jezgra logicno.

ako je za igrice i office aplikacije bolje E6600 za sada. ja licno mislim da game developeri nece bas preterano da se unose u optimizaciju za 4 jezgra, bar jos neko vreme.

e a sada prednosti:
4 jezgra za 250e! divota ako znas za sta ce ti.
za rendering (3d modelovanje, animacija) - jede malu decu. za te pare beskompromisno najbolji izbor.
za obradu videa slicna stvar. jedino sto sam ja licno isprobao je nero recode, koji koristi sva 4 jezgra sto se zaista oseti.

ako je za 3d, obradu videa, ili ocekivanje buducih igara nemas sta bolje da kupis ni za znatno vece pare.

sto se ploce tice, ja mislim da je p35 dobar izbor chipseta (odnos cena-performanse).

Moj predlog, obzirom da ti treba stabilna masina su C2D6600 (neki provereni primerak sto ide na 3.6 recimo sa malim naponom) i gigabyte p35-dq6 :wave:

Novi Q6600 G0 im amnogo bolji OC potencijal od E6600 i manje se greje nego li prethodni model. Na vazduhu su postizali 3.6-3.8GHz a jedal lik na forumu ima Q6600 na 4GHz na vodi.

Evo ja juce zamenih par komponenti i uzeh Quad 2.4 i Asus P5K-E, sa Corsair 667 memorijom. Nisam imao nikad zelju da clocknem nijedan proc. koji sam imao, i uzeh sinoc i samo sa 266 na 333 i odlete na 3.01. Za 25% sam podigao. E sada pretpostavljam da ovo cudo moze da odleti mnogo, ali necu da se izivljavam. Kada sam ga clocknuo temperatura je skocila sa 50-51 C na 57 C, bez nekih prevelikih opterecenja i sa BOX kulerom. Opasna stvarcica. Hteo sam da uzmem E6600, ali lik mi rece da je razlika u ceni mala. Ipak, 4 jezgra su 4. Sta mi vi preporucujete od programa za testiranje opterecenja i koliko vremenski da testiram proc.???+

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno