Šta je novo?

Q6600 Asus P5k-SE?

Bosko Popovic

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2008
Poena
301
Pozz svima!

Ovo je moj prvi post na forumu pa se unapred izvinjavam ako slucajno negde pogresim (ili se izlupetaram:))

U potpisu mozete videti moju konfiguraciju.

Nikad nisam overklokovao racunar (znaci pojma o tome nemam), pa me zanima sta mogu da uradim sa svojom masinom?
Dokle mogu da je nasviram a da mi ne explodira kuca? :)

Najvise od svega me brine napajanje (za koje mi je prodavac rekao "ma ne brini nista, to je praaaavih 360W!").

Kako uopste da saznam koja komponenta koliko trosi?

Qler na procesoru je - neki okrugli :D (nisam trazio nikakav poseban)

Takodje, imam i neki stari UPS ( 2001 godiste) kome je baterija vec odavno izdahnula. Zanima me da li ona moze da se dopuni (promeni) ili moram da kupujem novi UPS. (cuo sam da mogu da se koriste iste baterije kao i za kamere)
Racunar ipak sve vreme radi preko njega. Koliko mi je to uopste pametno? Da li on i pored svega moze da stabilizuje napon ili ne?

Bavim se 3Dom pa mi je "zauvar" svaki MHZ. :)

Unapred zahvalan.

Pozz!

(svi bre nesto overklokuju pa sto i ja da ne probam) ;)

A-uh, ye8ote. Menjaj to napajanje obavezno za neko jace firmirano (Corsair, LC Power, Antec, Chieftec, Thermaltake, Cooler Master, Codegen). Pretrazi forum, pogledaj sta se preporucuje i sta ko koristi za masinu slicnu tvojoj. I da bude deklarisano na 500+ vati minimum. Ne treba da kupujes neka od 600-700. Bilo da prodavac zna kakvu ti je kombinaciju dao, to napajanje je na samoj donjoj granici. Meni je za moju masinu nekoliko relevantnih online kalkulatora potrosnje ocenilo da masini treba nekih 365-370W. Nadam se da sam ti sve rekao.

Poslednja izmena:
Razbojniche, hvala na odgovoru.

Znao sam da padam na napajanju. Znaci, iako je Chieftec, nije za overklok?
OK.
Bilo bi super da mi bacis neki link od tih Online Kalkulatora, pa da rezultate odnesem prodavcu.

Voleo bih da cujem i neki komentar u vezi ploce i memorije.

Trazio sam po forumu neku slicnu konfiguraciju ali nisam uspeo da nadjem.
Ako neko zna neka me uputi na taj post.

Nisam bas toliko u fazonu da teram do zadnjih granica
ali sto da ne probam bar koliko moze.
Ako sam dobro razumeo, sa ovim napajanjem, najbolje da nista i ne diram?

A i ako promenim napajanje (a verovatno i hocu), u cemu bi mi dosta pomogli rezultati Kalkulatora,
sta mogu da ocekujem od svega toga?

Pozz!

Nazad
Vrh Dno