Šta je novo?

Q2 i XP

CAR

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
21.11.2000
Poena
1,045
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 9800X3D / Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB + 10x Lian Li Uni Fan SL-Infinity SL-INF120 ARGB
Matična ploča
GigaByte X870E AORUS Master
RAM
2x16GB Lexar Ares RGB DDR5-6400 CL32
GPU
ASRock Radeon RX 6900 XT OC Formula 16GB
Storage
WD Black SN850X NVMe 1TB / Western Digital Red 10TB
Zvuk
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z906
PSU
Lian Li EDGE Gold 1000W
Kućište
Antec Constellation C8 Curve Wood
Monitor
ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG
Miš & tastatura
Logitech G502 / G515 Lightspeed (TKL)
Ostale periferije
SanDisk Extreme PRO
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Moze li ovo zajedno?
Videh danas u nekoj radnji, original Q2 za 375 dindzi. Gre'ota bi bilo da ne kupim legendu za tako male pare! :mrgreen:
OK, rece mi ona devojcica u radnji da "neke igre ne rade na XP-u", ali mislim se: "nema problema, skinucu vec neki patch".

Medjutim, iznenadilo me je kada sam na omotu same igre video listu operativnih sistema koje igra podrzava... a XP, kao ni Win 3.11 :D nije bio medju njima.
Zato pitam ovde, da li je neko mozda poterao Quake2 na XP-u... bilo kako (patch, crack... sta vec, samo da radi na XP-u)?

pazi, to sam isto i ja video i zacudio se....mada, kod mene je instaliran q2 sa zakrpom 3.2 na XPu i radi sasvim OK....tako da , kupuj!

oogabooga je napisao(la):
pazi, to sam isto i ja video i zacudio se....mada, kod mene je instaliran q2 sa zakrpom 3.2 na XPu i radi sasvim OK....tako da , kupuj!
Hvala druze, hvala lepo! :happy:
Mislim, iskreno, nije da bih ga ja sad nesto igrao... igrao sam to davno, presao i to je to... ali bih voleo da imam jedan lep original u kolekciji, jednu legendu, ali bi mi bilo i glupo ukoliko tu legendu ne bih mogao uopste da pokrenem!

Reci mi, taj 3.2 patch... jel' to neki specijalni za XP ili moze da se igra i bez njega na ovom OS-u? Tj. da li si probao da pokrenes Q2 bez tog patch-a?

Pozdrav

Samo ti treba neki patchovan Q2 exe fajl, pošto pod XP-om mouse sensitivity nije valjan.. Sve ostalo radi u 16.

Snejk je napisao(la):
Samo ti treba neki patchovan Q2 exe fajl, pošto pod XP-om mouse sensitivity nije valjan.. Sve ostalo radi u 16.
?

Patchovani Q2 fajl... what the hell is that? :d
Gde da nadjem... u stvari, STA da nadjem? Jel' bi bilo dovoljno da skinem poslednji patch (odnosno, crack-ovani patch... ili patch-ovani crack :mrgreen: ) sa zna-se-vec-koje-adrese?

CAR je napisao(la):
...?
Patchovani Q2 fajl... what the hell is that? :d
Gde da nadjem... u stvari, STA da nadjem? Jel' bi bilo dovoljno da skinem poslednji patch (odnosno, crack-ovani patch... ili patch-ovani crack :mrgreen: ) sa zna-se-vec-koje-adrese?

Ako pise da je to update 3.20 onda je to To.
Taj fajl je (bar kod mene) velicine 5.08MB. E sad da li je on bas neophodan da bi ti igra radila pod XP ili da popravi upravljanje misa, neznam. Ja to imam jos od '98 i tako ga i koristim, instaliran je i pod XP-om sve sljaka super. Taj Q2 mi dodje ko neki bench ... pustim ga da radi demo do besvesti ... a povremeno se i odigra po nesto.

maxer je napisao(la):
...
Taj fajl je (bar kod mene) velicine 5.08MB. E sad da li je on bas neophodan da bi ti igra radila pod XP ili da popravi upravljanje misa, neznam. Ja to imam jos od '98 i tako ga i koristim, instaliran je i pod XP-om sve sljaka super. Taj Q2 mi dodje ko neki bench ... pustim ga da radi demo do besvesti ... a povremeno se i odigra po nesto.
Cool...

Nista, to cu da skinem sa neta, igru cu da kupim... pa cu da javim da li i kako radi.

Hvala svima! :wave;

CAR je napisao(la):
...... pa cu da javim da li i kako radi.

Naravno stavi AFx16 AAx6 i sve ostalo na maksimalne vrednosti. Em radi bez seckanja, em mnogo lepse izgleda. Ih kad bi tako mogle da rade i ove najnovije igre ... :beat:

maxer je napisao(la):
...
Naravno stavi AFx16 AAx6 i sve ostalo na maksimalne vrednosti. Em radi bez seckanja, em mnogo lepse izgleda. Ih kad bi tako mogle da rade i ove najnovije igre ... :beat:
Aniso na 16x i AntiAliasing na 6x... na Ti4200?!?

KAKO??? :beat: :mrgreen: :d

maxer je napisao(la):
...

Update na 3.20 nema veze sa patchom koga sam pomenuo u svojoj poruci, pošto je on bio aktuelan dok se shushkalo o izlasku novog Windowsa 2000 :D. Ja sam baš provalio da sensitivity totalno ne valja i onda mi drug reče da je to opšte poznata stvar sa Win XP-om, da je napravljen poseban .exe fajl koji se startuje umesto quake2.exe. Probao sam sa tim fajlom i sve je bilo kako treba.. Evo, sad sam preko gugla našao taj exe..

http://skene.arenanet.fi/download.php?op=mydown&did=100

Znači updateuješ na 3.21, iskopiraš fajl koji skineš sa gornjeg linka u q2 dir, startuješ ga i voziš.. :)

CAR je napisao(la):
...Aniso na 16x i AntiAliasing na 6x... na Ti4200?!?
KAKO??? :beat: :mrgreen: :d

Jao ! :mrgreen:
Pomesao sam tebe i Opti-ja, on ima 9700 ...

A ti slobodno budzi sta vec mozes :d

Snejk je napisao(la):
...Update na 3.20 nema veze sa patchom koga sam pomenuo ... Ja sam baš provalio da sensitivity totalno ne valja i onda mi drug reče da je to opšte poznata stvar sa Win XP-om ... Znači updateuješ na 3.21, iskopiraš fajl koji skineš sa gornjeg linka u q2 dir, startuješ ga i voziš.. :)

Kod mene radi Q2 u verziji 3.20 i bez tog fajla (za koji nisam ni cuo) bez ikakvog problema jos od '99 i to sve raspakovano iz jednog .zip fajla 99MB koji mi stoji u Arhivi ... nema instaliranja ... raspakuj i piči.
Nikada nisam imao problema sa upravljanjem misa.

Nego ti spomenu 3.21 ?
Nisam na to do sada naisao. Jel to lapsus ili stvarno postoji 3.21 ?

maxer je napisao(la):
...

Kod mene radi Q2 u verziji 3.20 i bez tog fajla (za koji nisam ni cuo) bez ikakvog problema jos od '99 i to sve raspakovano iz jednog .zip fajla 99MB koji mi stoji u Arhivi ... nema instaliranja ... raspakuj i piči.
Nikada nisam imao problema sa upravljanjem misa.

Nego ti spomenu 3.21 ?
Nisam na to do sada naisao. Jel to lapsus ili stvarno postoji 3.21 ?

a) Radi Q2 i sa onom prastarom verzijom bez updatea, 3.20 samo ispravlja neke bagove, donosi multiplejer mape, itd.. Patch je tu samo da sredi sensitivity. Znači pod XP-om, kad cimneš naglo miša, nišan se pomeri manje nego što bi trebalo, i manje nego što se pomeri kada ga polako pomeraš za isto to rastojanje.. Možda su finese u pitanju, ali ja sam to odmah primetio, i zaista mi je bilo nesnosno da igram.. Sa ovim novim exeom je potpuno isto kao u 98-ici, W2K ili Me-u (čitaj: normalno).

b) Potraži po netu, naći ćeš 3.21 update.. Ovaj gorepomenuti .exe fajl je kompatibilan sa novom verzijom.

Snejk je napisao(la):
...itd.. Patch je tu samo da sredi sensitivity. Znači pod XP-om, kad cimneš naglo miša, nišan se pomeri manje nego što bi trebalo, i manje nego što se pomeri kada ga polako pomeraš za isto to rastojanje.. Možda su finese u pitanju, ali ja sam to odmah primetio, i zaista mi je bilo nesnosno da igram.. Sa ovim novim exeom je potpuno isto kao u 98-ici, W2K ili Me-u (čitaj: normalno).

b) Potraži po netu, naći ćeš 3.21 update.. Ovaj gorepomenuti .exe fajl je kompatibilan sa novom verzijom.

Kao sto rekoh, kod mene tih problema nema a direktno pokrecem quake2.exe, naprotiv mis se pomera Fenomenalno - mnogo bolje nego u nekim novim igrama (imam utisak da je bolja kontrola misa u Q2 nego u Q3).

OK, potrazicu i taj 3.21 ...

maxer je napisao(la):
...
OK, potrazicu i taj 3.21 ...
Kada budes nasao, baci mi direktan link na mail :wave;

Nazad
Vrh Dno