Astmario
Slavan
- Učlanjen(a)
- 03.08.2007
- Poena
- 435
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 5600 + LC Power 120
- Matična ploča
- MSI B450 Mortar
- RAM
- 16Gb Corsair LPX
- GPU
- 6600XT Asus Dual
- Storage
- Kingston KC2500 1Tb
- Zvuk
- Audient ID4
- PSU
- Corsair CS750M
- Kućište
- BitFenix Phenom mATX
- Monitor
- Dell U2412M
- Miš & tastatura
- Logitech G402
- Laptop
- Dell E5450
- Tablet
- Kobo Libra 2
- Mobilni telefon
- Xiaomi 13T
- Pristup internetu
- ADSL
- Mobilni internet
Kao dugogodisnji korisnik Windows Media Centra a pre toga Power Cinema aplikacija za gledanje TV-a, mogucnost pauziranja i premotavanja sadrzaja koji gledam mi je postala obavezna funkcija. Kako ovih dana kupujem Smart TV, a komp leti u drugu sobu, mislio sam da problema nece biti uzevsi u obzir da vecina modela podrzva TimeShift i PVR funkcije.
Medjutim, detaljnijom analizom se ispostavilo da to zapravo funkcionise samo za digitalnu televiziju, ne i za signal doveden na AV ili HDMI ulaz. Kako korisitim osnovnu verziju Total TV-a, samo analognu konkeciju i imam,
Sada je pitanje sta je najpametnije uciniti kako bi se ovakva funkcija dobila, pa ima vise mogucnosti:
1. Bataliti Smart TV, za razliku u ceni dodati koji dinar i napraviti neki slabiji HTPC
2. Nabaviti neki namenski PVR uredjaj ala TiVo
3. Platiti zamenu obicnog SD risivera za HD total TV-u, cime se dobija PVR funkcija(za koju pojma nemam kakva je), ali se ugovor ponovo produzva na 2 godine i plus racun raste za 200-300din mesecno.
Medjutim, detaljnijom analizom se ispostavilo da to zapravo funkcionise samo za digitalnu televiziju, ne i za signal doveden na AV ili HDMI ulaz. Kako korisitim osnovnu verziju Total TV-a, samo analognu konkeciju i imam,
Sada je pitanje sta je najpametnije uciniti kako bi se ovakva funkcija dobila, pa ima vise mogucnosti:
1. Bataliti Smart TV, za razliku u ceni dodati koji dinar i napraviti neki slabiji HTPC
2. Nabaviti neki namenski PVR uredjaj ala TiVo
3. Platiti zamenu obicnog SD risivera za HD total TV-u, cime se dobija PVR funkcija(za koju pojma nemam kakva je), ali se ugovor ponovo produzva na 2 godine i plus racun raste za 200-300din mesecno.