Šta je novo?

PVR i TimeShift sa analognog/HDMI signala

Astmario

Slavan
Učlanjen(a)
03.08.2007
Poena
435
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600 + LC Power 120
Matična ploča
MSI B450 Mortar
RAM
16Gb Corsair LPX
GPU
6600XT Asus Dual
Storage
Kingston KC2500 1Tb
Zvuk
Audient ID4
PSU
Corsair CS750M
Kućište
BitFenix Phenom mATX
Monitor
Dell U2412M
Miš & tastatura
Logitech G402
Laptop
Dell E5450
Tablet
Kobo Libra 2
Mobilni telefon
Xiaomi 13T
Pristup internetu
  1. ADSL
  2. Mobilni internet
Kao dugogodisnji korisnik Windows Media Centra a pre toga Power Cinema aplikacija za gledanje TV-a, mogucnost pauziranja i premotavanja sadrzaja koji gledam mi je postala obavezna funkcija. Kako ovih dana kupujem Smart TV, a komp leti u drugu sobu, mislio sam da problema nece biti uzevsi u obzir da vecina modela podrzva TimeShift i PVR funkcije.

Medjutim, detaljnijom analizom se ispostavilo da to zapravo funkcionise samo za digitalnu televiziju, ne i za signal doveden na AV ili HDMI ulaz. Kako korisitim osnovnu verziju Total TV-a, samo analognu konkeciju i imam,

Sada je pitanje sta je najpametnije uciniti kako bi se ovakva funkcija dobila, pa ima vise mogucnosti:

1. Bataliti Smart TV, za razliku u ceni dodati koji dinar i napraviti neki slabiji HTPC
2. Nabaviti neki namenski PVR uredjaj ala TiVo
3. Platiti zamenu obicnog SD risivera za HD total TV-u, cime se dobija PVR funkcija(za koju pojma nemam kakva je), ali se ugovor ponovo produzva na 2 godine i plus racun raste za 200-300din mesecno.

ili uzmes neki SatRisiver sa Enigma 2 sistemom...pocnes da koristis CardSharing...i sve mozes da snimas...pauziras......:thumbup:

Nazad
Vrh Dno