Šta je novo?

Puzzle igre

Sympathy Chan

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2011
Poena
240
Igra mi se neka puzzle igra i hteo bih da čujem vaše predloge. Voleo bih neku igru tipa Please don't touch anything gde sedim i rešavam zagonetke redom, a nije problem da bude i neka avantura, samo da nije neka igra sa inventarskim zagonetkama gde treba da kombinujem 2 itema i primenim na nešto u svetu. Jedna od omiljenih igara tog tipa mi je Dracula: Origin, na primer.

EDIT: Igrao Braid, The Witness, Swapper, Talos Principle sve su mi bile full.

Poslednja izmena:
Safecracker: The Ultimate Puzzle Adventure je verovatno najbolja igra tog tipa.

Ako hoces nesto teze onda imas milion Myst igara ili njegovih klonova.
A imas i starije avanture poput Black Dahlia, Ripper i slicne koje imaju stvarno odlicne (ali i teske) puzzleove.

Sad cu u inat da ti preporucim ono sto neces, dve inventarske :p

Beavis and Butthead: Virtual Stupidity
Ace Ventura : Pet Detective

U poslednjem mesečnom humblebundleu se nalazi TIS-100, odlična logička igra. Ima je za male pare na g2a.

Samo da znas puzzle je slagalica, a tebi treba igra sa logickim glavolomkama. Puzzle igra je Pandora's Box, tu bukvalno resavas slagalicu za slagalicom.

U poslednjem mesečnom humblebundleu se nalazi TIS-100, odlična logička igra. Ima je za male pare na g2a.

Kupio sam je baš jutros, ali mi ništa nije jasno na prvi pogled, morao bih malo da istražim. Videh da ima i manual.

Samo da znas puzzle je slagalica, a tebi treba igra sa logickim glavolomkama. Puzzle igra je Pandora's Box, tu bukvalno resavas slagalicu za slagalicom.

Jeste, u prevodu, ali uvek sam viđao da i zagonetke nazivaju puzzle, tako da, eto :d Malo sam pojasnio gore šta hoću :d

The Dream Machine (fantasticna stop motion avantura)
Fez (sjajan 2D puzzle platformer)
Portal 1 i 2 (verovatno si igrao, al eto)
The Room (port velikog iOS hita)
Limbo (sigurno si igrao)
Inside (izlazi z akoji dan 7. jula, od kreatora Limba)
LA Noire (postavio jos uvek nedostizne standarde facijalne animacije)
Vanishing of Ethan carter (spada u tzv walking simulatore pa ne znam da li ce ti leci)

The Dream Machine (fantasticna stop motion avantura)
Fez (sjajan 2D puzzle platformer)
Portal 1 i 2 (verovatno si igrao, al eto)
The Room (port velikog iOS hita)
Limbo (sigurno si igrao)
Inside (izlazi z akoji dan 7. jula, od kreatora Limba)
LA Noire (postavio jos uvek nedostizne standarde facijalne animacije)
Vanishing of Ethan carter (spada u tzv walking simulatore pa ne znam da li ce ti leci)

FEZ sam probao, ali nisam shvatio na početku da može onoliko da se zaluta, otišao sam negde u 3 lepe, pogubio se, a mrzelo me da krenem ponovo. A svideo mi se baš.
Noire, Carter, Limbo, Portale igrao.

hvala za Dream, kupio sam to, samo zaboravio :d Počeo sam malo Legend of Grimrock 2.

Vecina navedenih igara na ovoj temi nema skoro nista zajednicko sa onim sto si trazio u prvom postu.
Zato cu jos jednom da ti preporucim Safecracker. Ukratko, igra nema skoro nikakvu pricu. Igras ulogu lopova koji je unajmljen od strane bogate porodice da provali u vilu nakon smrti njihovog pretka, koji je bio zaludjen sefovima i testament je sakrio negde u samoj vili. Ti treba da pronadjes taj testament, a da bi to uspeo moras da resis poveci broj raznovrsnih puzzlova. Znaci prakticno ides iz prostorije u prostoriju i u svakoj te ceka neki puzzle. Neki su laksi, neki su tezi, a neki su bas teski, ali nijedan nije nelogican.

Ja sam zaludjenik za ovim tipom igara, avanture su mi omiljeni zanr, a ove puzzle-based omiljeni podzanr. Ova igra mi je ostavila izuzetno dobar utisak kad sam je igrao pre desetak godina, mnogo bolji nego Dracula:Origin na primer. Jedini problem koji mozes da imas je taj da mozda ne moze da se pokrene na novijim OS-ovima (mada verovatno postoje resenja za to).

Pogledaću i taj Safecracker, ima za dolar da se uzme :d Baš sam retko nalazio dobre avanture sa dobrim zagonetkama koje nisu isključivo inventarske, pa moram da lovim predmete po ekranu sve vreme da vidim da li sam nešto propustio. Koje su ti top igre ovog tipa iz poslednjih 5 godina? Nema veze ako su isključivo inventarske, neka je bar dobra, sa dobrom pričom. Ovo sve startije sam manje-više video. Vrede li čemu poslednja dva Šerloka?

mozda still life? do dose igrao sam samo keca koji mi je bio ok, ne znam kakva je dvojka.

Dobar je Still Life kec, dvojka me malo smorila. Post Mortem bi trebalo da probam.

Samorost... I pogledaj jos neke igre od firme Amanita Design

Poslednja izmena:
meni je pao na pamet, al reko nema sile da to nije igrao

Igraj - Portal Stories: Mel.
Radili ga neki entuzijasti kao mod za Portal 2 i fenomenalan je. Sto je najbolje, dvaput je tezi od dvojke.. na pocetku ima nesto lagano, ali kad krene tesko, lomis glavu dok resis.

Nazad
Vrh Dno