Šta je novo?

Puteshenstvije po Zrenjaninu!!!

jox

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
680
Obishao sam jutros ceo Zrenjanin u potrazi za 1700+ tBred B. Ni sad ne mogu da verujem koje sve neznalice podaju hardver ovde. Prvi kod koga sam otishao kaze: "Kad AMD napravi neshto novo, ja to odma dobijem, pa imam i TO, (tada ode da mi donese primerak 1700+) evo ti taj procesor, to je najnovijem greje se do 30 stepeni najvishe.", naravno doneo mi je nekog Palomina i josh me ubedjuje da je to ono shto ja trazim. Sledeci mi kaze: "Ne drzimo takve procesore, zato shto su ploce za njih skupe. Nema nishta jeftino, kao shto su one za P4 celerone!"
Treci se predstavlja kao prodavac hardvera, ali kod sebe nema ni jedno jedino parce istog, cak ni kuler!!! i on mi prodaje pricu tipa: "Znash to je gubljenje para da drzish robu na lageru. Ja lepo kad mi naruce, za 3-4 donesem robu, instaliram igrice, a ako neko hoce odmah komp... on je lud, shta ce mu odma, kad mogu ja to da testiram, da snimim filmove...", naravno, on nema ni procesor a kamoli Tbred B. Sledeci prodavac kaze da je cuo za takve procesore, da je to slucajno bila jedna serija,AMD se *****o, i da se jako teshko nabavljaju, i njihova cena se krece ~120e (za 1700+)!!!!. Josh mi kaze: "Ako ga nabavish reci odma cu naci kupca za 110e, pa delimo zaradu." .... Da li je ovo normalno?

Zato ti je Beograd blizu, a i visis na forumu... :)

Pa ovce su za sisanje, pa nije ni cudo sto se automehanicari i vodoinstalateri izdaju za kompjuterske magove...

ajde mi ostavi telefon ovog poslednjeg, donecu mu gomilu procesora

Ahhh ... Zrenjaninci !

Neki od njih ne znaju ni da izgovore Athlon , vec ATALON ( Fed.. ) a sto se tice breda trazim ga i ja , samo sto se iz Imtela sad valjaju neke lose serije CPU-a , pa cu i ja morati da promenim dobavljaca !!!

ma zr ti je grad divljaka pre jedno godinu dana otisao sam u wizard posto sam u cenoviku video da imaju diamond supra express modem. kad sam dosao pitam onu fuficu sto radi da li imaju i ona odgovori da imaju i da ce odmah doneti... kad ono iznosi mi acorp modem (u kutiji sa onim suncokretima) sa rockwell chipom... kad sam joj rekao da to nije taj modem prvo me je ona pokusavala ubediti da je to to a posle je pozvala "kolegu" iz koji je dosao otvorio kutiju izvadio kartciu i poceo mi da pokazuje na na rockwell chip govoreci da to pravi diamond i stim je to diemondov modem (a na kartici sa velikim slovima je pisalo ACORP)....

drugi trip je bio kada sam hteo da kupim leadtek tv tuner... posalo sam im mail da ih pitam za cenu i oni mi odgovorili za nekoliko dana da je cena ta i ta... posle toga sam im posalo mail da ih pitam jos neke detalje tipa daljinski fm itd i oni su mi i na to lepo odgovorili i tako su me zavlacili jedno dva ti dana dok se ne kraju nije ispostavilo da tu karticu nemaju na lageru a ni ne mogu da nabave jer ih njihovi dobaljaci nemaju vise i da uzem prolink karticu ....

a da ne pominjem kako se menja kucni hardver radnika u prodavnicama hardvera... tj kada radnik hoce neku novu komponentu onda se stara uvali nekoj ovci koja nista ne sumnja nit se razume u kompjutere....

izvinte zbog malo duzeg posta

Da, Da. To je nemoguce kako su ovde dileri glupavi. Kao prvo svi prestaju da rade sa AMDovima, i bilo gde da odem, pokusavaju mi dokazati da je intel prava stvar. Ne zelim sad otvoriti raspravi intel AMD, ali ama ako ja hocu AMD daj mi AMD.
Sto se tice FED..(mislim da si moslio na Fedru oni su tek seljacine. Jos pre izvesnog vremena mi je govorio kako su abit, i asus niza klasa)
Sve u svemu Zrenjanin je u svakom pogledu KATASTROFA...

Fedra je taj prvi kod kog sam otishao, i koji me je ubedjivao da mu stigu najsvezije stvari iz AMD-a:)

Nisam bio tamo vec neko vreme. Mora da su promenili politiku :).
Al da za**bu nekog to nisu zaboravili ;)

jednom sam procitao sledece :

"nekada je malo ljudi imalo kompjutere ali su znali puno o njima,
a danas puno ljudi ima kompjutere ali skoro nista ne znaju o njima"

i kako vreme prolazi ova izreka je iz dana u dan sve tacnija... i bas zbog toga mogu ovi kvazi prodavci hardvera da prezive jer ce se uvek naci ovca koja nema pojma o kompjuterima koju treba osisati

raindog je napisao(la):
"nekada je malo ljudi imalo kompjutere ali su znali puno o njima,
a danas puno ljudi ima kompjutere ali skoro nista ne znaju o njima"
ko kec na 11 :)
vrlo precizna teorija koja nazalost zivi u praksi, ali sto 2x ?

Moguce da je zbog lose centrale pukla veza pri postavljanju posta, pa je postovao ponovo. Ili?

olfrud je napisao(la):
Moguce da je zbog lose centrale pukla veza pri postavljanju posta, pa je postovao ponovo. Ili?

tacno tako

Crni je napisao(la):
Pa ovce su za sisanje, pa nije ni cudo sto se automehanicari i vodoinstalateri izdaju za kompjuterske magove...
sisanje=šišanje

morao sam 2x da pročitam post!

pozdrav!

U Zrenjaninu ni rotkvice ne moz' kupiti cestito!
Idi u Beograd i nadji sta ti treba.
Ljudi iz Rez-a su se recimo dugo reklamirali kao 'najbolji u gradu za instalacije Windows-a'...

Vrh Dno