Šta je novo?

Putanje (Paths) u Photoshopu

nidzoni

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
619
Pitanje je, kada hoću da vektorizujem oblik u Photoshopu (da napravim od oblika Custom Shape Tool) radi kasnijeg korišćenja, štampanja, uveličavanja i sl, napravim selekciju, formiram putanju i idem na opicju Define Shape u padajućem meniju Edit. Međutim, oblik koji sam dobio nikako nije realan (pravilnih oblina), uvek moram naknadno da ga dorađujem.. Kako je i da li je ovo moguće izbeći i ako jeste na koji način?:wave:

Poslednja izmena:
nisam bash skapirao... ti sa Pen Tool-om nacrtas sam putanju?

kako bilo za vektorizaciju rasterskih slika imash Adobe Streamline ili najnoviji Illustrator. i jedan i drugi odlicno rade posao.

sa pen-om, magic wandom, marquee, circle...itd, bilo kojom selekcijom. bitno mi je da oblik ima pravilne ivice, odnosno kad selekciju pretvorim u putanju (path) da bude identično selekciji, a ne da izgubi na pravilnosti oblika. nadam se da sam sad bio malo jasniji..

ok, nema puno mudrosti... ako sa tolerancijom ne mozes da dobijes ono sto ti odgovara probaj ili StreamLine ili najnoviji Illustrator... mada sumnjam da ces i sa njima biti zadovoljan ako... da li si probao posle "make work path" da rucno sa penom ispravish oblik i dobijesh ono sto zelish?

Jesam, naravno..To i radim. Međutim, provalio sam, zvuci trivijalno, ali sam do toga danas došao, da je sve super ako simbol, odnosno ono od čeka hoćeš da napraviš simbol radiš većih dimenzija (ja sam probao sa 2000 x 2000 px) i spuer je odradio posao, čak i sa fontovima.

sjajno, eto!.. cool, svaki dan nesto novo naucis 😉

sto bi radio sa vektorima u photoshopu ne kapiram
bas zbog toga postoji illustrator ili corel

ja to radim ovako: papir+marker > skener > photoshop > corel 🙂

uzasno gubljenje vremena, ali ne mogu da crtam misem i ne mogu da radim u corelu ili ilustratoru, a corel bolje trejsuje.

navikao sm na photoshop, brže i lakše radim, a da corel bolje trejsuje,u šta sam se i sam uverio..apsolutno tačno.
koristio sam kombinaciju photoshop - corel. izvoz iz photoshopa i uvoz u corel uz neizbežno "peglanje" putanja

Poslednja izmena:
meni se vise svidja interface koji ima streamline odnosno illustrator ...
da li se trace opcija u Corelu promenila/popravila od verzije 11 (to je poslednje sto sam probao)? Illustratorov trace je znacajno unapredjen u odnosu na 10 godina stari streamline.

Ne znam. Na kompu imam instaliran Corel 11 i Ilustrator 10. Pre jedanestice sam imao Corel 9, a pre, pre (~desetak god) Corel 4, mislim da je bio. Nikad se na žalost ozbiljnije nisam bavio njime, znam samo osnovne stvari.

Imas plugin za PS koji se zove MaskPro. Pravi path-ove od selekcija i to odlicno, najbolje sto sam imao prilike da vidim.
Probaj sa njim, mozda pomogne.
:wave:

Nazad
Vrh Dno