Šta je novo?

Put u proslost... Need for speed 4.

• Začetnik teme Začetnik teme Raka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Raka

Čuven
Učlanjen(a)
21.02.2003
Poena
619
Toliko sam dugo cekao da izadje novi NFS i kada je izasao NFS: Hot pursuit 2 nije mi se svideo. Mislim sve je bilo OK oko grafike, zvuka i ostalog, ali nije bilo nekih stvari koje su bile odlika par poslednih NFS - ova. Naprimer ostecenje automobila i smanjenje njegovih performansi posle sudara je normalna svar, ali je ovde nema (nema je u NFS Hot pursuit 2)

Zatim je stigao i Undergroud i tu je ista prica, nema znacajnijeg ostecenja vozila a performanse su uvek iste. Takodje u ubacili onaj uhvati me sistem (koji je izgleda bagiran) pa ne mozes voziti normalno a da te protivnici i na najmanju gresku ne oduvaju. Plus da pri sudarima kola imaju tendenciju da lete po 20 m u vis....

Sve ovo nije ono sto hocu da vas pitam ali morao sam malo da kukam.

Naime nasao sam sajt
http://jpracing.racerplanet.com/modules/news/

Mozda je nekima poznat a mozda i nije.

U svakom slucaju tamo ima stvari koje pomazu da se NFS3 i NFS4 startuju pod XP-om. Probao sam za NFS4 i radi a za NFS3 nisam ali hocu.

Ono sto me interesuje je zasto sada kada sam instalirao sve i igra normalno radi, podesavanja koja namestim u igri nece da se zapamte vec se vrate na stare vrednosti. Igra nece da zapamti podesavanje za Tastere, Video podesavanja i audio podesavanja kao ni podesavanja za kameru.

Ovno sto pamti je ime koje je dodeljeno na startu, kao i to gde sam stao sa igrom, koliko novca imam, koja kola imam, kloje sam table presao itd.

Sta bih mogao da probam pa da mi se ovo ne desava tj. da igra upamti podesavanja.

Znam da je igra malo mnogo stara, ali sta da radim kada je sto se tice ukupnog igrackog iskustva NFS4 (a i NFS5) meni jos uvek zakon.

Inace na pomenutom sajtu ima svasta za sve NFS igre (novih automobila, podesavanja i ostalog)

Da... to je problem sa porukom koja kaze da imas manje od 1mb prostora na disku i ne pamti setovanja. Ceo tvoj problem resava sledeci link:

http://www.needforbetterspeed.net/forum/index.php?s=3d254a1ee0060a58506253e5e428534b&showtopic=4366&st=0&#entry40665

Tu je objasnjeno korak po korak kako patchovati igru i kojim redom, a postoji i patch koji resava 1mb problem.

Inace, NFS4 je jedini nfs koji imam instaliran vec cetvrtu godinu cini mi se. Vise ni nemam default kola, vec su sva skinuta sa neta, a neka imaju i po 15000 poligona. Kada bi engine bio malo bolji i staze detaljnije, to bi i danas bila najbolja arkadna voznja.

Koristan sajt je jos www.nfscars.net

Joj ako ovo proradi.....upiskicu se od srece. Ja obozavam NFS4 a i moja devojka nije daleko....Sada cemo pored onog drugog oci i NFS da igramo.....

Javicu sta je bilo....Oko NFS4...naravno.

JAO, JAO, JAO....RADI, RADI, RADI, RADI........x 1000^1000

HVALA TI ZA OVO. OVO MI JE TREBALO KO BUDALI SAMAR.....

ODO DA SE IGRAM I DA SVE NAMESTIM...

Jos jednom ti se zahvaljujem.

rakabencmark je napisao(la):
U svakom slucaju tamo ima stvari koje pomazu da se NFS3 i NFS4 startuju pod XP-om. Probao sam za NFS4 i radi a za NFS3 nisam ali hocu.

NFS3 radi odlichno na XP-u bez apsolutno ikakvih dodatnih podeshavanja. instalirao sam je svim zhivima na XP i niko se nije zhalio.

Ako je tako i ako mi i NFS3 radi bez problemam mislim da cu da se onesvestim.

Ne desava se tako cesto da se nadju tako brzo odgovori na problem.

Hvala svima jos jednom.

E kad smo vec kod NFS instalirao sam NFS😛orche Unlished(imam XP),i da bi pokrenuo igru treba da izbrisem gime.dll ili tako nesto da se ne bi zakucao na introu.e sad prodje mene intro,izaberem kola stazu krene da ucita stazu i tu se zakuca.Ima li neko resenje?

probaj da namestish kompatibiliti mod (right click na .exe, pa properties) na "windows 98"...

ja sam malopre skinuo Direct3D8 port za Quake I... :mrgreen:

dolazio sam na ideju da sastavim disk od tih starih igara, ali da budu potpuno funkcionalni ripovi... medzutim, nemam vremena...

xvoodoo je napisao(la):
ja sam malopre skinuo Direct3D8 port za Quake I... :mrgreen:

dolazio sam na ideju da sastavim disk od tih starih igara, ali da budu potpuno funkcionalni ripovi... medzutim, nemam vremena...
Koji!? Gde!> Odakle!??
Ocu ja!!
:boom:

Meni radi najnormalnije NFS 2 i to bas pre neki dan probao... koji krs 😀 a kolko se secam rade i ovi ostli za NFS 5 imam patch i tada radi i sa onim dll-om normalno...

meni na dve'iljadarci radi i NFS2 a i NFS2 verzija za glajd (jerbo sam skinuo eVoodoo - Glide wrapper za moje nikada prezhaljene Voodoo2 & 3 karte kojima sam se dichio pred TNT2 vunama... 🙁 )

dajte sve za matore igre sta imate. Ovo novo sto izlazi je sra**. Ranije je bilo bar 5-6 mamara igara mesecno, a sada jedva jedna-dve.

Inace pre neki dan sam instalirao UAE i instalirao....... Hirad Guns.... Seca li se neko te igre ?? Ima li tako nesto za PC ali da izgleda koliko toliko pristojno. UAE ima podrsku za Open GL pa da vidis kako HG izgleda.

Auu sve u sistem OK evo skidam, steta nemam vise SE ali ima 3... mada to vec radi sa d3d...

ma NFS3 je mnogo ruzhan u D3D u poredjenju sa glajdom...

kad sam imao Voodoo 2, izgledalo je mnogo lepo, iako je u 15-bitnoj paleti...
a posle kad sam nabavio Voodoo 3, NFS3 je radio samo u Direct3D-u, i mnogo je ruzhnije (na primer, na gradient nebu tachno vidish pojedinachne boje)

Cudno i ja sam imao Voodoo 3 jedno vreme i mislim da je radio u Glide-u bas kao i NFS 4 i 5 (za ovu sam morao da modujem config fajl da bi koristila glide dll)... ma bilo je lepo ali cim sam uzeo prvi GF i pustio quake 3 u 32 bita shvatio sam da je ipak moze mnogo bolje...

ne ne, veruj mi...
u NFS3 folderu imash tri vazhna dll-a voodoo, voodoo2 i d3d (ili tako neshto)...

prvi je za voodoo-based kartice (glide2x), drugi za voodoo2 (glide3x), a treci je za *sve ostalo*...

Pa ja i kazem da je na voodoo radilo u Glide-u bas kao i 2se i 4 a za 5 je trebalo menjati config fajl...

da, ali pricham da je samo na VOODOO GRAPHICS i VOODOO2 radila u glajdu... na voodoo-u 3, 4 i 5 je ishlo u Direct3D-u...

NFS 3 sada sasvim dobro izgleda i u d3d, posto bez problema klizi i sa ukljucenim fsaa 4x, kao i 4x af, u 1024x768. Sa Voodoo2 je bio glajd, koji je lepsi, ali samo u 800x600, bez ovih ostalih munja.

NFS 3 sada sasvim dobro izgleda i u d3d, posto bez problema klizi i sa ukljucenim fsaa 4x, kao i 4x af, u 1024x768. Sa Voodoo2 je bio glajd, koji je lepsi, ali samo u 800x600, bez ovih ostalih munja.

Moguce ali mislim da je meni radio u glide-u znam jer u d3d igra ide samo do 800-600 inace igra radi dosta ruzno u d3d ali je i mnogo dosadna pa nije birno...

driver je napisao(la):
Shta vi igrate 🙂

Sta da se radi kada je Porsche Unleashed, do sada, najbolja voznja koja je izasla na PC-u, i koliko vidim nema neke nade da ce biti skorije prevazidjena :mrgreen: . Kod mene je jedino ona stalna na komp-u.
cheers

Meni je NFS4 i NFS5 nesto najbolje od voznje sto je izaslo.

Da su napravili 6 i 7 sa ostecenjem vozila tj. njegovih karakteristika, vidnjivim ostecenjem automobila, i starim sistemom AI a ne ovim novim koji te stize bez obzira na sve, onda bi i one bile fantazija.

Ovako ja se zakucam sa 350 u zid direkt a ono nista sa kolima. Ona i dalje jure, nije mi retrovizor otpao.

NFS4 i NFS5 imaju sve karakteristike sjajnih igara.

Nazad
Vrh Dno