Šta je novo?

Pustanje info snimaka na TV

zoxen

Cenjen
Učlanjen(a)
20.08.2012
Poena
180
Da li neko ima iskustva sa pustanjem snimaka na TV-u sa informativnim sadrzajem po vecim
cekaonicama - kakva se tehnologija koristi, pogotovo ako je TV udaljen od moguceg
racunara/plejera vise metara i ako ima vise TV-a sa istim/razlicitim sadrzajem?

Zavisi od tehnologije displeja, tj formata/kvaliteta slike koju prikazuje, i udaljenosti. U principu je to moguće realizovati i preko kompozitnih kablova (recimo RG-59) i distribucionog pojačavača, dok bi neka modernija (i kvalitetnija, ali i skuplja) varijanta bila SDI.

Postoje i HDMI ekstenderi, što bi u zavisnosti od panela možda bilo i jeftinije/jednostavnije rešenje, pod uslovom da udaljenost to dozvoljava.

Ti bi nešto kao digital signage? Radio sam neka rešenja. Pošalji mi PM sa detaljima pa ću ti reći da li ovo što sam do sada napravio može da ti završi posao. Btw, moje rešenje se zasniva na upotrebi android tv boxova.

Ti bi nešto kao digital signage? Radio sam neka rešenja. Pošalji mi PM sa detaljima pa ću ti reći da li ovo što sam do sada napravio može da ti završi posao. Btw, moje rešenje se zasniva na upotrebi android tv boxova.

Ma ne postoje neki posebni detalji, jos uvek je sve na nivou ideje, posto je neko odgore smislio da bi to bilo lepo, a jos kad ne bi nista kostalo... A moje je bilo da se raspitam, pa pitah ovde.
Pitanje je da li oni tacno znaju sta hoce, ali otprilike bi se na 2 lokacije (udaljene medjusobno oko 50-tak metara) pustao isti snimak, s tim sto bi na jednoj bio 1 TV, a na drugoj 3-4 komada.

A da li želite dinamički sadržaj koji se menja u toku dana ili samo reprodukciju nekog videa u loopu?

A da li želite dinamički sadržaj koji se menja u toku dana ili samo reprodukciju nekog videa u loopu?

Pretpostavljam da bi se, bar za početak, puštao neki video u petlji, ali stvarno ne znam šta sve mogu da smisle. Kao što sam već rekao, sve je još uvek na nivou razmišljanja šta sve može i kako da se uradi.

Koje su rezolucije tih ekrana? Pretpostavljam da bi jeda bio HD, a ova 3-4? Je l' to kao mini video-wall ili 3-4 zasebna panela?

Ako šaljete istu sliku na sve televizore, mozete da koristite hdmi spliter i hdmi over ethernet extender. Na računaru pustite video u loopu, hdmi iz računara ide u hdmi spliter a odatle u nekoliko hdmi ethernet extendera. Zatim ethernet kablovima vodite signal do lokacije gde ponovo sa istim hdmi ethernet extendera vratite sliku na hdmi i povežete na tv.

Ovo je najjeftinije rešenje ali ima problem zato što je sadržaj isti na svim televizorima.

Ukoliko vam trebaju nezavisni kanali, onda je bolje imati neki uređaj koji može da generiše sliku na osnovu nekih podataka. Ja sam pravio resenje sa Android TV boxovima sa custom ROM-om i mogućnošću daljinske kontrole svakog uređaja (instalacija, update, pokretanje aplikacija, screenshot ekrana, ...)

Ovo rešenje omogućava svašta... Video playback (rtsp ili lokalni file), dinamički sadržaji, kanali sa podacima...

Kada se smislite, javite se sa idejama pa da vidim koliko treba da modifikujem sistem za vaše potrebe i da li vam moj sistem uopšte odgovara.

pretpostavljam da su hd televizori u pitanju, a oni u velikom broju slucajeva imaju usb podrsku, u tom slucaju najjednostavnije (najjeftinije) resenje bi bilo dnevno (nedeljno, mesecno) kopiranje i loopovanje video fajlova sa usb-a. Ali za malo ozbiljniju a opet jeftiniju varijantu hdmi kablovi od plejera tj, kompa.

ipak najkvalitetnija i najpouzdanija varijanta kao sto je rekao magic je SDI

Koje su rezolucije tih ekrana? Pretpostavljam da bi jeda bio HD, a ova 3-4? Je l' to kao mini video-wall ili 3-4 zasebna panela?

Opet da ponovim sve je još u razmišljanju, nema ništa od opreme. A paneli bi bili zasebni - okrenuti u više smerova.

Kupite LCD TV sa podrškom za Wi-Fi i sa računara strimujete video. Nema kablova (mada ja ipak preferiram LAN kabal), samo za napajanje.

Nazad
Vrh Dno