Šta je novo?

Pustanje DTS audia na zvucnicima?

Dmjenk

Slavan
Učlanjen(a)
07.03.2007
Poena
330
Ovako, imam logitech x540 5.1 zvucnike i pre par dana uzeh Asus Xonar DS.
Sve to lepo radi, samo mi nije jasno zasto se kad pustim film koji ima DTS audio zvuk ne cuje na zadnjim zvucnicima?
Evo kako je podeseno.

hJp80.jpg

Evo i info o audiu iz filma.

BWeuP.jpg

Ako ovo SPDIF Out cekiram i izaberem DTS Interactive onda uopste nema zvuka ma sta da pustim, nemam pojma sta je to.
Probao sam film da pustim preko kmplayera i preko wmc, a od codeca mi je instaliran cccp.

Podesi pre svega AC3 filter u playeru da ti pusta 5.1 zvuk...

Ne ide, evo menjao sam u options>internal audio decoder i tu menjao speaker settings na sve od ponudnjenih medjutim nista, stvarno ne razumem u cemu je problem. Poludeh vise od ovog nije mi jasno kako da podesim. :/
Moze li neko da mi okaci screenshot kako je kod njega pa da tako podesim ili ako je neko voljan da mi pomogne preko teamviewera.

Resio sam problem, evo kako ako jos nekome zatreba.

HZkzW.jpg

cZTAk.jpg

PJl2q.jpg

Znaci u audio centru stavio output na 5.1, 6channela.
U kmplayeru resample output postavio na 5.1 i pod audio decoderom za dts izabrao takodje 5.1.

Resample ti nije potreban i mozes da ga iskljucis, a kao sto ti gore rekoh u playeru ti je najbitnije da ti je output stavljen na 5.1, ako koristis ac3 filter onda isto 5.1 ili kao ovde ako ti je interni player decoder onda isto 5.1. Gore stavi isto i za ac3 da ti salje na 5.1, kao sto si stavio za dts...

Nazad
Vrh Dno