Šta je novo?

Pusaci ispred kompjutera - vasa resenja?

Igoritza

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
229
dakle, preselio sam se skoro, (sa konja na trotinet dodushe, u ostruznici sam sad, vishe nisam na vidikovcu) elem, uzeo da postavim sve na svoje, (ko bi rekao da u ostruznici ima kablovski net :p ) i sad, krenem ja da sve sredim i pobrishem:

monitor, koji sam dobio pochetkom godine na nagradnom konkursu Winwin-a, znachi, u upotrebi manje od 6 meseci, uzmem da ga prebrishem sa magicnom, krpa je bele boje - da bi posle brisanja ekrana, detaljno (inache ga brishem jednom nedeljno) postala - zuta.

zabrinulo me, al ne tolko zbog chinjenice da pushim, to sam odluchio i tako je i pusicu cigrete dok god mi je gusht da ih palim, nego zbog ostalih stvari koje imaju tu veze, a i drugih ljudi koji dodju u kontakt sa kompjuterom. kad vec pushim, potrudio bih se da samo sebe trujem, ako me kapirate :)

elem, odluchio sam sledece:

1. da kupim filter vadzuha. video sam kod nekih ljudi da to moze da pokupi sve bukvalno iz vazduha, a u samom filteru da bude pakao. ne znam dal vi imate iskustva sa time, al' sam na nekoj sedeljci pohvatao da je filter jako brzo kupio dim, gde je nas 20ak churilo.

2. kupio sam onu pikslu shto se vrti:

imagemagic.php

ne bi verovali, ali onog trenutka kad neugashenu cigaretu ubacite, ona izgubi kiseonik, jako brzo.dal moj primerak dihtuje savrsheno ili shta, al cenim da je jako korisno.

3. neshto preko tft-a, neki film, neshto, ima ko ideju ?

shta vi koristite protiv dima ? postoji li opasnost po neku komponentu od duvanskog dima ?

note - molio bih bez health announcement-a i slichno, ima nas koji churimo iz zadovoljstva, kao shto neko jede masno, pije raikju i ostalo.

Poslednja izmena:
Mi u kancelariji imamo onaj NeoTec-ov jonizator i precistac vazduha sto ide direkt u steker. Mogu ti samo reci da ga ne koristis. Kolega pusi kao lud i zid iza jonizatora je crn, kablovi pored crni, polica polako poprima tamniju boju. To cudo vise privlaci i talozi dim nego sto preciscuje (a redovno cistimo onaj "ulozak")...
OK, ovo nije bilo bas za pomoc, nego samo da kazem koliko ta stvar ne pomaze. :)

Najjeftinije i najbolje je da bacis cigare i ulozis novce u neke inovatinvije tehnikalije.

u sustini steti komponentama jer se prasina lepi svuda i onda kad treba se ocisti smoris se opako -_-

sto se tice NeoTec-a to je cista fora, probao kod keve u sobi eno ga zavrsio u podrumu skuplja vlagu :d

ako si vec odlucio da purnjas ko turcin nemoj da ti je tesko da otvoris prozor i jednom u nedelju dana prebrises monitor tastaturu itd.

a za kuciste mozes napravis filtere sam za nekih 500-700 din i da ti traju oko 10meseci uz redovno menjanje

Daj covece opusti se.
Ako si prihvatio cinjenicu da cigare nisu dobre po tvoje zdravlje,prihvati da nisu dobre i za komp samo u beskonacno manjem odnosu.(ako u opste to moze da poredi)

I ja sam pomislio na to kad sam uzeo novi monitor i stavio pepeljaru sa cigarom na 20cm od njega, bilo mi nekako zao onda sam rekao wtf pa to je samo monitor sad cu jos da brinem dali mu smeta dim.
Proslo je vec 6meseci od tada i ko zna koliko dima preko njega i nisam primetio da je ista drugaciji.

Nece ti monitor dobiti rak pluca :)
I ja purnjam, otvorim prozor i gotova stvar, zidove krecim svake godine, cesce perem zavese i tu se zavrsavaju moji problemi s pusenjem :)
Igoritza : Imam istu pikslu i meni dihtuje

Igoritza promeni "lokaciju" u profilu :D

E sad da se vratim na temu. I mene zanima manje vise ista stvar. U principu briga me za racunar...zanima me neki dobar ili osvezivac prostorije ili nesto slicno (filter?). Probao sam sve i svasta ali bez nekog veceg efekta. pa ako neko ima neku ideju...slusam :wave:

prestani da pusis, da vidis kako ce se procistiti prostorija a i tvoja pluca :)

Kada sam odlucis, batali cigarete i nakon 7 dana ces biti nov covek a kompenete ce da disu punim plucima, neki se cak zaklinju da je overclock veci u nepusackim prostorijama.. kao nesto nano tragovi nikotina ne provode dobro toplotu..

:)

JA pored kompa samo leti pusim kad mi prozor otovren non stop
to je 2-3 meseca samo ...
Ima neotec jonizator al ne palim to djubre vise za ukras sluzi

Pocni sa nikotinskim zvakama..:)

tema se polako pretvara u akciju borbe protiv pusenja :cigar:

ni meni vala. pushim, volim da pushim, pitao sam stvari koje nemaju veze sa uticajem pushenja na zdravlje konkretno. moj uchitelj kung fu-a pushi chovek (mada on mota kineske herbalije u miksu sa duvanom, uvek sam se pitao dal je to legalno)

jel postoji neki drugi proizvodjach tih "jonizatora" pored tog neotec-a ?

tema se polako pretvara u akciju borbe protiv pusenja :cigar:

Mi nepušači nema šta da se borimo protiv pušenja, to je posao vas pušača da se rešite te bede već jednom. Mi ćemo samo da glasamo da se zaštitimo od duvanskog dima tj. valjda će i u ovoj zemlji postati normalno da nema pušenja ni na otvorenom javnom mestu.

Mada moram da istaknem da se situacija podosta izmenila u poslednjih 15-20 godina. Kao klinac sam mislio da je sramota što moji roditelji ne puše cigarete. Danas je sasvim drugačiji stav ljudi i okoline prema pušenju.

Poslednja izmena:

Citat sa tog sajta

Ova lampa je obložena titanijum dioksidom (TiO2), što predstavlja najnoviju tehnologiju prečišćavanja vazduha pomoću fotokatalitičkog procesa, čime se štetni zagađivači pretvaraju u bezopasne CO2 i H2O

Znaci ne znam sta da kazem...bezopasni ugljen dioksid i voda. Ne samo sto ce da ugusi potencijalnog korisnika nego ce da mu curi voda iz sijalice...:d

To je u stvari namenjeno za biljke!:d

TFT monitorima steti (televizorima jos vise), talozi se u panelu na plastici i folijama i vremenom se pojave fleke (kod TVa brze, kod monitora posle 1-2 god pocne da se primecuje s tim sto kod TVa moze da se ocisti a kod monitora jok).

Pojedine firme (ko je pomenuo Apple) su pocele da stavljaju stavku ukidanja garancije na elektroniku koja je izlozena duvanskom dimu (kod nas mozda kada zazivi ovaj novi zakon sprocu cigareta).

P.S. Nisam nepusac :d

Cigaretu ostavis u tu pepeljaru sto si kupio, a nju daleko od monitora i kompa. Negde iza sebe. Na pepeljaru montiraj jedan kuler, koji ce dim da odvlaci jos dalje od komponenata i eto resenja, a i dalje mozes da se trujes. Jos ako negde ispred ventilatora imas prozor.. Pffff..
:)
Ne pusim i ne podnosim cinjenicu da ujutro obucem cisto i mirisljavo odelo, a uvece smrdim na dim od cigareta. To nije fer. @#*/! vas cigare.. :d

Citat sa tog sajta

Znaci ne znam sta da kazem...bezopasni ugljen dioksid i voda. Ne samo sto ce da ugusi potencijalnog korisnika nego ce da mu curi voda iz sijalice...:d

Još bolje su karakteristike sa te iste strane... ja sam to naveo čisto da čovek vidi da ima i nešto što ne garavi zidove :d

Karakteristike proizvoda
* IonicBulb Štedljiva Sijalica koja prečišćava vazduh, eliminiše alergene i štedi energiju
* Dnevni podsetnik sa tajmerom
* 5 fleksibilnih dnevnih alarma
* 5 pregrada za tablete obeležene brojevima što je usklađeno sa 5 alarma
* Krupna dugmad i LCD displej za lako očitavanje
* Podešavanja prikaza na 12 ili 24 sata
* Moderan, lak za upotrebu, lako se stavlja u džep ili novčanik
* Krupna slova za instrukcije, veličina 10 x 6 x 3 cm
* Sa dnevnim tajmerom i tajmerom za odbrojavanje
* Garancija 12 meseci
* Obezbeđeno uputstvo na srpskom jeziku

kliknes na ono Buy Now :)

Vrh Dno