Šta je novo?

punjenje ipoda

SINTER

Čuven
Učlanjen(a)
02.06.2004
Poena
630
uskoro idem na more,pa ne bi bilo lose da mi ipod povremeno pravi drustvo.
e sad frka mi je sto nemam punjac.koliko sam video,u gradu se prodaje samo originalni apple punjac za okolo 40e (bg).to mi je previse,posto sam ceo ipod kupio za 100e (4gb mini) pa mi je glupo da dajem 50% cene za glupi punjac.
sad,na more nosim i ps2 koji ima usb port ali ovo govance nece da se puni na njega.
dakle,pitanje je dal postoji neka alternativa originalnom punjacu i da li moze nekako da se natera ps2 da puni ipod.

Pogledaj sajt iz mog potpisa, ako ti nesto odgovara pisi na "contact us" ili PM, mozda moze nesto da se iskombinuje.

boze,kako su smesne cene...
nazalost,nisam ovde nasao ono sto meni treba.imaju car charger,ali nema obicnog punjaca.

Probaj da pozajmiš od nekog ko ima MSI player. Oni imaju punjač koji bukvalno ima USB utičnicu. Eventualno kupi takav punjač, sigurno je mnogo jeftiniji nego originalan accessory za ipoda. Strujne vrednosti su standardne za USB, tako da ti rade pos'o. Ja sam takvim punjačem punio mobilni kad je bila nužda sa USB kablom od moba i nije bilo nikakvih problema.

Ja svoj iPod punim preko nekog USB punjača koji se isporučuje uz neki noname MP3 player (kada nemam računar u blizini)...
Mislim da je jedina razlika to što Apple punjač daje 1A, tako da dosta brže napuni bateriju (standard za USB je 500mA).

hm,nisam siguran da znam ikoga ko ima msi ipod.a i cudno mi je sto nece da se puni preko ps2.tacnije,pise da se puni,ali ga ostavim nekoliko satii baterija sa nije ni malo napunila...
jel znate neke prodavnice gde bih mogao da kupim taj msi punjac,ili bilo koji drugi.kvalitet mi nije nesto posebno bitan,posto mi to ne bi bio primaran nacin punjenja.samo mesec dana godisnje na putovanjima.

uzmi punjac od motorlome mpx200, ako je prikljucak mini usb

Nije priključak mini usb. Ipod ima svoj univerzalni konektor sa donje strane.

Fora je sto MSI punjac ima 'usb' port na sebi tako da je mozda moguce da se iskoristi umesto PC-a.... mada znajuci Apple ne bi me cudilo da se baterija puni samo kada je instaliran neki softver na PC ...

ne,nije potreban software.ipod ce se puniti iako je itunes iskljucen i ipod otklonjen preko add/remove.samo mi je sumnjivo sto nece da se puni na ps2.
mozda nema dovoljno snage,mada je i to cudno.veliki je onaj ps2 da ne moze da pruzi dovoljno ampera za ipod.

ja samo ne znam kako je apple merio pa je uspeo da izracuna onu cenu za njihov punjac...

SINTER je napisao(la):
ja samo ne znam kako je apple merio pa je uspeo da izracuna onu cenu za njihov punjac...

Pazi kada ne znam ni ja :)

Sto si kupovao iPod uopste, a nisi prethodno proverio koliko to zadovoljstvo kosta :)

PS: Ja punim iPod preko Logitech MM50, zgodni su, imaju travel case, a i svoju internu bateriju...

sc001.jpg

Poslednja izmena:
pa nisam ni planirao da kupim ipod,ali mi je uletela neka lepa ponuda pa nisam mogao da odbijem.a i odlicno mene sluzi ipod u beogradu,samo je problem kad se ode malo dalje...

probaj da napravis punjac

u ala smo konstruktivni...
dakle,sada sam u dilemi dal da puknem jedno 200e za ovo delimirov predlog,ili da rizikujem da me lupi struja (10X to veske).

ajde,ne moguce da ste svi pukli tolike pare za punjac.sigurno je neko probao nesto drugo.

SINTER je napisao(la):
u ala smo konstruktivni...
dakle,sada sam u dilemi dal da puknem jedno 200e za ovo delimirov predlog,ili da rizikujem da me lupi struja (10X to veske).

ajde,ne moguce da ste svi pukli tolike pare za punjac.sigurno je neko probao nesto drugo.

Pa, onda batali iPod - nije to jeftina igracka.

Mislim, 40e je sasvim OK cena za punjac. Ljudi su ti izneli predloge, ja ne znam sta ocekujes - da ti neko pokloni punjac?

dobro,dakle nema nigde u prodaji uredjaj koji se utakne u struju i daje preko usb taj jedan amper?ne trazim originalni appleov,ne treba mi kvalitet i ne znam sam da ga napravim.takodje se ne slazem da je 40e ok cena za punjac.sam ipod vredi toliko koliko kosta,ali sve ovo oko accessoriesa je cista pljacka.na kraju cu verovatno i kupiti originalni punjac,ali ako neko ima jos nesto,sto bi mi pomoglo,da kaze,neka se izjasni.

i da,jos jedno pitanje.zasto su on in ear slusalice jeftinije od obicnih?one su valjda oko 3k,a originalne su oko 4,5k.cuo sam da su te in ear bolje od obicnih...

i jos jedno pitanje:)kako bese idu oznake ipodova?ovi novi,video su 5G.kako idu ove ranije oznake?mini je bese 3g?

hvala svima na trudu.

SINTER je napisao(la):
dobro,dakle nema nigde u prodaji uredjaj koji se utakne u struju i daje preko usb taj jedan amper?ne trazim originalni appleov,ne treba mi kvalitet i ne znam sam da ga napravim.takodje se ne slazem da je 40e ok cena za punjac.sam ipod vredi toliko koliko kosta,ali sve ovo oko accessoriesa je cista pljacka.na kraju cu verovatno i kupiti originalni punjac,ali ako neko ima jos nesto,sto bi mi pomoglo,da kaze,neka se izjasni.

i da,jos jedno pitanje.zasto su on in ear slusalice jeftinije od obicnih?one su valjda oko 3k,a originalne su oko 4,5k.cuo sam da su te in ear bolje od obicnih...

i jos jedno pitanje:)kako bese idu oznake ipodova?ovi novi,video su 5G.kako idu ove ranije oznake?mini je bese 3g?

hvala svima na trudu.

Earbud su originalne i kostaju oko 2k dinara. In-Ear kostaju oko 4100 din. Ja imam In Ear i uopste mi se ne svidjaju... Mnogo su mi se vise svidjale, earbud slusalice, ali su mi prosvirale...

Punjac ces tesko naci, jer se kao sto i sam znas, iPod puni preko specijalnog konektora, a naci punjac koji ima na sebi klasican USB port je jako tesko... Skoro svi punjaci imaju mini-usb. Ako najdes negde neki adapter sa mini usb na USB mozes verovatno da koristisi i punjace za Motorola mobilne telefone...

a,ok,hvala.
bio sam u platou juce i oni su mi trazili 4k za slusalice.nisam ni gledao koje su,samo sam pitao da li su to originalne,prodavac kaze originalne.bice da se on malo *****ao.

predstavnistvo applea je na andricevom vencu bese?nista,onda mi ne preostaje nista drugo nego da odem tamo i da im dam tih 40e...

Pa i jedne i druge su original Apple. Imas na Apple.com kompletan spisak dodataka za iPod.

Sto se tice dodataka, najbolji izbor je u AppleCentru (www.applecentar.co.yu)

evo ovako, usb bi trebao da daje uvek isti napon, is toga sledi da je to radni napon punjaca(jer se u isto mesto utaknjuje), e sada trebao bi naci neki trafo koji ce ti 220 volti naizmenicne, pretvoriti u jednosmernu, i smanjiti napon na(koliko je usb stvarno ne znam) na taj koji ti treba.To ti je ukratko, probaj da odes do radio kluba da vidis imaju li gotove trafoe+elektroniku za peglanje.Ovo ti je puno isplativijie, jer ako si kupio IPOD za 100 eura, a da das 40 eura za punjac, mislim da nema smisla.Pozdrav, e da postavi pitanje na elitesecurity, u forum elektronika pa ti se mozda neko javi da ti sredi, ja bih nesto pokusao da ti uradim, ali za koji dan odoh na ekskurziju tako da ne mogu.

^^^: Sve i da mu neko uradi takav punjac uzece mu barem 20 € + delovi, a da ne pominjemo sansu da mu spali iPod.
@SINTER: Kupi bre covece originalni punjac i uzivaj! Jeste da je pljacka ali sta da se radi.

Poslednja izmena:
SINTER je napisao(la):
dakle,pitanje je dal postoji neka alternativa originalnom punjacu i da li moze nekako da se natera ps2 da puni ipod.

MSI plejere prodaju, recimo, MB Soft i PC Centar, kao i mnogi drugi. Na MSI-jevom sajtu sam video taj njihov univerzalni punjach, a ovde na Benchu je neko vech pisao o mogucnosti da se taj punjach koristi za punjenje iPod-a. Koliko sam tada shvatio, trebalo bi da mozhe - utaknesh iPod-ov kabl u USB port na tom punjachu i to ti je to.

Otidji brate lepo na MB Softov ili PC Centrov sajt, nadji telefon i pozovi i pitaj.

A potrazhi i ovde na Benchu tu temu, bila je pre par meseci, ali, chini mi se, u sekciji Zvuk ili Multimedija.

Zaista mislim da je glupo da puknesh 40E za originalni Apple-ov, narochito zato shto ti kad si kod kuce taj dodatak nije potreban (jer punish preko kompa).

Srecna potraga za punjachem & srecan put na more!

Poslednja izmena:
prvo pogledaj link http://www.electronics-lab.com/projects/power/025/index.html
gde imas semu za izvor napajanja od 5v koji ti je potreban za usb.
sve ove delove mozes da kupis u Radio Klubu ili u ITC ELEKTRONIKU...
Uradi po ovoj semi ispravljac, nadji neki stari usb konektor +spoji na crvenu zicu, a minus na braon i to ti je punjac.

Nesto sam gledao po internetu i kad sam ovo video setio sam se tvog problema,ovo bi bilo savrseno

Prilozi

• 11.jpg
    11.jpg
    19 KB · Pregleda: 62
Ma da, daj 40€ za punjac... Nek' ide zivot.... Ne bih ja NIKADA dao te pare za jedan trafo, grec i stabilizator. To sve vredi 4€, ali kao, je za iPod, pa se daje po toj ceni. Pazi ako se to puni na usb, gledaj sta sam ovde pisao, mozas proci jeftinije. A i jednostavnije.

http://www.elitesecurity.org/t164082-0#1203947

U jednom od mojih prethodnih postova gde sam pisao o punjacu(na str.1) pod elektronikom koja ide uz trafo sam smatrao i grec naravno.Pozdrav

Vrh Dno