Šta je novo?

Laptop Punjac za Macbook Pro 2018

Koji laptop kupiti?

scylla

Slavan
Učlanjen(a)
27.03.2013
Poena
365
Ljudi, drugaru treba punjac za Macbook Pro 2018, u pitanju je USB-C 87W adapter (20.2V - 4.3A sa laptopa, guglanjem dodjoh da je to A1719 model adaptera).

Guglah zadnjih pola sata ali i dalje nemam pojma sta da uzmem. Pitase me drugar da li da ganja nesto sa KPa (polovno ali kao original) ili da uzme neki Gembird.

Ja imam Macbook vec godinu dana (m1 air) ali generalno nisam dugo u Apple vodama pa me zanima misljenje onih koji su duze u tim vodama i imaju iskustva. Da li imate preporuku za neki konkretan model punjaca ili ste misljenja da se uzme original (polovan s KPa, mada i to je verovatno lutrija, ali izgleda mogu da se nadju za 50-60e)?

Hvala unapred

samo original i ništa drugo osim originala; to se odnosi i na kabl od punjača do laptopa.
I od mene glas da se uzme samo original. Jeste znatno skuplji original ali ne razmisljas da li ce sve da radi kako treba.

isteklo vreme za edit. zbog zašto; pa ti "zamenski" punjači volu da eksplodiraju, 'nako, iz čista mira. također gaje ljubav prema spaljivanju DC-in na laptopu (ako si srećan) ili pak cele ploče. imaju drastično lošije komponente unutra po pitanju održavanja stabilnog napona, zaštite i filtriranja. naposletku, nemaju voltage regulation jer SMC u laptopu priča sa čardžerom i traži mu da obori/digne voltažu kad mu tako treba.

ti zamenski su okej opcija ako kupuješ za laptop koji si platio 20e (nisu ni tada, al 'ajde). svaka čast džembirdu i "garanciji" koja ti sleduje, al ako ista ne uključuje i nov laptop kad ti tvoj bude spaljen, ja bih to preskočio.

Nazad
Vrh Dno