Šta je novo?

punjac za laptop?

zoka

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2004
Poena
619
koristio bih laptop u kolima, pa me interesuje dali postoji punjac kojim bi se napajao (laptop) iz konektora za upaljac? dali neko ima el. semu nekog pretvaraca sa 12V na 16V/3,36A? moze i neka slicna sema (prepravicu je).

Skupa je ta zanimacija.
Po mojoj gruboj proceni moze da kosta oko 50-tak e.
Da li si spreman da ulozis toliko?

Pa mozda coveku to zaista i treba - 50 EUR kosta original punjac, pogledaj po sajtovima cene u USA, ne originale nego neke "leve" marke, prave za vecinu laptopova i PDA. Secam se da je Travellers kit za PDA kostao oko 17$... Carine nema i to je to. Mislim da je bolje nego da budzis nesto sam.

Covek TRUST ima takav punjac i mozes ga naci kod svakog ko radi taj program! :)

Mi smo u firmi kupili originalni punjac za IBM-a koji ima dva ulaza za izvor napajanja, 220V AC i 12V DC. Ali je bio papreno skup...oko 90Eur.

Napon u kolima je tipicno 13,4V. To nije mnogo manje od 16. Ja bih direktno vezao auto-napon na laptop, ako je napon nedovoljan samo nece raditi ali se nista nece spaliti.
U svakom slucaju vredi probati.
pozdrav.

Postoji punjac kakav ti treba, i kosta tako, oko 50-60eu, moze se naci u svakoj bolje snadbevenoj prodavnici Laptopova.

hvala na informacijama, ipak semu sam nabavio pa cu ga napraviti. par tranzistora 2n3055 cini cuda...princip seme je :jednosmeran napon pretvoriti u naizmenican pomocu 2n3055, takav napon transformisati u vecu vrednost (18v), pa ponovo "ispeglati" u jednosmeran napon.

Gorannnn je napisao(la):
spoji direktno, na 12 iz upaljaca, radice...
Da li ti se desavalo da ti crkne diodni blok u alternatoru, meni jeste.
Napon ide i do 18V. Ne bih se ja zezao sa tim.
Nego me interesuje da li je neko probao invertore od 12V na 220V.

budzenje se ne isplati.. zbog razlike od 20-30e rizikujes spravu od 800e

Nazad
Vrh Dno