Šta je novo?

Pukla memorija ili nesto drugo??

Rincewind

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2007
Poena
330
Moja oprema  
Mobilni telefon
Honor 20 PRO
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Komp je poceo strasno da baguje, CPU usage pokazuje na 75-80% a nikakvog procesa nema....bios ume da prijavi overclocking failed..... formatirao sam sistemsku particiju i opet se javlja isti problem....

Meni je simptomaticno sto kad se resetuje komp cpu usage je normalan .... nikakav overclocking ni jedne komponente nije radjen...

Poslednja izmena:
Ja bih za pocetak uradio fles biosa i promenio bih bateriju na maticnoj plochi.

Flashovao sam na najnoviju verziju bios-a i promenio sam bateriju- cini mi se da se komp bolje ponasa, vreme ce pokazati u svakom slucaju.....

Hvala na savetu @csozsop

Ipak sam se prevario.... problem i dalje postoji ali se ne javlja posle svakog podizanja sistema..... precesljacu ga sa antispyware softverom za pocetak pa cu onda da vidim sta dalje....

Uploaded with ImageShack.us

Evo printscreen iz process explorer-a.....

Poslednja izmena:
Detektovao sam da je problem vezan iskljucivo za hladan start- dakle cold boot.... iscitavajuci druge forume na ovu temu nasao sam jedno od mogucih resenja a to je da promenim parametre vezano za memoriju....

Problem je sto nemam pojma sa OC-om ali mozda bi neko ovde mogao da pripomogne- moduli 2x 1GB Geil pc2-6400 a na njima pise 4-4-4-12 i voltaza 2.1v...... problem je sto ne znam tacno koje vrednosti treba da promenim u BIOS-u... da li samo voltazu memorije i taj latency ili mora jos nesto

P.S.

Bukvalno sad sam spazio i ovaj how to sticky tako da se nadam da ce mi on resiti posao...... hvala u svakom slucaju.....

Poslednja izmena:
Vrh Dno