Šta je novo?

"Pukla" galerija za pregled slika?

Mares

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2003
Poena
620
Imam Lg optimus L9 sa Android 4.1.2., pre par dana desilo mi se da nijedna slika ne moze da se pregleda kada otvorim galeriju. Kada udjem u galeriju, umesto preview-a slike/foldera stoje crne ikone kao sa "slomljenim" ramom. Inace, taj dan mi je mob stajao na suncu duze vreme (bio na plazi slusao muziku sa njega) - ne znam da li to moze da utice na ovaj poblem, izvadio i vratio mem.karticu, restaretovao fon ali nikakvih promena. Inace od tog trenutka pa na dalje, ako slikam/snimam kamerom, te nove slike i snimke mogu normalno da gledam u galeriji.

Ako odem preko file manager-a u galeriju, sve stare slike se uredno prikazuju i normalno otvaraju, sam telefon normalno funkcionise, ne fali fajlovi niti imaju neke greske, tako da mislim da nije do memorijske kartice.

Ima li neko resenje kako da "popravim" galeriju pa da mi se u njoj prikazuju i stare slike?

Ne znam da li ce pomoci ali jesi li probao mozda Settings/Apps/All/Gallery pa Clear Cache?

probao sam ali nije pomoglo, hvala u svakom slucaju, elem resio sam problem. Setih se da sam pre koji mesec iskljucio opciju automatskog skeniranja sd kartice (npr. kada se mob pali) i izgleda da iz nekog razloga telefonu je trebalo da ponovo odradi sken memorijske kartice ali nije mogao, sada sam ukljucio tu opciju i mogu sve slike normalno da gledam kroz galeriju.

E sad druga stvar, ja sam inace bio iskljucio automatsko skeniranje memorije iz razloga sto mi je telefon poceo veoma cesto da skenirani mem. karticu (po nekoliko puta dnevno) i kao resenje sam instalirao startup manager (free) gde sam disable-ovao media storage. Praticu da li ce se ponovo ovaj problem javiti sa automatskim skeniranjem memorije, u svakom slucaju zna li neko sta moze biti uzrok tome?

Negde sam čitao uzrok tome može da bude ako se na SD kartici nalazi BAŠ veliki broj JAKO malih fajlova - mada, pisalo je da je to baš retko.

Obeisi thumbnails folder u galeriji, ostavi upaljem media scanner. Takodjer obrisi cache od "media storage" i reboot.

Vrh Dno