Šta je novo?

Pukao Web browser na LG LW Smart TV-u

pavleg

Slavan
Učlanjen(a)
10.11.2005
Poena
304
Zdravo,

Pre nekih mesec dana sam kupio LG TV 47LW5590.
Juce mi je prestao da radi Web browser.
Tacnije, Web browser se pokrene i ucita ali nije moguce unositi tekst, tj. ne pojavi se onscreen keyboard.
Izbrisani su svi bookmarks-i i history. Nije moguce surfati, prakticno se u web browser-u ne moze raditi nista, nakako je "pukao".
Nisam primetio kada je doslo do ovog problema, normalno sam koristio TV i Web browser.
Samo sam na jednom prvom pokretanju Web browser-a nakon ukljucivanja TV-a primjetio ovaj problem.

TV software je update-ovan preko interneta (postavljeno je na auto update) i verzja je zadnja (05.12.05).
Skidao sam i sa neta taj 05.12.05 firmware pa pokusao update preko USB stick-a, ali kako je u pitanju ista verzija update nije moguce pokrenuti.
Pokusao sam sa opcijom "Initialization of Premium" ali problem i dalje postoji. Naravno radjen je i reboot TV-a.
Kopao sam po internetu, nisam nasao da je neko imao ovakav problem.

U radnji su me naravno uputili na servis. TV je veliki i nije ga zgodno sada nositi u servis.
Ako je moguce, da ovo sam resim, kapiram problem software-ske prirode pa bi trebalo da je moguce da korisnik sam otkloni problem.

Predlog?

Poslednja izmena:
Pa probaj skinuti software sa njihove stranice, i ponovo ga nabaciti na tv, skines zadnji firmware, i zveknes ga nemozes nista izgubiti.

To sam vec pokusao:
"Skidao sam i sa neta taj 05.12.05 firmware pa pokusao update preko USB stick-a, ali kako je u pitanju ista verzija update nije moguce pokrenuti."
Znaci, na TV-u je vec instaliran "latest" FW i ne moze se pokrenuti ovaj sto sam skinuo jer nije noviji od tog na TV-u. A nisam nasao da se pos4toji sam WebBrowser pa da samo njega pokusam instalirati.

A reboot televizora je neka verzija factory default opcije ili postoji i ona?

:) reboot TV-a je isklj./uklj.
Posto kod njih u uputstvu to zovu reboot.
Sto se tice factory default, mislim da ne postoji tako nesto. Postoji u domenu podesavanja slike i kanala. Nisam probao, ali mislim da se to ne odnosi na Net aplikacije.
Postoji opcija "Initialization of Premium", to kada pokrenem tada on kao ponovo inicijalizuje Premium aplikacije (YouTube, Skype, FB, iConcerts itd.) ali to ne pomaze.

Poslednja izmena:
Cepaj u servis, ne znam sta bi jos mogao da probas a da ne oskrnavis garanciju pa da imas posle problem..

:) reboot TV-a je isklj./uklj.
Posto kod njih u uputstvu to zovu reboot.
Sto se tice factory default, mislim da ne postoji tako nesto. Postoji u domenu podesavanja slike i kanala. Nisam probao, ali mislim da se to ne odnosi na Net aplikacije.
Postoji opcija "Initialization of Premium", to kada pokrenem tada on kao ponovo inicijalizuje Premium aplikacije (YouTube, Skype, FB, iConcerts itd.) ali to ne pomaze.

Mora u opstim podesavanjma biti Factory default, ili sl. vracanje na tvornicke postavke probaj to naci da neteglis u servis.

@Terminator

Ako ne upali nesto drugo pokusacu i sa "Factory Reset", tako se zove opcija. Mrzi me to jer kad ga odradim pogubicu sva podesavanja, valja opet sloziti sve kanale i ispodesavati sve opcije...
Evo ga opis te opcija, iz uputstva:
"Vraćanje na fabričke postavke : Vraćanje televizora na fabričke postavke i brisanje svih sačuvanih programa.
Prilagođavanje postavki televizora u skladu sa vašim željama. Nakon prvog uključivanja televizora pojaviće se ekran Vraćanje na fabričke postavke."

Skini prvo TLL file sa tv, tako ces bar sacuvati kanale i svi ce biti slozeni kako si ih i ostavio. To se radi tako sto stisnes HOME dugme i drzis ga dok se pojavi meni i nastavis da drzis dok god ne ne stane, onda kucas 1105 i OK. Opcija TV Link-Loader i sent to flash. A za konkretno tvoj problem nemam resenja.

Odradio sam Factory Reset i to je resilo problem, web browser ponovo radi kako treba.
Kasno sam procitao komentar od Lazaboja tako da sam morao ponovo sve kanale slagati i podesavati opcije, ali u svakom slucaju hvala, korisna je informacija.

Vrh Dno