Šta je novo?

Pukao software na N6300

AcaN

Slavan
Učlanjen(a)
10.08.2007
Poena
330
Kao što sam naziv kaže,otišao mi software na nokiji 6300 i jedino sto mogu da uradim je ništa.Upalim i pojavi se nokia i to je to i onda kao da treperi,ma to mi se vec jednom desilo i nosio sam na servis i platio 800 din,a rece mi onaj lik da to mogu i i kuci da uradim,samo apdejtujem software i to je to,ali problem je sto on ne vidi telefon,pa to ne mogu da uradim,jer je ugasen,pa me interesuje sta da radim da se sredi,jer na servis necu opet da ga nosim i da je to jedino resenje?

Heheh i tebe su odrali ko mene svojevremeno kad se identicna stvar desila na 6600.Imas po netu da nadjes foru za svaki Nokia symbian telefon kako da resetujrs simbijan(nesto poput reinstalacije wina.Na 6600 se to koliko se secam radilo istovremenim pritiskanjem : * + 3ka (ili dugme iznad 3ke + zeleno dugme( za javljanje) i kad sve to strisnes istovremeno onda jos + Power dugme.Znaci prva 3 prvo pritisnes pa zatim dok ih drzis pritisnes i drzis power dugme,naravno telefon mora da ti bude puna baterija i da to pristisnes akd je iskljucen.E sad mozda je za tvoj telefon druga kombinacija vidi po netu ako ti ova kombinacija ne pomaze.Jer i mene su u servisu jos kad je izasla 6600 odrali 20e za navodno fleshovanje novog swa jer je kao virus napao trenutni tra la la,*** svako znanje se placa,nakon tog asam slucano naleteo an ovu stvar na netu i posto je 6600 cesto pucala ili se pokolju instalirani programi iz cista mira onda sam to radio x puta.Srecom vise je nemam jer me je uzasno nervirala zbog gore pmenutih stvari:D

Poslednja izmena:
6300 je S40 telefon ... neće to upaliti ...

Nosi ga na servis, update od kuće ti neće raditi na "mrtvom" telefonu ... a pitanje je šta će moći da urade i u servisu ...

Nema veze dal je S40 ili S60,i sw ne treba da se updatuje vec samo restartuje,a za to treba da nadje potrebne kodove na netu,zasto bi placao ako moze sam da odradi ono sto je potrebno

Poslednja izmena:
:lupko:

E, dobro onda ... sva sreća pa znaš da ovo radi i na S40 telefonima ... pheh ...

:trust:

:lupko:

E, dobro onda ... sva sreća pa znaš da ovo radi i na S40 telefonima ... pheh ...

:trust:

Citaj sta sam pisao ,ne kazem da kombinacija koju sam ja dao radi na S40 vec da nadje za svoj telefon,jer ni na 6630 ne radi ova kobinacija koja je radila na 6600,jednostavno znam da ima jer sam svojevremeno trazeci video da ima i za s40 samo treba naci za odredjeni telefon.Treba samo proguglati po sajtovima i forumima,uostalom i ako ne nadje na kraju moze d aplati da mu restartuju opet,nista nece izgubiti ako potrazi,jer mu nije potrebno niakkvo flesovanje(kakvo spominjes ti i oni po servisu) i updatovanje sw-a.cela poenta je u tome,kao i u uzimanju para od onih koji ne znaju.Kao sto sam rekao prvi put kad mi se to desilo mob koji je bio 3 dana star je odnet na servis odrali me za 20e i 2 dana ga drzali satro fleshuju ga i sta ti ja znam...

PS-Koliko vidim po netu ima S40 fabrickih i S40 symbian N6300:S,tako da el toro ako je u pitanju fabricki Sw onda si u pravu a ako je upitanju symbian s40 sw onda moze da potrazi kodove npr ovde se spominje kod za s40 symbian telefone kao i da to nije symbian tel :S evo linka:
http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/1174702.html

Poslednja izmena:
Onaj mi je lik rekao,da mogu kuci to uraditi,ali nije rekao kako,proguglacu pa cu da vidim sta moze da se uradi,pa cu da javim,ali tek za vikend

Onaj mi je lik rekao,da mogu kuci to uraditi,ali nije rekao kako,proguglacu pa cu da vidim sta moze da se uradi,pa cu da javim,ali tek za vikend

Meni je pre neki dan pukao na 6500 slide. Novi sw u servisu 5 stoja.

@D-Devil
Uzasno gresis i jos neces da przinas. Argumenti su tu.

Citaj sta sam pisao ,ne kazem da kombinacija koju sam ja dao radi na S40 vec da nadje za svoj telefon
Ne postoji takav vid restarta na Nokijama s40.
Prvo dobro proveri (licno) pre nego sto napises nesto. I nemoj verovati svemu sto procitas na netu.
Em sam odlicno upucen u materiju, em pored sebe imam i 6300 i 6288 i 6500slide i ne postoji takav nacin restarta ;)

PS-Koliko vidim po netu ima S40 fabrickih i S40 symbian
Haha.. Pa jako lose vidis.
Ne postoji Symbian S40 ;)

Posto je pitanje kakve sajtove citas, evo da ti malo pomognem:
http://en.wikipedia.org/wiki/Nokia_Series_40

Series 40 uses a simpler operating system than the higher end S60 (which is based on the multi-tasking Symbian OS). Because S40 devices do not support true multi-tasking and do not have a native code API for third parties, its user interface may appear to be more responsive and faster than other Nokia platforms.

@AcaN
Ne mozes odraditi u kucnoj radinosti bez opreme. Odnesi lepo u servis, ali nemoj da te oderu.

Poslednja izmena:
Ok onda cu da trazim gde je najjeftinije.Hvala

Vrh Dno