Šta je novo?

PUK code???

Filip

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
619
Da li neko zna nacin da saznam svoj puk code preko telefona i kabla za povezivanje na PC? Kartica koja je zakljucana nije sa nase mreze, tako da ne mogu da zovnem tehnicku podrsku i da pitam koja je sifra.
Da li postoji neki drugi nacin da saznam PUK? (i PIN naravno, da mi se ovo ne bi ponovilo)

Nepostoji :(

Kad sam ja menjao karticu za SuperSIMM i zatražio PUK code posle kopiranja stare, momak reče da mora prvo da registruje na njihovom serveru novu karticu pa da tek onda može da se vidi PUK, tako da mi je dao posle par minuta. Sumnjam da može iko osim providera čija je kartica da ga iščita...

ZorMi je napisao(la):
Kad sam ja menjao karticu za SuperSIMM i zatražio PUK code posle kopiranja stare, momak reče da mora prvo da registruje na njihovom serveru novu karticu pa da tek onda može da se vidi PUK, tako da mi je dao posle par minuta. Sumnjam da može iko osim providera čija je kartica da ga iščita...

Cemu taj uopste sluzi?

dejandj je napisao(la):
... Cemu taj uopste sluzi?
Valjda kad više puta pogrešiš PIN kod - kartica se zaključa, a ako imaš PUK kod može da se otključa i postavi novi PIN kod. Medjutim, ako 10tak puta pogrešiš i PUK kod - kartica posle može da se baci... Dakle, služi kao zaštita od grešaka u unosu PIN koda koji služi kao zaštita od neovlašćene upotrebe kartice... itd.

Puk kod mozes da pogresis samo jedanput i posle toga kazi zdravo kartici.

sikili je napisao(la):
Puk kod mozes da pogresis samo jedanput i posle toga kazi zdravo kartici.
Meni su ostale u sećanju cifre 4 (za PIN) i 9 (za PUK). PUK je dugačka kobasica, lako se pogreši i ako ga znaš...

u pravi su Zormi ... evo shta pishe i na Telekomovom sajtu:

Ako se PIN šifra unese tri puta zaredom netačno, Vaš telefon će biti blokiran!

U tom slučaju, potrebno je uneti PUK (Personal Unblocking Key) šifru za deblokiranje, koja se takođe nalazi u koverti koju ste dobili pri kupovini kartice.

PAŽNJA: Ukoliko 9 puta zaredom unesete pogrešnu PUK šifru, Vaša kartica će biti trajno blokirana!

inache, mozda je na mobtelu drugachije, ali sumnjam...

Puk kod mozes da uneses samo tri puta i posle toga ako si pogresno uneo kartica je neupotrebljiva. To je obavestenje od korisnickog servisa Telekoma. Ako ti je drag broj mozes da ga kloniras kod njih, tako sto moras da nabavis bilo koji drugi broj ali da pocinje sa 1xxx xxx.

Nazad
Vrh Dno