Šta je novo?

Pucketanje Mp3 Fajlova

MiskoZ

Čuven
Učlanjen(a)
08.04.2002
Poena
601
Imam problem sa pucketanjem mp3 fajlova.Instalirana mi je Creative live zvučna karta na Windows XP.Mislio sam da je problem sa rezačem ali nije.Ne znam šta da radim Unapred hvala

Da li si mislio na mp3 koji sam "pravish" ili na mp3 koji ti je stigao "sa strane"........

Ako je tvoj, koji software koristish, tj kodek....

A i kucne strujne instalacije nisu zanemarljive...
:rtfm:

A maticna ploca je sa VIA chipsetom? ;)

jaksa je napisao(la):
A maticna ploca je sa VIA chipsetom? ;)

Jaksa je hteo da kaze 'a imas AMD procesor? Ne radi to bez Intela :)' :mrgreen:

Isti takav sam problem imao sa tom karticom. I kod snimanja nekih mp3-ica kada ne treba biti zvuka u pesmi dobijem neki drum od 30 Db.

Problem je sto se tice te kartice u uzemljenju. Prikopcaj uzemljenje racunara npr. na radiator. Meni je to pomoglo!

kUdtiHaEX je napisao(la):
...

Jaksa je hteo da kaze 'a imas AMD procesor? Ne radi to bez Intela :)' :mrgreen:

Ne pricaj kojesta, ja sam pitao tacno ono sto sam hteo.
VIA ploce i za Intel Pentium 4 pate od istih problema, ne samo za AMD.

Meni se javlja ponekad prilikom variranja mreznog napona...
Ploca sa KT400 chipsetom.

i ja imam isti problem (takodje VIA cipset)...Ali cini mi se da se javlja i inace, ne samo kada ide mp3 muzika...S' vremena na vreme...

Iz pitanja nije jasno da li pucketanje nastaje prilikom pravljenja ili samo prilikom reprodukcije (znaci mp3 fajl je ispravan).
Ako je problem pri kreiranju, onda je za to kriv cd uredjaj koji grebuje audio trackove i treba primeniti neki de-jitter algoritam u programu za grebovanje.
Ako je problem u reprodukciji, onda je vrlo verovatno da je na liniji chipset-zvucna karta. Poznato je da Creative karte umeju da opterete PCI sabirnicu i tako proizvedu zagusenja i takve efekte (pucketanje). Za VIA chipsetove postoji VIA Latency patch koji donekle resava taj problem.

Ako se "guši sabirnica" probaj da u Options/Preferences/Plugins/Output/Directsound output uključiš primary buffer

Vrh Dno