Šta je novo?

pucketa mi zvuk u bf1942, pomoc?

oogabooga

Čuven
Učlanjen(a)
20.10.2003
Poena
690
znaci, instaliran onaj de luxe pack sa 1942+rome+s. weapons, sve zapatchovano na 1.61, ali(!!) na nekim mapama gde ima voznje tenkova, kao sto su eagles nest, gazala...itd, dolazi do neprijatnog pucketanja zvuka, poneki zvuci kao okidanje snajpera se cak ni ne cuju ponekad, i pomalo kao da igra secka onda...... najgore sto sam probao na oba kompjutera, i na oba se tako ponasa, na jednom je SB live 24bit kartica, a na drugom integrisana c-media na asusovoj ploci.... i cak mi se cini da kad odigram neku mapu sa tim seckanjem, da mi posle zvuk na kompu uopsteno poludi, i da moram restartovati komp da bi se sve vratilo u normalu... ko da pohebe i drajvere...... ima li ko ideju sta to moze biti i kako da otklonim taj "kvar"??

poz i thx!

Probaj sledece:

run
dxdiag
TAB Sound 1, pa imas DirectX features, stavi na nulu. Ako nece ni onda, probaj neku drugu vrijednost. Kod nekih je najbolje bilo sa full, ali probaj prvo sa nulom.

Javi da li je uspjelo.

aaaaaaaaaaaa, sad je jos gore, em sto je ruzan zvuk, em pucketa i prekida jos vise........ najludje, sto kad sam kupio ovaj original prosle nedelje i instalirao ga i javljam klinji na mobilni da moze da igra online, a on me pita odmah "jel pucketa ton opet", i setio se, jer smo i pre tri godine igrali ovu igru, i kaze da je i onda pucketao, a to je bilo na nekom skroz trecem kompu?????????????

Probaj da u sound propertiesu u control panelu smanjiš hardversku akceleraciju. Totalno je glupo, ali u nekim igrama pomaže.

Jesi li probao sa novijim drajverima za zvucnu? Probaj u Opcijama igre da zvuk stavis da koristi manje kanala, smanji malo kvalitet i sl.

Napisi i koju konfiguraciju imas ? pogotovu me zanima ploca i zvucna karta (integrisana ili ne). Na ovaj nacin cemo bolje moci da ti pomognemo.

Zaboravio sam kako se tačno zove opcija, davno se igrao BF1942 (i umeo je da pucketa na nekim integrisanim karticama). Ali u podešavanjima za igru, pod sound, imaš ili sound quality: low, high. I ima use hardware sound acceleration. Probaj da uključiš / isključiš sound HW acc. i da smanjiš sound quality. Takođe probaj da smanjiš broj kanala.

Pa i ja rekoh to isto :)

Ja nisam mislio na DXDiag nego na opcije u samoj igri za zvuk.

Pa i ja sam napiso u postu 5 da proba u opcijama za igru.

BlackNeo je napisao(la):
Pa i ja sam napiso u postu 5 da proba u opcijama za igru.

A... izvini. Nisam video taj post. :S:

znaci, prvi komp celeron D 2.4ghz, asus p4pe2x, msi nx6600gt, 2*512 rama kingmax, SB live 24bit
drugi komp P4 2.4ghz 512 kesha, asus P4B533-gold, integrisana c-media zvucna, graficka obicna gf4 mx4000, 512 rama NCP..... na oba komp aidenticni simptomi, a onaj od pre 2 godine je bio - duron na 1.2ghz, asus 133 ili 166c ploca, ne secam se tacno sad, gf2 titanium, 256 rama i integrisana ac97..... znaci, na svakom isto...

poz

Nazad
Vrh Dno