Šta je novo?

Pucanje tekstura.

mackOpolo

Slavan
Učlanjen(a)
27.12.2005
Poena
320
Dakle problem je nestao od nedavno tipa 2-3 nedelje. Problem je u tome sto teksture pucaju i igre blokiraju. Stavljeni su novi drajveri ali nista. Isto se dogadja kada je grafika o/c i kada nije.
procesor je isto o/c ali to ranije nije uticalo. Sta bi to moglo da bude.

Pregrevanje? Bile su velike vrućine... probaj da je dodatno hladiš. Ako nije to onda i sam znaš šta može biti :S:.

Jos nesto: Sada sam vrteo 3d mark 03 posto je on naj osetljiviji i dogadja se sledece: Kada vrti test sa avijonima ima neko seckanje tj kao da nesto flesuje i poneki avijo je sav u sarenim kockicama . Ostali testovi nemaju tih anomalija ali takodje kada dodje do pixel tasta kod onih sloncica isto nesto trepce tj secka. Rezultat mi je za 2000 manji nego ranije kada je sve radilo kako treba na istim setovanjima. Da li je problem u grafickoj.

vrlo je moguce...u ovakvim situacijama sumnja pada na memoriju na grafickoj...

Neispravana Graficka
Pregreva se
Smanji clock procesora
Probaj tvoju graficku na nekoj drugoj masini

***, nema ti to veze ako se grafa ne pregreva...mozda je memorija na njoj pocela da brljavi i to je to...
Kako bre nemas kod koga da probas?Pa zivis u BG. :p ...ako nista odnesi u neki servis, ili tamo gde si je kupio (ako je jos pod garancijom).

Imao sam slican slucaj, teksture u sumanutim bojam i pucanje textura, ispostavilo se da je sistemski ram pravio problem.

Upravo tako sistemski ram pravi probleme. kada izvadim jedan modul sve radi ok, kada zamenim module sve radi ok, kada su tu oba u DC pucaju teksture, ali sta se dogadja sada ponovo vratim dva modula na ista mesta samo ih okrenem i sve radi ok. Neznam sta mu bi? Neko vase misljenje.

Ladno sistemski ram...provrti goldmem ili neki takav programcic.Moci ces da otkrijes koji od modula baguje.Dobro je, samo da nije graficka.Poz.

Eto isto kao kod mene.

Mozda su ti oksidirali kontakti na memoriji, obrisi ih obicnom gumicom i izduvaj prasinu iz slotova.

MA MEMORIJA JE RELATIVNO NOVA MOZDA 2 MESECA, ALI PROBLEM JE U DC KADA JE MEMORIJA POSTAVLJENA U DC stalno pravi neke probleme nesto trza secka pucka, cim vratim usingle chanel sve radi ok.

Flesuj novi bios v3.60 ili v3.10 po meni ovaj je bios dosta bolji za OC.
Posalji mi svoju mail adresu na PM. da ti posaljem bios.:)

Pa novi bios ce resiti probleme, avo za oc sam naveo bezveze

Jos nesto: Sada sam vrteo 3d mark 03 posto je on naj osetljiviji i dogadja se sledece: Kada vrti test sa avijonima ima neko seckanje tj kao da nesto flesuje i poneki avijo je sav u sarenim kockicama . Ostali testovi nemaju tih anomalija ali takodje kada dodje do pixel tasta kod onih sloncica isto nesto trepce tj secka. Rezultat mi je za 2000 manji nego ranije kada je sve radilo kako treba na istim setovanjima. Da li je problem u grafickoj.

Nije graficka u pitanju vec pogledaj dali je oborena pcexpres magistrala sto se dogadja kad se oc procesor.Moguce da ti magistrala radi x1 u najboljem slucaju x8 umesto x16.

Nazad
Vrh Dno