Šta je novo?

pucanje igrica na staroj masini

daniel1988

Slavan
Učlanjen(a)
20.05.2004
Poena
319
Prica kaze sledece... moj cimer ima problema sa kompom. Komp je inace star (neki atlon, via cip, gforce mx 400, 512 rama itd.). S vremena na vreme (obicno kad je toplo, leti), komp odbija saradnju. Pokrene se lepo igrica i posle jedno 5-6 minuta pukne. Nekad izbaci ono ****** "don't send" (pogledati ovde) nekad se restartuje komp...
Ovo se desava vec vise od godinu dana. Pa onda na neko vreme prestane (tipa, moze da igra igrice jedno mesec dana), pa onda ponovo pocne dontsend/restart. Inace pokrece igrice koje su pre radile bez problema na toj konfiguraciji, nisu zahtevne igrice u pitanju.
Probali smo sve sto nam je palo na pamet - format windowsa (ume da ga smiri ponekad na nekoliko dana, pa onda ponovo format <- ne pomaze uvek). Testirali smo ram sa memtestom i nema gresaka. Hard verovatno nema bad sectora, ne javlja problema prilikom rada u windowsu. Probali smo da napravimo particiju od 10 giga na pocetku harda i instalirali windows nakon nje (od 10 pa do 25), nije pomoglo. Isto smo probali sa mojim ramom, i isti puca.

Gledajuci ono sa linka, izgleda da se zali da negde nema mesta: unable to initialize heap / not enough space for lowio initialization / not enough space for stdio initialization / itd. Ne znam gde to nema mesta (ako to nije uobicajena greska iz win crush logova). Probali smo da iskljucimo page file, da ne bi nista smestao iz rama na hard. Nakon startovanja igrice, kad se pogleda u task manageru, ostane slobodno vise od 200mb, tako da verovatno ne dolazi do prepunjavanja memorije.

Inace, samo je u igricama problem, prilikom gledanja filmova ne puca (a filmovi ne opterecuju nista preterano ni ram ni proc ni graficku). Palo mi je na pamet da podignem live linux i da pokusam da nekako opteretim komp, ali mi nije poslo za rukom. Knoppix nema drivera za graficku, a ne znam ni kojom bih aplikaciom mogao da ga optretim. Ugradjene igrice u live distroe su one sitne...

Ima li iko ideju sta moze da bude ovde problem. Zivo me interesuje...

pozdrav forumashima i unapred hvala na odgovorima

Poslednja izmena:
E pa kad igra igre na mx-u onda i treba da mu se restartuje!

Znaci cenis da je graficka u pitanju. Idem ovaj vikend za Vs, pa cu da donesem drugu grafu (imam jedan gf2 u fioci) pa da probamo da kidamo igrice sa ovom grafickom nove generacije ;)

Hvala na ideji!

S vremena na vreme (obicno kad je toplo, leti), komp odbija saradnju. [...] Probali smo sve sto nam je palo na pamet
Iz tvog posta se ne vidi jeste li probali da očistite rebra, fanove, proverili pastu na hladnjaku procesora... Ako je zaista problem karakterističan za vrućinu onda je najverovatnije po sredi neki problem sa hlađenjem.

Sad i nisu bas neke vrucine, a puca. Probacu da ocistim sadrzaj kucista. I sad si mi dao jos jednu ideju - da se procesor (i ram) optereti sa prime95, pa da vidim kako ce da "reaguje".
'fala na ideji

ako jos neko ima neku dobru ideju, neka kaze (napise, zapravo)

Nazad
Vrh Dno