Šta je novo?

Puca Vista Ultimate - plavi ekran

Gox

Čuven
Učlanjen(a)
13.12.2003
Poena
630
Pozdrav svima,
Iritirajuci problem, vista puca i plavi ekran je u attach-u

Uglavnom puca prilikom gledanja tv-a (Pinnacle PCTV) u Chris TV-u u kombinaciji sa radom u: Firefox, torrent ili slicno. Ali nema pravila. Uglavnom, ako je samo TV, onda nema problema.
Verujem da je Vista generalno krs, ali meni sve ostalo lepo radi (a kada radi, ne dirati :smash:) osim sto u poslednje vreme ovu pucanje jako iritira...presao bih na W7, ali ne verujem da ima drajvera za moju TV kartu, koja mi je prioritet.

Plavi ekran prikacen.
Masina iz potpisa.
Ima li neko ideju sto moze biti?

Prilozi

• Resize of 04042011369.jpg
    Resize of 04042011369.jpg
    495.9 KB · Pregleda: 56
Ma kakvo crno menjanje OS-a zbog jednog BSOD-a, ima toga svuda po MS operativnim sistemima :D

Elem, gugl kaze da je najcesce problem sa ndis.sys do NIC-a iliti integrisane mrezne karte i njenih drajvera

Probaj da deinstaliras drajver za mreznu kartu (verovatno je neki Realtek, mrzi me da trazim za tvoju plocu koji je LAN chip), pa stavi neki stariji ili noviji (bude na sajtu proizvodjaca tvoje maticne ploce-sekcija "download drivers"), a mozes da skines i najnoviji genericki drajver za Vistu Ultimate sa sajta proizvodjaca chipa (Realtek, najverovatnije)

Promena OS-a bi trebalo da je poslednja opcija

Da, jasno, kao sto rekoh sve ostalo fino radi, jedino je ovo bas iritirajuce.. :)
Probacu sa drajverima za mreznu, pa javljam rezultate. ;)
Thx!

Ma kakvo crno menjanje OS-a zbog jednog BSOD-a, ima toga svuda po MS operativnim sistemima :D
Promena OS-a bi trebalo da je poslednja opcija
U slucaju Vista-Win7,meni bi to bila prva opcija.Sto se tice drajvera,pravilo je da sto radi na Visti,radi i na win7.

Tako je, meni su uglavnom Vistini drajveri radili i na W7, tako da mozes te iste da iskoristis na Sedmici.

Update drajvera sa zvanicnog sajta za integrisanu mrezu je zavrsio posao. :smash:

Usput je pao i update chipset-a i ostalog..imam utisak da je slika sa TV karta malo bolja...ali kapiram da se tripujem :)
Ziveli i hvala jos jednom!

Vrh Dno