Šta je novo?

puca instalacija...u cemu je problem?

Učlanjen(a)
04.12.2005
Poena
319
e ovako drugar mi je doneo racunar da mu instaliram sistem i tako to.kad sam ga uzeo nije mogao da podigne sistem i ne radi ps2 nego preko usb-a se koristi mis i tastatura.

pokrenuo sam instalacju i kad dodje do stavke da pritiskom na enter odaberem particiju na koju cu da instaliram Win,ne reaguje tastatura tako da sam morao da obustavim instalaciju.predpostavio sam da se radi o driverima za usb pa ne moze da prepozna tastaturu.

skinem hard disk stavim ga u drugi racunar i probam da dignem sistem,odradi se butovanje i format sistemske particije i kad se restaruje da pocne instalaciju izbacuje da fali neki fajl i cesto javlja razliciti fajl,cas .dll cas neki drugi...uzmem drugi instalacioni disk i isto se desava.

predpostavim da nesto nije u redu sa tim hardom,uradim mu low level format i opet isto...

sta da uradim?

Probaj sa drugom memorijom, i proveri kakvo je hladjenje na procesoru...

zaboravio sam da kazem da kad stavim drugi hard u taj racunar sve sljaka kako treba tako da hladjenje i memorija nisu a za Partition Magic ne znam sto bi to pomoglo jer sam radio format i prilikom instalacije uradio particije i boot je odradjen ali kad treba da predje u drugu fazu instalacije prijavljuje da nema nekih fajlova.probao sam i da napravim 3 particje pa na trecu da instaliram win i tada je odradio sve i nije prijavljivao nista ali kad je trebao da se pokrene win nije hteo,zakucao se!glup problem ali sta da radim...

u pitanju je maxtor-ov hard ATA

Poslednja izmena od urednika:
Pipni graficku koliko se greje pri instalaciji. Ma kako glupo zvucalo, to je meni bio problem jednom. Dok nisam obezbedio aktivno hladjenje graficke (bilo je pasivno) nisam zavrsio instalaciju.

zanimljivo ali problem nije u ostalom hardwere-u jer ja sad koristim totalno ispravan racunar sa hard diskom od racunara koji mi je donet jer na njemu ne radi ps2 pa sam stavio taj hard da instaliram sistem ali nece.koristio sam danas problematicni hard za prenos nekih podataka i radi dobro ali sistem nece pa nece...

To lici i na memoriju. Slican problem sam imao i ja - te ne valja ovaj fajl, te je corrupted onaj... te baba mlati gloginje... 🙂 Kasnije se ispostavilo da je jedan modul umro i posle njegovog likvidiranja sve je profunkcionisalo najnormalnije.

Najverovanije memorija, manje verovatno loš CD ili uređaj, mada se ove dve stvari najčešće manifestuju u prvom delu instalacije. Proveri i da li su naduti kondenzatori na ploči.

EVO JUCE DRUGAR je hteo da mu podignem sistem i isti simptomi...
te dll. te gloginje, pa nije fat dobar itd.
pogledam 2 modula po 256
izvadim testiram na mom compuh oni ok.
vratim opet isto ******.
da nedavim ploca nije htela da radi kad stavim 2 MODULA. EEEj bre
sa jednim radi sa 2 jok. kupismo 1 modul od 512 i nema problema.
kad smo podigli sistem vratili 2x256 i onda radi sledece- pustimo film -pojavljuju se artefakti
*far cry neke teksture nemaju veze sa mozgom. covek bi reko grafika-driveri
vratimo jedan modul sve ok znaci neki bug sa plocom

ja sam odustao.jednostavno nece...siguran sam da je problem u hardu,rekao sam drugu da kup nov i to je to.ovaj cu da koristim za prenos podataka ali za sistem je mrtav.probao sam ga danas na 3 racunaru tj.na novom cd rom-u,sa novom memorijom i sa novom plocom na kojoj nisu naduti kondenzatori i NECE...u svakom slucaju pomogli ste mi

Nazad
Vrh Dno