Šta je novo?

ptx i tiff

mihailo

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Postavio sam i u FAQ-u, ali posto mi je hitno nadam se da se moderator(i) nece naljutiti i izbrisati mi post.Moje pitanje naime glasi koji programi za graficku obradu za proizvod imaju slike ovog formata?U Halo oglasima primaju oglase samo u ovim formatima, a ja sam u ovoj materiji malo :confused: pa bih molio sto brzi odgovor.:wave;

Za ptx nisam siguran, a sa tiff-om moze da radi Photoshop.

Da nije ovaj ptx, u stvari, pcx ?!?

Ako jeste, pcx i tiff formate podrzava velika vecina programa za rad sa grafikom, od Corela do Photoshopa.

Jos jednom-u tim formatima treba da predam oglas, znam da ih mogu citati u CD-u i PShopu, ali me interesuje koji program odradi stvar da ja na kraju dobijem .tif ili .ptx (.pcx)?:wave;

mihailo je napisao(la):
Jos jednom-u tim formatima treba da predam oglas, znam da ih mogu citati u CD-u i PShopu, ali me interesuje koji program odradi stvar da ja na kraju dobijem .tif ili .ptx (.pcx)?:wave;

pa moze i Photoshop samo skines alata za to

Pa proveri koje ekstenzije otvara Fotosop.(mada cisto sumnjam da ne podrzava ove)

Otvorice oba formata bez dileme.

BTW da i ja nesto pitam; da li je .pcx vektorski format?

Pa kao program u kojem si radio (PS, CD, etc) podrzavaju taj format, uvek mozes iz njega da dobijes rezultatu tiff-u ili pcx-u na "Save As..." ili "Export" komande iz File menija (koji od ove dve opcije - zavisi od konkretnog programa).

BR:
pcx nije vektorski format, nego bitmapirani.

silverglider je napisao(la):
Pa kao program u kojem si radio (PS, CD, etc) podrzavaju taj format, uvek mozes iz njega da dobijes rezultatu tiff-u ili pcx-u na "Save As..." ili "Export" komande iz File menija (koji od ove dve opcije - zavisi od konkretnog programa).

BR:
pcx nije vektorski format, nego bitmapirani.
Puno hvala-upravo mi je to trebalo!!!:wave;

Vrh Dno