Šta je novo?

PTT KDS problem???

novoprepeceni

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2005
Poena
319
Meni se upravo desila malo cudna situacija.Samo ne znam sta je zaista uzrok slucajno otkazivanje provajdera
ili mog modema (Motorola SB5100)ili su me kickovali zbog preterane upotrebe
P2P programa. Net mi nije radio nekih 3 sata.Tek sad je proradio. Zato molim bilo koga koje na PTT KDSu
da kaze da li je imao problema u prethodnih par sati sa internetom .Blam me da ih zovem i da ih pitam
a da me niste mozda malcice diskonektovali i sto???!!!! Inace na modemu je bila ugasena dioda online i ni
10 restartovanja nije pomagalo do skoro. Slicno mi si desilo samo jednom ali je tada trajalo 5 minuta( i opet
za vreme upotrebe P2P programa) tako da me i zanima i vase misljenje da li je ovo neki nacin upozoravanja
korisnika da se okanu corava posla? 😀

Poslednja izmena:
Nista se ne brini. Nisu te kickovali.
Isti slucaj je bio i kod mene ali ja sam ih nazavao i pitao a umilni zenski glas
mi je rekao da trenutno imaju problema tako da nije nista strasno i evo sve je proradilo posle 2-3 sata.
Pozdrav

Hvala na obavestenju
Odoh opet da bunarim po P2P mrezama (kad jednom nadrljam)

Danas sam online negde od 11 (nisam silazio), i veza je najnormalnije radila. Čak i p2p.
Nego, pratite li vi svoje IP adrese? Meni nije promenjena bar 2 meseca (PC i modem isključujem svakodnevno).

Edit: a jeste proveravali da vam u tom prekidu nisu nešto menjali u modem setup-u?

Poslednja izmena:
IP adresa ista juce i danas (nisam ni obracao paznju na to proteklih 2 meseca). Sta bi menjali u modem setup-u i kako to da proverim?

Pozdrav :wave:

Poslednja izmena:
kibicer je napisao(la):
Nego, pratite li vi svoje IP adrese? Meni nije promenjena bar 2 meseca (PC i modem isključujem svakodnevno).

Meni IP adresu skoro cele godine nisu menjali i sada pre mesec - dva su je promenili.

ran je napisao(la):
IP adresa ista juce i danas (nisam ni obracao paznju na to proteklih 2 meseca). Sta bi menjali u modem setup-u i kako to da proverim?

Pozdrav :wave:

Ako imaš onaj modem koji je KDS (pro)davao, tačnije CB-2000E, u address baru kucaj:
http://192.168.100.1/
Ako ti traži user i pass, kucaj
root
root

što te vodi u Cable Modem Configuration Services.
Meni levo: biraj Operation Configuration
Tu vidiš da li su ti menjali DL/UL brzine. Ja trenutno: 256000/100000bps

Osim toga, možeš ići na Status, pa na:
- Downstream Status - vidiš Downstream Receive Power Level ili SNR
- Upstream Status - vidiš Upstream Transmit Power Level
zgodno za, pu, pu, trablšuting kad nešto, pu, pu, ne fercera...

Ajde neka meni neko objasni koje su od tih vrednosti na toj adresi gore bitne
(zapravo u kom opsegu su vrednosti korektne)
da bih znao kada je problem do provajdera,a kada ne.
Evo upravo me u zadnjih 2 sata nesto strahovito zeza,imam vezu ali je ona strahovito
losa podseca na dial up npr. skidas neki fajl i onda konekcija crkne i nema nikakve
aktivnosti po 5 minuta,ucitava nekompletne strane i slicne gluposti.........
Problemi sa OS su iskljuceni jer mi net problematicno radi i na Winu i na Linuxu
Nevidjeno se nerviram tako da mi je svaki savet dobro dosao.

Poslednja izmena:
Evo kako je kod mene.
Downstream Receive Power Level - idealna vrednost je 0.
Granice ispravnog rada po teh specifikaciji: +/- 15dBmV. Čujem da radi i van tih granica.

Jesi probao da pitaš teh. podršku?

Prilozi

• Downstream.webp
    Downstream.webp
    17.7 KB · Pregleda: 72
  • Upstream.webp
    Upstream.webp
    15.8 KB · Pregleda: 72
@novopecheni: najbolje bi bilo da pozovesh tehnicku podrsku. Oni bi trebalo da ti reshe problem. Najkritichnija je odlazna snaga signala (Upstream Transmit Power Level). Ona pokazuje koliko modem treba da zrachi da bi "dobacio" do optichkog chvorishta. Sto manje - to bolje, a granica je 55dBmV. Preko toga pochinju da se pojavljuju simptomi koje opisujesh. Uzrok moze da bude npr. opticko cvorishte, ali bi to onda osetile sve tvoje komshije. Moze da bude i instalacija kod tebe u stanu, a moze da bude i sam modem. Kibicer je lepo objasnio sta i gde da gledash.
Takodje kad ti se desi taj prekid ili zastoj probaj da pingujesh www.ptt.yu i www.google.com, pa vidi dal ima ispushtanja paketa.
U svakom sluchaju - tehnichka podrska.

Nazad
Vrh Dno