Šta je novo?

PTT KDS net u Rakovici?

martins

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.03.2005
Poena
320
jel neko iz Borske ul. i okoline dobio PTT kabl. net?

Poslednja izmena:
martins je napisao(la):
jel neko iz Borske ul. i okoline dobio PTT kabl. net?
Prema info. koje ja (koji sam vrlo zainteresovan za celu pricu=ne skidam se s telefona i neta kako bi prikupio sto vise informacija!) imam > kablovski internet je moguc na celoj teritoriji KDS "Rakovica" (Miljakovac, Kanarevo brdo, Skojevska, Labudovo&petlovo brdo, Vidikovac, Rakovica)!!!!!!!!!!!! Ovu informaciju sam dobio u direkciji PTT KDS-a (Kosovska ul.) tako da bi trebalo da je istinita!!!!!!!!! Pogledaj nekoliko zadnjih postova u temi "PTT KDS u Mirijevu" > tamo imas info. o nabavci kabl. modema i pustanju interneta jer ce ti zvanicno reci da u Borskoj nema mogucnosti za kablovski internet!!!!!!!! Ovih dana, cim skupim lovu > i ja cu pazariti kabl. modem i instaliracu isti = onda cu ti pisati kakva su iskustva ali ne znam koliko ce ti koristiti posto sam ja na drugom HUB-u!!!!!!! Ti si "miljakovacki" a ja "kijevo"...

mnogo zakukuljeno,zamumuljeno........a opet on ce i da registruje modem iako zvanicno nije pusten signal[pa samim tim i pitanje registracije je znak "?" tj odobrenje istog].znaci sve se svodi da za 10e znacu na cemu sam a sve ostalo je ako bude bice

martins je napisao(la):
mnogo zakukuljeno,zamumuljeno........a opet on ce i da registruje modem iako zvanicno nije pusten signal[pa samim tim i pitanje registracije je znak "?" tj odobrenje istog].znaci sve se svodi da za 10e znacu na cemu sam a sve ostalo je ako bude bice
Nije pitanje registracije "?" nego neces nista placati jer ces se voditi pod test fazu!!!! Da je to krenulo komercijalno svi bi placali i morali bi da potpisu ugovore!!!!!!! :smoke: dakle: "direkcija" kaze > da je instalacijom novih CMTS-ova = svima na teritoriji KDS "Rakovica" omogucen internet!!!!!!!! "Problem" je sto to nije zvanicno objavljeno = recice ti da imaju spisak adresa na kojima je moguc i da ti nisu tu i kraj. A ovako kad ih pozove covek koji ih zna...

dbg je napisao(la):
Prema info. koje ja (koji sam vrlo zainteresovan za celu pricu=ne skidam se s telefona i neta kako bi prikupio sto vise informacija!) imam > kablovski internet je moguc na celoj teritoriji KDS "Rakovica" (Miljakovac, Kanarevo brdo, Skojevska, Labudovo&petlovo brdo, Vidikovac, Rakovica)!!!!!!!!!!!! Ovu informaciju sam dobio u direkciji PTT KDS-a (Kosovska ul.) tako da bi trebalo da je istinita!!!!!!!!! Pogledaj nekoliko zadnjih postova u temi "PTT KDS u Mirijevu" > tamo imas info. o nabavci kabl. modema i pustanju interneta jer ce ti zvanicno reci da u Borskoj nema mogucnosti za kablovski internet!!!!!!!! Ovih dana, cim skupim lovu > i ja cu pazariti kabl. modem i instaliracu isti = onda cu ti pisati kakva su iskustva ali ne znam koliko ce ti koristiti posto sam ja na drugom HUB-u!!!!!!! Ti si "miljakovacki" a ja "kijevo"...
Nista te nisam razumeo.Jel' ima mogucnosti za internet na Miljakovcu ili nema. :eyebrows:

ironmanbg je napisao(la):
Nista te nisam razumeo.Jel' ima mogucnosti za internet na Miljakovcu ili nema. :eyebrows:
Ima!!!!!! Prema prici u direkciji ima na teritoriji cele podstanice "Rakovica" = ako nema onda su lagili u direkciji i to im nije prvi put. E sad > ako ti regularno trazis net i tete u internet sluzbi ti kazu da te nema na spisku ulica > onda ti pozoves LUCIDTECH ili odes do direkcije (Kosovska ul.) i trazis im broj telefona jednog cike koji dodje i prikaci modem na tvoju instalaciju u stanu i odma ti kaze jel postoji povratni smer ili ne (by the way > to kosta 10e!)!!!!!! Ako postoji > pljunes 6000 dinkica, uzmes modem i ti ili bolje on pozove internet sluzbu i objasni situaciju i oni te onda pitaju za MAC adresu i broj modema i iniciliziraju ti kabl. internet!!!!!!!!! Jasnije??????
Modem... meni se licno cini kvalitetnijim i boljim THOMSON (LUCIDTECH) ali ne uspevam nigde da dobijem, strucne argumente za i protiv THOMSON-a 🙁
Druga varijanta ti je MOTOROLA (SATTRAKT) koja je za 100inak dinkica jeftinija...

Poslednja izmena:
jesi ga zvao da ti proveri za net?

Poslednja izmena:
martins je napisao(la):
jesi ga zvao da ti proveri za net?
Ne!!!! Cim skupim lovu zvacu... ali vi sa miljakovca i okoline nemate vajde od toga jer sam ja na drugom HUB-u!!!!!!! Vi ste HUB "Miljakovac" a ja HUB "Kijevo"!!!!!! (HUB=podstanica)

MOTOROLA je kvalitetnija, ako je proizvedena u periodu od marta 2005. to je top preporuka za CABLE net, saznao sam da ce januarski racun za cable net za sve korisnike, bez obzira na provajdera biti oko 10% nize, kao odgovor na pojeftinjene ADSLa. Ova informacija o cenama je nezvanicna.

Megahost je napisao(la):
MOTOROLA je kvalitetnija, ako je proizvedena u periodu od marta 2005. to je top preporuka za CABLE net, saznao sam da ce januarski racun za cable net za sve korisnike, bez obzira na provajdera biti oko 10% nize, kao odgovor na pojeftinjene ADSLa. Ova informacija o cenama je nezvanicna.
Zbog cega je TOP????????? Daj mi neki razlog da uzmem motorolu umesto thomsona!!!!!! Sto od marta 2005???????
Kabl net je po mom misljenju pristupacan ali se slazem da je vreme da cene pocnu da padaju jer je korisnika sve vise + sve je vise mogucnosti za premanentno povezivanje na "www"... smatram da je veci problem, sto se tice PTT KDS neta, taj sto vise ne iznajmljuju modeme ili ne daju na koriscenje za razliku od ADSL provajdeta npr. a i ne stimulisu korisnike ni na koji nacin (nagrade, popusti, besplatan set up...). To sto se kod "gospode" zove "promotivno koriscenje do kraja aprila meseca", to mi se vise cini kao "payback" za visegodisnju sarenu lazu (kasnjenje u prikljucivanju u proseku 2 godine)!

a jel moguce obicnim modemom napraviti net preko KDS-a?

definitivno ima signal KDS PTT net u Rakovici konkretno ul. Pere Velimirovica tj okolina oko hale Slodes.pre nekih pola sata dosli su majstori kod mog komsije i ugradili kabl. modem[motorola sb5100].modem 4800 din + ugradnja 1500 din i to je to.ko se prijavi do 16h,istog dana i dobije net a ko posle,dobije net sutradan u 8h.znaci sljaka! jedino sto sam primetio prilikom instalacije modema jeste da se slika tj TV kanali[koji isto idu preko KDS-a] malo izgube na kvalitetu.majstor kaze da je to zbog nekih 3 dB koje modem inace oduzme TV signalu ali da cak ni to ne mora da znaci tj pogledace ce oni jos kako da to eliminisu.inace modem od kad se prijavi[MAC adresa] pa narednih mesec dana net je free[??? i duze] a protok je 64 kbs tj 8 KBs.modem se inace instalira za 10 minuta
ajte sad ko zna nek napise nesto o kabl. modemima gde i koji je dobra kupovina?

Poslednja izmena:
Sumnjam u to da je prvih mesec dana besplatno, pre ce biti to da racun stize za mesec dana (kod ptt za razliku od ostalih stize za mesec unazad) pa zato ne placas nista prvih mesec dana.
I nemoj bacati tih 1500 din za instalaciju. To je bukvalno 5 min posla. ukljuci u struju, povezi sa kompom i ubaci kabl.
Pokusaj da nadjes polovan modem, bude oko 3000.

A stvarno su trenutno jako slaba konkurencija adsl-u. I sa tih 10% ne bi mnogo bilo bolje po njih. Ja bih vise voleo da povecaju brzine nego da smanje cene.
Pa da 128 bude 1000, 256 1500... I onako vec ima za 1500 -256 adsl (gde je free uvodjenje), a plus ovo je ptt , direktno koriste svoje kapacitete pa mogu da budu od svih jeftiniji.
Kolika je prosecna brzina vama koji vec imate 64flat? Meni je oko 7,2-7,3.
I jos kad bi uveli local kao kod sbb....

ovaj majstor sto je ugradjivao kaze da je mesec dana free net[od dana kad ti je registrovana MAC adresa] a onda vise nece biti signala[najverovatnije] i tada platis koji hoces paket i opet dobijes net.da,tih 1500 din bih i ja da ustedim tj da sam instaliram modem koji nabavim.a opet nije mi jasno to sa polovnim modemom? taj koji ga je vec koristio on ima vec negde registrovanu MAC adresu i ako se npr potrefi da je isto kod PTT KDS-a kako onda? jel treba da proveravam njegovo zaduzenje[ako je postpaid] i uopste jel postoji namestanje sa dupliranom MAC adreson na 2 razlicita modema? jel moguce tako nesto?
ovo u vezi motorola kabl. modem-a[stariji] i thomson-a sam cuo da je razlika sto kod motorole neke IP adrese moras rucno da podesavas a kod thomsona sve ide automatski,navodno da je to glavna razlika?!

Poslednja izmena:
ugradnja>tel?

martins je napisao(la):
definitivno ima signal KDS PTT net u Rakovici konkretno ul. Pere Velimirovica tj okolina oko hale Slodes.pre nekih pola sata dosli su majstori kod mog komsije i ugradili kabl. modem[motorola sb5100].modem 4800 din + ugradnja 1500 din i to je to.ko se prijavi do 16h,istog dana i dobije net a ko posle,dobije net sutradan u 8h.znaci sljaka! ...
Koliko sam primetio, ta ulica nije na spisku zvanicnih... pa me zanima: koga je taj tvoj komsa tacno pozvao? Dakle, treba mi info za te majstore sto dodju sa modemom, provere na licu mesta imas li mogucnosti za cable net, i ugrade modem. Ako ne zelis da ostavis telefon ili bilo koji kontakt javno, posalji mi na pvt!!!!!! Unapred hvala!

Nazad
Vrh Dno