Šta je novo?

PTT KDS Iskustva?

Twix

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
679
Da li neko ima iskustvo sa PTT KDS-om,tj. internetom preko doticnih?

Ja sam uzeo (iznajmio)modem i protok 64kb/s sve to košta 1276din
i mogu ti reći da sam prezadovoljan(imam dvojnika i stara centrala)tako da je razlika više nego ogromna
komp mi radi i dan i noć Kazaa i ostali dl manageri non stop rade i to je to
probaj pa ćeš videti šta je navlaka na net
pozdrav

hmmm... ja ovih dana skidam brzinom od 32kb/sek... ne valja to, suvise je slabo :)

da li se neko bavio otkljucavanjem modema? ja sam citao malo po netu i izgleda da je moguce...

Ja sam pokušavao, ali bez uspeha. Otključavanje možda nije pravi izraz. To je više podmetanje. Treba mu podmetnuti modifikovani config file koji on svaki put dobije od provajdera kad se uključi. U svakom slučaju postoje modemi i firmware-ovi koji se ne daju zavarati. Ja sumnjam da je ovaj naš jedan od tih, ali još nisam odustao.

jesi li nasao nesto na netu zasigurno o tom modelu? ja sam nasao da ga je pravio Net&Sys, Docsis kompatibilan, znaci moguce ga je zavarati... jos nisam probao... ali nameravam cim sredim kompjuter :)

A problemi na koje ste skretali paznju na forumu pre nekog vremena su otklonjeni?

Kolika je recimo prosecna brzina d/l i koji se relni protok (kroz d/l) moze ostvariti u toku 24 sata?

Kako se sistem ponasa u igrama strani/domaci serv. (ping isl)? I ima li prekida u radu.

@Miroslav: Nisam našo ništa konkretno o ovom modelu. Net&Sys se nigde ne pojavljuje na tim sajtovima. To je relativno nepoznat proizvođač. Našo sam neke procedure koje važe generalno za sve modeme, ali i pored toga što je DOCSIS kompatibilan nemora da znači ta može da se prevari. Npr. Motorola surfboard 4100 sa jednom verzijom firmwarea može, a sa drugom nemože. A recimo, lupam, 3com nemože uopšte
Moraću i ja time da se pozabavim malo više.

@Mare: bilo je nekih problema u pocetku, ali od kad su to sredili nema nikakvih prekida i sve radi cakum-pakum! Brzina zavisi i od toga odakle i sta skidas. Ali nema nikakvih problema da nabiješ protok do maksimuma. Meni na 128kbps protok ide do 16kBps i tu i ostaje. Dnevno skinem oko 720MB. A drugar koji je uzeo 256kbps skida po 1,3GB dnevno.
Što se tiče pingova, ja sam igrao counter na beotel-ovom i yubc-ovom serveru i ping mi se kretao od 10 do 30 ms. Skoro ko LAN. Na stranim serverima nisam igrao jer traže originalni cd-key za Half-Life, al sam ih pingovo i odaziv je bio oko 70ms. Negde i više, ali ne preko 200ms.

OK oko 720 MB je oko 55% onoga sto moze da se izvuce teoretski za 24 sata. Za koliko tebi svuce tih 720 MB? I da li si prbao svlacenje velikih (700 meg) fajlova?

Ima li bilo kakvog laga na serverima ping je ocigledno dobar?

neogranicen protok?
sta je potrebno da bi se uzelo to?
sta se dobija clockovanjem :) :p modema?

HM, pa ja maltene svaki dan imam po nekoliko prekida u vezi, doduse kratkotrajnih, od 2-3 minuta do pola sata. Da li je to jos neko primetio?

ja ne a zakacen sam vec duze vremena na mirc skidam sve i svasta... nikad nista nije puklo

I koji vam je prosecan dnevni transfer kad dobro opteretite vezu 0-24?

@Mare:
Kad malo bolje razmislim, ja iz nekog razloga nikad nisam pošteno opteretio link sa recimo dva-tri filma na kazi i jos nečim sa mirca npr.
Moraću da vidim...
@Zorro:
Nikakvih prekida nije bilo ove nedelje kod mene. I uopšte od kad su sredili ono sa adresama nikakvih neplaniranih ispada nije bilo. Evo prošlu nedelju ujutro nije bilo signala (ni TV ni net) nekih 15 min, al to su nešto budžili...

Shajze... Ja opet jedno 20 minuta nisam imao vezu, pre dva sata.

sto ne zoves podrsku? meni evo radi celu noc fino, skidam star trek deep space 9... bez ikakvog pucanja ili prekida, 28kb/sek ali nisam optimizovao tcp parametre u windowsu, inace sa tim ide i 33, 34kb/sec

bacicu kasnije neki screen shot, sad moram na posao majku im $%^#

Evo i rezultata ispitivanja protoka pri punom opterećenju linka od 128kbps. Za 8 sati sam skinuo 442MB što daje prosečnu brzinu od 15,7kBps. Imam i screeenshot. Ova prosečna brzina se nije menjala od kako sam startovao DUmeter štopericu. Znači za 24h bi trebalo da skinem oko 1.3GB.
Nije loše...

Miroslav je napisao(la):
sto ne zoves podrsku? meni evo radi celu noc fino, skidam star trek deep space 9... bez ikakvog pucanja ili prekida, 28kb/sek ali nisam optimizovao tcp parametre u windowsu, inace sa tim ide i 33, 34kb/sec

bacicu kasnije neki screen shot, sad moram na posao majku im $%^#

Zvao sam ih proslog vikenda, u momentu kada mi je veza bila u prekidu, i devojka iz podrske mi je rekla da je kod nje apsolutno sve u redu. I da idem na 192.168.100.1 i u podesavanjiam za modem proverim da li je frekvencija rada podesena na 770MHz. Sto u tom trenutku nisam mogao da uradim, je li... :evil:
Kada mi se vratila veza, proverio sam to i frekvencija je bila OK postavljena.
Zvao sam jos jedanput, i opet mi je receno da je, sto se njih tice, sve u redu. I da je mozda problem u modemu .Sto mi nekako ne pije vodu, jer veza se, nakon nekog vremena, opet sama od sebe uspostavi i modem radi OK. A nekako mi se ne mili da nosim modem kod njih na servis, makar dok ne budem apsolutno siguran da je on problem. Ono, sumnjam da ce biti ekspeditivni...

Pada mi na pamet da su mozda postavili neki oblik limitera protoka, koji te posle obilnog uploada malo "smiri". Jer, poslednjih nedelju dana prakticno ne gasim racunar, neprekidno sa jednog ftp-a skidam glomazne fajlove... ?!?

Smith je napisao(la):
Evo i rezultata ispitivanja protoka pri punom opterećenju linka od 128kbps. Za 8 sati sam skinuo 442MB što daje prosečnu brzinu od 15,7kBps. Imam i screeenshot. Ova prosečna brzina se nije menjala od kako sam startovao DUmeter štopericu. Znači za 24h bi trebalo da skinem oko 1.3GB.
Nije loše...

Odlicno, znaci to bas dobro radi kad uporedim sa analognom to je oko 5 puta brze...

Nista sad posto im dugujem neke rate za uvodjenje ostaje da vidim da li cu uzeti od nov ili dec.

Jel se placa nesto kad se uzima modem ili tek na kraju meseca?

E da i jel moze da se uzme po principu na mesec dana posto meni manje vise toliko i treba da pozavrsavam neke stvari... jos uvek mi je prvise da na godisnjem nivou dajem 200-300€ na net.

sto me kulirate, nije fer :)

e ajde bacite neki link....

mislim kako da dodjem do njih, telefon?

Zorro je napisao(la):
...

Zvao sam ih proslog vikenda, u momentu kada mi je veza bila u prekidu, i devojka iz podrske mi je rekla da je kod nje apsolutno sve u redu. I da idem na 192.168.100.1 i u podesavanjiam za modem proverim da li je frekvencija rada podesena na 770MHz. Sto u tom trenutku nisam mogao da uradim, je li... :evil:
Kada mi se vratila veza, proverio sam to i frekvencija je bila OK postavljena.
Zvao sam jos jedanput, i opet mi je receno da je, sto se njih tice, sve u redu. I da je mozda problem u modemu .Sto mi nekako ne pije vodu, jer veza se, nakon nekog vremena, opet sama od sebe uspostavi i modem radi OK. A nekako mi se ne mili da nosim modem kod njih na servis, makar dok ne budem apsolutno siguran da je on problem. Ono, sumnjam da ce biti ekspeditivni...

Pada mi na pamet da su mozda postavili neki oblik limitera protoka, koji te posle obilnog uploada malo "smiri". Jer, poslednjih nedelju dana prakticno ne gasim racunar, neprekidno sa jednog ftp-a skidam glomazne fajlove... ?!?
pa isto to i ja radim :)

ja sam imao problem recimo sa mreznom karton od 10mbpsa, i to 3 razlicite, jednostavno modem nece da radi sa njima... sve se lepo vidi ali ne mogu da dobijem ip adresu... kada nakacim na 100mbpsa, sve radi korektno...

u trenutku nestanka signala, podesi ip adresu tvog racunara na 192.168.100.2 pa pokusaj onda da pristupis modemu i vidis u njegovom control panelu ima li nesto sumnjivo

- Korisnici kablovskog interneta za sada mogu biti isključivo korisnici novoizgrađene mreže u okviru KDS "Tošin Bunar" u N. Beogradu.

vi ste svi iz tosinog bunara :(

Koji ste vi bunari.
Ali eto tesim se imam ja direkt beovoz do tosinog bunara, pa mogu svakih 1 sat vremena, da skoknem donde i malo se prikacim i vratim kuci ili da kupim kabal pa na naponsku mrezu za voz do Panceva, nema ni 50 km:)

Koji ste vi bunari:)
Ali eto tesim se, imam ja direkt beovoz do tosinog bunara, pa mogu svakih 1 sat vremena, da skoknem donde i malo se prikacim i vratim kuci ili da kupim kabal pa na naponsku mrezu za voz do Panceva, nema ni 50 km:)

Paviljoni, rođaci...
P.S. Tošin Bunar rulez!

Nazad
Vrh Dno