Šta je novo?

PTT Kablovski net- povećanje downloada, smanjenje uploada za duplo

srejić

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2007
Poena
309
http://www3.ptt.rs/o_nama/cenovnik_novi.php
Znači ne mogu da verujem, povećali download sa 512Kbps na 1024Kbps, a smanjili upload sa 256Kbps na 128Kbps. Pa ovo je stvarno bezobrazluk. Pa sad za upload od 256Kbps mora da platim čak 2600din, a plaćao sam 1500din. A na naslovnoj strani na njihovom sajtu stoji pazite NOVE VEĆE BRZINE ali, je takođe upload smanjen za duplo.Ma daj bre.

Znači ne mogu da verujem, povećali download sa 512Kbps na 1024Kbps, a smanjili upload sa 256Kbps na 128Kbps. Pa ovo je stvarno bezobrazluk. Pa sad za upload od 256Kbps mora da platim čak 2600din, a plaćao sam 1500din. A na naslovnoj strani na njihovom sajtu stoji pazite NOVE VEĆE BRZINE ali, je takođe upload smanjen za duplo.Ma daj bre.

Taj PTT je jedna staticna bara sa lokvanjima i zabama kreketusama. Prvi su krenuli sa kablovskom, a svi su ih presisali, potpuno su nekonkurentni. Ovo je verovatno bilo iznudjeno time sto je vecina ljudi presla na ADSL u njihovom kraju. Dajmo im jos koju godinu pa da vidimo da li su se opametili :D

Ja kod PTT-a imam jos samo kablovsku televiziju i na nju nemam nekih zamerki.Imao sam i njihov kablovski net i shvatio da je to rupa bez dna i presao na Telekom.Ovo sa smanjenjem upload-a ce ih jos vise zakopati.

Ja se razmisljam da uzmem 1536/192 Kbps. Samo me interesuje koliki je ping za inostrane sajtove po danu, iliti od 10 am do 10 pm. Da li konekcija varira ili je "zakucana"? Svaki info dobrodosao.

128/32 Kbps i 256/32 Kbps, e da mi je vidjeti kako to radi. :d

Pa kapiram da to uzimaju ljudi koji chatuju po ceo dan (a nece vise da placaju dajl ap). Jer se samo za to moze iskoristiti taj paket. Ni normalan surf ne moze da se odradi sa tom brzinom (flash-a pun k u r a c na sajtovima). A o P2P moze da se razmislja samo kad ste high :cigar:

Znači mi nikad nismo ranije živeli i skidali sa 256 :)? Ajde bre, živeo sam nedelju dana na terasi dok nisam izpodešavao antenu i AP za WiFi provajdera da bih dobio 256... Letelo je sve, a i newzom sam skinuo više nego danas :)...

гле ладно спустише уп на 32кб за 'сиротињске' пакете - па где ће им душа
Да ли треба ускоро да очекујемо и од осталих провајдера овакве потезе?
--
Иначе сајт Птт-а је прегледан као да га је радило дете од 5 год.

Poslednja izmena:
Pre će biti da je PTT uradio ono što su ostali uradili još ranije. Otprilike se odnos brzina i uploada, odnosno promena svega toga, poklapa kada nas je SBB oterao sa lokala u sadašnje pakete :)...

Znači mi nikad nismo ranije živeli i skidali sa 256 :)? Ajde bre, živeo sam nedelju dana na terasi dok nisam izpodešavao antenu i AP za WiFi provajdera da bih dobio 256... Letelo je sve, a i newzom sam skinuo više nego danas :)...

Ako skidas sa privatnih trackera, kako ces da odrzavas ratio? Imaces dodatne izdatke ( seedbox ili da uplatis vip). A ako skidas sa javnih onda ti je i 256 down puno, ni to neces opteretiti :eyebrows:

Sve u svemu, samo sa newzom ili rapidom mozes da se opustis ali i newz i rapid kostaju tako da ti i to dize cenu. ***, okreni prevrni, ipak sam ja u pravu :smash:

Realno, stvarno su firma za otpad. Meni je odgovaralo sto su nesposobni, imao sam besplatni net 3 godine i Smederevu zato sto nisu mogli da se organizuju. Doduse, brzina je bila bednih 64/32.

Za nekoga ko je na dialup konekciji i slabo koristi net, 20e za polovan modem i 600din mesecno za 128/32 nije losa varijanta...

Pre će biti da je PTT uradio ono što su ostali uradili još ranije. Otprilike se odnos brzina i uploada, odnosno promena svega toga, poklapa kada nas je SBB oterao sa lokala u sadašnje pakete :)...

Koliko se ja secam prosle godine u ovo vreme najveca brzina na PTT kablu je bila 256/128 :d
128kb ~50gb mesecno
256kb ~100gb mesecno
je pristojna kolicina za one koji ne download-uju "ceo internet"

iako sam bio na PTT kablu od starta i odustao sam pre 2 godine zbog katastrofalnog stanja ali kad je radio bio je "cudo"
~ 5ms beogradski serveri
~ 15ms zagreb
~ 30ms nemacka
~ 50ms svedska
~105ms usa...

Poslednja izmena:
Istina...radio je extra i imao bolji ping od ADSLa...ali vreme ga je pregazilo... Doduše sad 2MBit paket ima istu cenu i na ADSLu i na PTT kablu...
Jedino me buni što oni ne daju cabl modem besplatno (a ja moju Motorolu prodao :D ) i što piše "za oštećen ili nefunkcionalan modem korisnik nam plaća 5600din" ? ?? Koje su to fore? Zvekne grom...spali taj njihov modem i ja im dođem 5600 umesto da mi ga zamene ?

Realno, stvarno su firma za otpad. Meni je odgovaralo sto su nesposobni, imao sam besplatni net 3 godine i Smederevu zato sto nisu mogli da se organizuju. Doduse, brzina je bila bednih 64/32.

Za nekoga ko je na dialup konekciji i slabo koristi net, 20e za polovan modem i 600din mesecno za 128/32 nije losa varijanta...

Haha, i ja se ovoga secam gotovo da sam se zabrinuo tada.Kada sam imao kod njih onih socijalnih 64kbit/s ,imao sam besplatan net godinu dana i to u Bg.Sto ti kazes kad su nesposobni.Drago mi je da cujem da se to jos nekome desilo:wave:

Poslednja izmena:
Istina...radio je extra i imao bolji ping od ADSLa...ali vreme ga je pregazilo... Doduše sad 2MBit paket ima istu cenu i na ADSLu i na PTT kablu...
Jedino me buni što oni ne daju cabl modem besplatno (a ja moju Motorolu prodao :D ) i što piše "za oštećen ili nefunkcionalan modem korisnik nam plaća 5600din" ? ?? Koje su to fore? Zvekne grom...spali taj njihov modem i ja im dođem 5600 umesto da mi ga zamene ?

Modeme trenutno daju besplatno na koriscenje, za sada je bilo samo za korisnike koji su uzimali 512 ili 1024 paket, a sad od 01.09 se daje svakom korisniku za bilo koji paket, bio to 128, 256 ili bilo koji drugi paket.
Sto se tice naplate.... Ukoliko korisnik nije kriv za ostecenje onda mu se modem menja bez ikakve naknade, a ako za "zapali", "baci" boze me sacuvaj "izgubi", ili ukoliko ga vrati nepotpunog onda mu se naplacuje tih 5600 din.

pa ne bih rekao da je ista cena
"stari korisnici" adsl za 2.240 din imaju 4096/256 Kbps
iako je ista firma kategorija "stari korisnici" nepostoji za kable sto je ocigledno potvrda usvojene politike na PTT-kablu da "muzu" korisnike koji nemaju drugi nacin da dodju do neta

naknada za ostecenje je ocigledno nastavak stare prakse da se krivi telekom za sve neispunjene obaveze prema korisnicima ADSL (zato sam i otisao sa PTT-adsl ..)

nije valjda PTT kriv sto je grom udario u Telekomovu mrezu :p

Prijavio sam se danas za najjaci paket. Kazu doci ce da mi montiraju modem za nekih 10-ak dana. Pa kad dodju, javljam utiske.

Hmm....ajde javni koje modeme daju...i pretpostavljam da ne može da se bira koji ćeš...recimo neki WiFi ruter ako tako nešto postoji za cabl uopšte :D Jeste da nisam nigde video al nikad se ne zna ;)

Prijavio sam se danas za najjaci paket. Kazu doci ce da mi montiraju modem za nekih 10-ak dana. Pa kad dodju, javljam utiske.

Grr meni nisu ni montirali kada sam imao kod njih :wall:.
Kazu to im niko ne radi.Mada u prinicipu nije tesko ni sam da uradis,nema puno mudrolije.

Koliko se ja secam prosle godine u ovo vreme najveca brzina na PTT kablu je bila 256/128 :d
128kb ~50gb mesecno
256kb ~100gb mesecno
je pristojna kolicina za one koji ne download-uju "ceo internet"

Nije toliko do DL-a, sto kaze Bane R, svi smo mi skidali ko nenormalni na 256k. Ostavis da se skida pa ce se skinuti, kasnije il' pre. :) Po meni je mnogo gora stvar sto na tim paketima ne moze posteno ni da se surfuje, YouTube je neupotrebljiv...

No dobro, u svakom slucaju nije lose sto ih ima u ponudi, neko ce vec pronaci racunicu. :)

BTW izgleda da su od prije par dana poceli da limitiraju torrente. :S: U toku dana nema sanse da download bude veci od 50-60KB/s, a u toku noci se vrati na normalu (oko 120KB/s - link mi je 1mbps, Tosin Bunar).

Nije toliko do DL-a, sto kaze Bane R, svi smo mi skidali ko nenormalni na 256k. Ostavis da se skida pa ce se skinuti, kasnije il' pre. :) Po meni je mnogo gora stvar sto na tim paketima ne moze posteno ni da se surfuje, YouTube je neupotrebljiv...

No dobro, u svakom slucaju nije lose sto ih ima u ponudi, neko ce vec pronaci racunicu. :)

Ocigledno odavno nisi na dialupu jer si zaboravio koliko je to mukotrpan i izuzetno skup "sport"
Itekako moze da se surfuje a youtube ma daj pritsnes pauzu i sacekas da se skine do kraja pa gledas...

Hmm....ajde javni koje modeme daju...i pretpostavljam da ne može da se bira koji ćeš...recimo neki WiFi ruter ako tako nešto postoji za cabl uopšte :D Jeste da nisam nigde video al nikad se ne zna ;)

Modemi koje trenutno daju su isti kao i sto daje SBB ... znaci Scientific Atlanta DPC/EPC2100 ...

BTW izgleda da su od prije par dana poceli da limitiraju torrente. :S: U toku dana nema sanse da download bude veci od 50-60KB/s, a u toku noci se vrati na normalu (oko 120KB/s - link mi je 1mbps, Tosin Bunar).

Јел скидаш јавне торенте или са invitation only места ?

Nije problem u torrentima jer sam godinama sa istih mjesta skidao bez problema - a i cudno je da iza ponoci odjednom download bude duplo brzi, da bi se ujutro opet prepolovio. Recimo Knoppix - preko 300 seedera, 20 leechera i opet ne moze da predje 60KB/s.

Skini nesto sa nekog afirmisanog torrent trackera. Probaj neki HD naslov sa mnogo seedera. Pa nam onda javi.

E jebali vas afirmisani torrent trackeri ... Decko je lepo objasnio. Ista stvar i kod ortaka mog. Preko dana zakuca na 60-62 i to je to. . . Ako ces uspeti da me ubedis da linux sa 300 seedera i 40 leachera ne moze preko 60 nego mi treba "afirmisani" torent tracker ...

Ako nista drugo probacu Glasnost sutra da odradim kod ortaka pa javljam rezultate. http://broadband.mpi-sws.org/transparency/bttest.php

Poslednja izmena:
btw vama koji se zalite na dl
ako su vam smanjili upload valjda bi ponovo trebali da ogranicite upload brzinu da negusi download...

PS neverujem da postoji isp koji daje "garantovanu brzinu" za torente

@Bosla: Glasnost kod mene prijavljuje da nema limitiranja - na testu je i TCP i BitTorrent malo preko 1000Kb/s.

@boZZaP: nije problem upload - problem sa torrentima se pojavio prije nego sto su uveli nove brzine (a i cim su ih uveli podesio sam uTorrent).

Nije pitanje da li ISP garantuje ili ne brzinu za torrente vec da je PTT najavio povecanje brzina a u stvari smo dobili smanjenje ionako jadnog upoloada ali i efektivno smanjenje downloada. Iz mog ugla download mi je duplo smanjen posto mi je za klasican surf potpuno svejedno da li imam 1mbps ili 1.5 ali se kod downloada malo vecih fajlova (sto su uglavnom torrenti) sasvim fino primjeti razlika izmedju 120KB/s i 60KB/s.

Sad cu morati malo da prelistam ADSL teme ;)

@Bosla: Glasnost kod mene prijavljuje da nema limitiranja - na testu je i TCP i BitTorrent malo preko 1000Kb/s.

@boZZaP: nije problem upload - problem sa torrentima se pojavio prije nego sto su uveli nove brzine (a i cim su ih uveli podesio sam uTorrent).

Nije pitanje da li ISP garantuje ili ne brzinu za torrente vec da je PTT najavio povecanje brzina a u stvari smo dobili smanjenje ionako jadnog upoloada ali i efektivno smanjenje downloada. Iz mog ugla download mi je duplo smanjen posto mi je za klasican surf potpuno svejedno da li imam 1mbps ili 1.5 ali se kod downloada malo vecih fajlova (sto su uglavnom torrenti) sasvim fino primjeti razlika izmedju 120KB/s i 60KB/s.

Sad cu morati malo da prelistam ADSL teme ;)

Na adsl-u je porazavajuce trenutno kod PTT-a, uveli su opasan shaping, nista vise ne moze normalno da radi RDP, SSH se vuce, youtube osakacen, download naravno unisten.
Svi smo masovno podneli zahtev za smanjenje racuna za prethodni mesec!

Nazad
Vrh Dno