Šta je novo?

PTT aDSL ruter podeshavanja

Misha

Čuven
Učlanjen(a)
18.02.2002
Poena
649
Moze li neko da postavi podeshavanja za ptt adsl (vpi, mtu i ostala podeshavanja).

trebam da idem do drugara da mu podesim net ali on nema uputstvo za to...

hvala.

pozdrav

Kada sam bio na PTT-u koristio sam SpeedStream router.

Problema sam imao sa podesavanjima MTU-a, posto je kod svih providera def ~1492, a na PTT-u je 1400.

Tako da je ruter morao da bude rucno konfigurisan, kao i da se to podesavanje odradi i u reg. bazi.

Simptomi su bili nemogucnost koriscenja MSN-a, otvaranje microsoft-ovog sajta...

Za ostalo ces morati da sacekas :D

VPI: 8
VCI: 35
mtu: za ptt sam pronasao da korisnici preporucuju 1400
UBR without PCR
PPP over Ethernet (PPPoE)
Encapsulation Mode: LLC/SNAP-BRIDGING
Authentication Method: AUTO

Nisi naveo koji modem/ruter imas ali na svima su ova osnovna podesavanja ista, ili bar slicna, snaci ces se vec. Podrazumeva se da znas username i password drugarevog naloga :d

Hvala mnogo na informacijama. Za MTU sam znao da je neshto 'ne standardno' ali nisam znao tachno. Inache ne znam koji je ruter u pitanju, danas ga je kupio tako da cu videti kad dodjem kod njega. Shto se tiche username-a, mislim da treba username@ptt, bez .yu, barem je tako kod ostalih provajdera...

Hvala josh jednom svima!

Pozdrav

user je user@pttnet
inace kod mene je mtu 1480 i radi...
i ja sam imao problema sa nemogucnoscu pristupa ms site-ovima, resio sam to postavljanjem mtu-a na oba svoja racunara na 1480... cak sta vise, moj ruter mi ne dozvoljava drugo podesavanje, sta god da upisem on se vrati na 1480...

Poz.

user je user@pttnet
inace kod mene je mtu 1480 i radi...
i ja sam imao problema sa nemogucnoscu pristupa ms site-ovima, resio sam to postavljanjem mtu-a na oba svoja racunara na 1480... cak sta vise, moj ruter mi ne dozvoljava drugo podesavanje, sta god da upisem on se vrati na 1480...

Poz.
Ja sam pre nedelju dana dobio adsl i user je: brojtelefona@pttnet a pass je: brojtelefona
Broj telefona je sa dve cifre pozivnog broja (11319....)

Spasili ste me sa ovim postom jer me ceka reinstalacija wina a bio sam zaboravio koji su mi user i pass... :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno