Šta je novo?

PTT aDSL iskustva?

Misha

Čuven
Učlanjen(a)
18.02.2002
Poena
649
Ima li neko iskustva sa PTT-ovim aDSL-om? Vidim da imaju neku 'promociju' sa 40% popusta pa se razmisljam da uzmem 512 paket na 3 meseca po 1500 dinara, zvuci dobro ali bih cuo neka iskustva. P2P, torrenti i ostalo kako radi? I ne nadjoh na sajtu, ali pretpostavljam da daju javnu (dinamicku) adresu?

Svaki adsl ti je dinamička javna adresa. Inače ovde se već javljalo par ljudi sa negativnim iskustvima sa pttom. Nadam se da će ti oni konkretnije odgovoriti, ne bih da parafraziram njihove probleme onako po sećanju.

Nemoguce da niko nema iskustva sa PTT aDSL-om?

@filipenko
Nisam uspeo da nadjem postove sa zalbama, ali ni sa pohvalama. Izgleda da ljudi bas i ne veruju PTT-u, pa se ne odlucuju za njih kao provajdera... :trust:

Ako cela ova "situacija" sa NeoBEE-jem ne bude sredjena, mislim da cu rizikovati i to odmah sa 512/128 PTT-ovim paketom... Ne moze da bude gore od NeoBEE-ja, inace ne bi davali popust u ta prva 3 meseca. Bar mi to deluje logicno - popust na pocetku da privuku, a kvalitet da zadrze korisnike. Jos samo kad bi se kod nas postovala zdravorazumska logika... :S:

@Delija
Neces biti sam. Cenim da ptt na 512 ne moze raditi losije nego Neobee na 256. I to za iste pare prva 3 meseca

Izvinite zbog skretanja sa teme ali kako znam prelazak sa jednog paketa (256) na drugi paket (512) (ili obrnuto) nije moguće odmah odraditi, nego je potrebna i intervencija na centrali... barem sam tako cuo...

Pa ako prelazis na PTT, mislis da ce to biti problem? :)

BTW, i kod ostalih provajdera je procedura samo da 3-4 dana pre isteka pretplate dodjes i platis jaci paket i to je to...

@Lale
Dobro si čuo.
Ja sam se već raspitivao da li je veliki problem da samo jedan mesec uzmem npr.768/192 , a posle da se opet vratim na 256/64 i u Neobee-u su mi odgovorili da se oko dve nedelje čeka na neku intervenciju u pošti i opet oko dve nedelje za povratak tako da mislim da se to ne isplati.

Usput nisam čuo iskustva ljudi na PttADSL-u,ali sam čuo od prijatelja, koji je od nedavno na digitalnoj centrali, a svi provajderi su mu rekli da nikako nema uslova za ADSL dok su jedino u PttADSL-u rekli da mogu odmah to da mu odrade!?!

@Lale
Da ali, koliko sam čuo, pri prelasku sa jednog provajdera na drugog, rad na centrali svakako ne gine. Samim tim, potpuno je opravdano i prešaltavanje na veću brzinu.
Imao sam nameru da pređem na Neobee ali čitajući onaj thread u ovoj istoj sobi, nešto mi se baš i ne mili. Pre bih rizikovao sa PTT-om.
Ajmo ljudi, iskustva plz.

Poslednja izmena:
Ja potpisao ugovor sa PTT-om u petak. Brzina 256. Hteo sam da uzmem 512 na 3 meseca pa onda da spustim brzinu ali ova sluzbenica nije znala da mi odgovori da li to moze, a mene mrzelo da se vracam kuci pa da zovem tehn. podrsku pa da pitam to. Anyway, kad mi uvedu javicu utiske ako nekom znaci...

Prelazak sa jedne brzine na drugu je izvodljiv u oba smera. Provajderi obicno prelazak sa sporijeg na brzi paket ne naplacuju, ali sa brzeg na sporiji napalacuju tipa 512->256. I obicno se zahteva da najavis nekih 10ak dana pred istek pretplate za menjanje paketa, da bi mogla intervencija u centrali da se izvrsi. Posto to ionako radi PTT, to bi trebali da rade i kao provajder :)

PTT i Telekom nisu ista firma, imajte to u vidu! ;)

Jos jedan info...
Cura sa kojom sam pricao danas mi je rekla da oni donose opremu kod korisnika i instaliraju je. To mi je bas cudno, u pozitivnom smislu, naravno... Jes' da im ne bih dao da mi prckaju po kompu :d, al' opet lepo od njih.

brzina se odredjuje u Telekomu,ali ne u u centrali,nego ima sektor za adsl usluge ...tako da provajder salje tvoj zahtev Telekomu i verovatno se zato ceka

kod PTT ide brze...posto sami odredju i brzinu i imaju svoj link nezavisan od Telekoma

Poslednja izmena:
@Delija

Mislim da oni nista ne cackaju. Ovo pricam na osnovu iskustva kod uvodjenja ISDN-a, cacka majstor u razvodnom ormanu kad je zavrsio dosao kod mene u stan, raspakovali ISDN adapter ukljucili, ukljucili telefon u adapter i to je sva intervencija. Dobio sam instalacioni CD i kablove za komp i to odradio sam.

Pa ISDN ti je uvodio Telekom i oni nemaju veze sa PTT-om. I meni su rekli da ce doci kod mene da instaliraju modem tako da ih ocekujem ovih dana i da im kazem da znam sve da instaliram i da nema potrebe da mi pomazu :p

@Misha
Da sam na tvom mestu, ja bih bas postupio obrnuto. Pustio bi ih da montiraju i podesavaju sve dok ne vidim da citava stvar lepo radi. A ne posle da se vade na to kako ti nemas pojma i nisi umeo da izvrsis setovanje. Jedino cime ce se oni baviti su mrezni parametari, a za to ces svakako dobiti odgovarajucu dokumentaciju.

Poslednja izmena:
Ima istine i u tome... ma nek samo dodju pa cu ja lako sa njima da se dogovorim sta i kako cemo da radimo :)

Misha je napisao(la):
... ma nek samo dodju pa cu ja lako sa njima da se dogovorim sta i kako cemo da radimo :)
Ima istine i u tome. :) ;)

@Misha
Unapred se izvinjavam ako ti stajem na muku. :S:
Obzirom se, u medjuvremenu, niko na forumu nije javio povodom iskustava sa PTT-om, ajd' reko' da pitam tebe. Ima li sta novo? Da li su ti uveli ADSL? Kakvi su utisci?
Poz.

Nema nista novo! Jos cekam da mi uvedu jer (po njihovoj prici, tj. prici telekoma) nema slobodnih portova u centrali kod mene na Cukarici. Poludeo sam, cekam vec mesec dana i nista...
I znam da ima ljudi koji cekaju vise od mene, ali kod mene ima mogucnosti i svega i opet odugovlace kao da oni treba meni da plate a ne obrnuto... Velika je sramote ova Srbija!

Explorer je napisao(la):
...Obzirom se, u medjuvremenu, niko na forumu nije javio povodom iskustava sa PTT-om, ajd' reko' da pitam tebe...

Ti izgleda citas neki drugi forum... :d

@Delija
Pa ima tema sa KDS-om (kablovski). Istina, nisam procitao BAS SVAKI post u SVAKOM thread-u ove sobe, al' stvarno ne videh razmenu iskustava vezanu za PTT-ov ADSL.

Pa Delija je mislio na pricu o PTT aDSL-u koja se vodila (ili i dalje vodi :p) u temi o NeoBee aDSL-u, ali ko normalan bi pomislio da tamo ima nesto o ptt-u? :d

Ma ko je bre normalan na ovom forumu... :d :p

@Explorer
Za nepunih 10 dana svukoh 33Gb + cimer jos nekih 7Gb... Malo li je? :p

Ja od sinoc ~2GB ... 512 Paket, gazi skoro punom brzinom ~55 KB/s
vrlo pozitivno iskustvo, dakle ;)

Strpljenje se isplati! ;) Trust me, ovo vredi cekati. :banana:
Nadam se da samo da je i u BGu ovako dobro.

Sto se tice IP adrese, nisu mi je menjali otkad su mi pustili liniju u rad, znaci od pre nekih 10 dana. E sad, da li su se zeznuli, pa mi dali staticku ili jako retko menjaju dinamicku, pojma nemam... :trust:

Nazad
Vrh Dno