Šta je novo?

PTT @ 100 Mbps!!!

Smith

Čuven
Učlanjen(a)
20.09.2002
Poena
619
Okacili su na sajt www.ptt.yu obavestenje o znacajnom prosirenju linka. Naravno nadprovajder im je firma koju poseduju - Telekom Srbija.
Izgleda da ovaj njihov kablovski net ipak nece biti prevara, vec da ce zadrzati sadasnji nivo usluge. Mozda i puste paket od 512kbps :mrgreen:

ma jedu *****... kod paketa 256kbpsa uplink je samo 128kbpsa

"256kbpsa uplink je samo 128kbpsa"

....ma dao bih ja vama...., pa ja i nemam up link

legend je napisao(la):
"256kbpsa uplink je samo 128kbpsa"

....ma dao bih ja vama...., pa ja i nemam up link
ali ja platim 256k i dajumi mali uplink, a treba mi :(

Miroslave, tako je svuda u svetu, da ne mislish da su nashi prevaranti...
Znachi, na vecini cable konekcija koje sam video je npr. down 512 a uplink 128...
a to shto ti hocesh da budesh provajder, to je druga stvar :D :D

Miroslav je napisao(la):
ma jedu *****... kod paketa 256kbpsa uplink je samo 128kbpsa

I ja sam to tek nedavno, sa velikim zaprepascenjem, ukapirao... :x Mada, koliko sam pricao sa ljudima, i na "razvijenom zapadu" je obicno praksa da je upload za cable/dsl/itd varijante upola (ili jace) nizi od downloada.

Ah, covek me pretece... Moderatori, vracajte bre opciju brisanja posta!

ljtruba je napisao(la):
...

PTT ne poseduje Telekom!!!

P.S. Telekom je svima nadprovajder

Sa sajta www.telekom.yu :

"Telekom Srbija" a.d. kao akcionarsko društvo, vlasništvo je dva akcionara, a to su:

JP PTT saobraćaja "Srbija" (80%)
OTE - Grčka (20%).

JP PTT saobraćaja "Srbija", popularno PTT, ili Pošta, javno je preduzeće kome je osnovna delatnost prijem, prenos i dostava poštanskih pošiljki...

Mislim da je sve jasno!

@Miroslav: moji prethodnici su sve rekli sto se tice odnosa downlink/uplink. To je sasvim normalno. Ako hoces da se igras hostinga ili cega vec moras da uzmes ozbiljniji link po ozbiljnijoj ceni

aman ljudi boli me da budem provajder :) jednostavno su rekli da je link toliki u oba pravca za sve pakete...

meni treba zbog micr file sharinga, otvorim server pa ne cekam na queue :)

Moram i ja da kažem da je tako po svetu :)...

dajte da se skupimo pa da banemo miroslavu na gajbu,pa da mu pokazemo mali uplink :p

@Miroslav

PTT je napravio ogroman propust jer nije lepo objasnio sta nudi. Svugde pise "256kbps link" a niko ne daje detaljnije informacije o cemu se radi.
Posto tehnologija koju vi koristite radi "posebno ul i dl" ja sam prvo mislio da je link od 256kb/s ukupan link sto znaci 128 dl i 128 ul. Kada sam saznao da je 256dl a 128ul, komentarisao sam "super! nisu ih zavrnuli!"
Tako da.. be happy :)
kao sto je pomenulo x ljudi do sad, bukvalno svugde u svetu se daje ul link koji je obicno 1/2 ili manje od dl-a. Ako se dobro secam, tu postoje i tehnoloska ogranicenja (recimo, rezervisani opseg za ul je mnogo manji nego za dl, pa to treba raspodeliti kako valja).

@cyberdude
nikad se na taj nacin ne racuna niti procenjuje bandwidth. To je posebna "matematika" koja ni malo nije laka i zavisi od milion drugih faktora.

Aplauzi za PTT.

BTW
PTT mi je odlepio
ide duplo brze
imam 64kbs sa prosekom od 7kB u sekundi a sada je oko 13kB i tako vec dva dana

pogledaj na 192.168.100.1 vidi u statusu koji ti je downstream link...

meni jednom oborili na 64kbpsa

petri je napisao(la):
@Miroslav

kao sto je pomenulo x ljudi do sad, bukvalno svugde u svetu se daje ul link koji je obicno 1/2 ili manje od dl-a.
faktora.

Eh da je toliko manji bilo bi super
Moj provajder daje 3Mbps downlink i 128k uplink, dakle 24x manji upload nego download. Video sam i kombinacije od 10mbps down/128k up

Miroslav je napisao(la):
pogledaj na 192.168.100.1 vidi u statusu koji ti je downstream link...

meni jednom oborili na 64kbpsa

Trazi pasvord za to?
I mene su ispalili za uplink, nigde nije pisalo da je 128kb...

@Nemanas:
user: root
pass: root

BTW i ja sam primetio nesto cudno sa linkom ovih dana. Prosecan protok mi je oko 25kBps na 128kbps. I kod jednog mog drugara je isto oko 13kBps@64kbps. Posledica 100MBit-nog linka ili nesto trece?

Meni DL ide u proseku 45kB/s! Merio sam na nekim sajtovima protok i u zavisnosti od sajta dobijao rezultate od 350Kbit/s do 450Kbit/s, a imam paket od 256K! Samo da ovo sto duze traje!

ljudi, vidim da ima dosta korisnika ptt kds-a.... da otvorimo jedan forum za nas?

Moze moze
mene zanima koliko nas sa Benchmarka ima PTT

Inace Miroslave isao sam na 192.bla.bla
i dobio sledece
Maximum Downstream Data Rate : 64000 bps
Maximum Upstream Data Rate : 56000 bps

Sto ce reci da stvarno smanjuju upload brzinu

ljtruba je napisao(la):
Moze moze
mene zanima koliko nas sa Benchmarka ima PTT

Inace Miroslave isao sam na 192.bla.bla
i dobio sledece
Maximum Downstream Data Rate : 64000 bps
Maximum Upstream Data Rate : 56000 bps

Sto ce reci da stvarno smanjuju upload brzinu

Da, pazi "stvarno"! ctp;
Jel ti citas ove postove iznad? To je najnormalnije! Svuda u svetu je normalna stvar da je uplink manji od downlinka.
Miroslav je govorio o tome da su mu greskom smanjili downlink sa 256kbps na 64kbps

Kome se u zadnja 2 dana PTT KDS pokvario? Meni (pariske komune) stalno puca, laguje najgore i ispoljava slicne dial-up simptome :)
E ajde stvarno da se svi na KDS prebrojimo kolko nas je pa da organizujemo neke servere, file share ako ima zainteresovanih, i posebno da se igramo :)

moze igra nije problem... file server je.. phhh... kad bi nam pustili maksimalni lokalni protok to bi bilo do j! :)

meni nije problem da dignem bilo sta, posto imam server koji trenutno radi samo download...

ocemo forum? :)

ajde videcu preko vikenda ako uzmognem vremena da odradim nesto... izborna cutnja je, pa necu valjda morati da radim :)

Vrh Dno