Šta je novo?

PST fajl problem u Outlooku 2007

Kluzo

Slavan
Učlanjen(a)
08.10.2005
Poena
320
Kod poznanika sam pre nekih 1.5g instalirao nov komp i sa starog povukao podatke i mailove (bio je na win7 i Office 2007 i isti sistem i isti Office sam po zelji stavio na novi). To je sve proslo ok,da bi posle par meseci imao problem sa mailom koji sam resio koliko se secam PST Scanerom.
Sve je bilo ok do pre dva dana kada mu je pukao Outlook tako sto ne moze da otvori mailove uz poruku da je outlook nepravilno zatvoren.
Untitled2.jpg

Ponovo sam pokusao juce sa PST scanerom, ali nije nista uspeo da bi pokrenuo ugradjeni tool u okviru Officea PSTSCAN koji je popravio stvar.
Medjutim danas imamo ponovo problem pstscan kaze na u pst fajlu nema gresaka.
Untitled3.jpg

, ali kada udjemo u mejl nekada ne prikazuje mailove sa greskom
Untitled4.jpg

ili ako prikaze mailove ne mogu da posaljem mail, takodje kad otvaram outlook pokazuje gresku i prijemu i slanju mailova
Untitled5.jpg

Inace pst fajl je nesto preko 2gb, ima oko 4000 mailova u njemu.
Imate li kakvu ideju sta je resenje,da li da menjam mail clienta i sl.

Napravi novi pst u koji ces da prebacis stare poruke.

Napravi novi DATA fajl (.pst). Tako ćeš dobiti još jedan prazan inbox, outbox, sent itd. Prevuci sve poruke iz starog u taj novi i potvrdi da on bude default za taj nalog u podešavanjima. Posle možeš taj problematičan stari da obrišeš.

Aha taj rad, u okviru istog naloga novi pst fajl. Pretpostavljam da nebi skodilo ni da upgrejdujem na outlook 2010.

Probao sam ovaj patch, ali mi je rekao da je vec instaliran. Skenirao sam sa ugradjenim alatom scanpst i on je neke greske popravio, onda sam dobio pristup mailovima, otvorio novi pst fajl, trebalo mi je nekih 15-tak minuta da prevucem sve mailove. Posle toga sam stari pst fajl obrisao i sve radi ok, pst fajl se sa 2.2gb smanjio na 1.7xxx gb. Na kraju nisam upgrejdovao na office 2010 vec sam instalirao samo sp1 za office 2007.
Hvala u svakom slucaju na savetima.

Super da si uspeo. Mislim da bi za zdravim pst-om i Office 2010 prošao bez problema. Naravno sve je stvar ukusa, bitno je da radi....

Postoji i opcija "shrink" pst file u podešavanjima, često je koristim i lepo odradi posao. Mislim da je besmisleno čuvati toliko mailova u jednom fajlu, recimo da je arhiviranje jednom mesečno spas...

Sažimanje Outlook PST datoteke pomoću značajke "Compact Now" programa Microsoft Outlook. No, veličina vaše PST datoteke je prilično velika, stoga nemojte riskirati sa svojim važnim podatkovnim datotekama programa Outlook. Želim reći da biste trebali ići s bilo kojim softverom treće strane. Htio bih vam dati dva bolja rješenja u ime moje osobne iskustava. Prvo je stisnuti PST datoteku, a drugi je PST Compact i Compress Tool.
Saznajte više informacija ovdje http://www.osttopstapp.com/compress-outlook-pst.html

Nazad
Vrh Dno